Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İstifa et

Bir varmış bir yokmuş, bir Avrupa fatihi Galatasaray vamış... Avrupa'daki bütün takımların korkulu rüyası, önüne gelene 3-4 tane atan ve sonunda da UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı kaldıran bir Galatasaray. Sonra 2002 yılında Allah şifasını versin, Özhan Canaydın gelmiş ve koca Galatasaray günden güne erimeye başlamış. Sonunda da tribünlerin hâlâ "Avrupa fatihi" diye çağırdığı Galatasaray, Avrupa'nın klasman dışı takımlarından biri olan Helsingborg'a Ali Sami Yen'de yenilip, tuş olmuş. Sezona başlarken Galatasaray'ın futboldan anlamaz yöneticileri, başta Adnan Polat ve Adnan Sezgin, bu takımın önce savunma kurgusunu bozmuş, ardından da takımın başına bir değil, iki emeklilik yaşı gelmiş Feldkamp'ı getirmiş. Feldkamp'ın dün gece sahaya çıkardığı kadroya bir bakın. Haftalardır sakat Sabri'yi, herkesin "Bu adamdan sağ bek olmaz" dediği Sabri'yi savunmanın sağına çekmiş. Ümit Milli Takım'ın sağ beki Uğur'u ilk 18'e bile almamış, Arda'yı da kulübede oturtmuş. Arda girinceye kadar yani neredeyse ilk 43 dakika bir tek akın yapamamış. Ve Sabri'nin iki hatası sonucu ağlarında iki gol görmüş. Sonra Arda girince 2-1'i yakalamış ama Galatasaray, orta sahası olmayan bir takımla oynadığı için beceriksizliklere beceriksizlik de eklenince ortaya bu sonuç çıkmış.

Kalli'ye Almanya bileti
Bu takımda 'Kalli dede'yi, ne seven var ne de sayan. Takım doğru dürüst çalışmıyor, her maçta sahaya birbirinden farklı ve akla ziyan kadrolar çıkarıyor. Bu kulüple daha fazla oynamaya başta Adnan Polat ve arkadaşları olmak üzere hiç kimsenin hakkı yok. Eğer Kalli daha fazla bu takımın başında kalırsa Turkcell Süper Lig'de de Helsingborg faciaları birbiri ardına gelecektir. Eğer Galatasaray yönetiminde bir parçacık basiret kalmışsa hemen Kalli'ye bir Almanya bileti alır, Takımı kim çalıştırırsa çalıştırsın, bundan daha kötüsü olamaz. Galatasaray camiasının bir an önce toparlanıp, ciddi, güvenilir, genç, dinamik, uluslararası yöneticilik deneyimi olan bir başkan adayının çevresinde kenetlenmesi gerekir. Yoksa Galatasaray dün geceki gibi faciaları daha çok yaşar.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kalli'nin işleri   / 05-11-2007
 Neler olmaz?   / 02-11-2007
 Zor galibiyet   / 29-10-2007
 Kalli faciası   / 26-10-2007
 Garip bir maç   / 22-10-2007
 Tatsız tuzsuz   / 08-10-2007
 Lincoln faktörü   / 05-10-2007
 Kafalar Sion'da   / 24-09-2007
 Kalli'nin intiharı   / 21-09-2007
 Sola Balta!   / 08-09-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Avrupa futbolunun yeni...
TEŞEKKÜRLER
Nefretin...
Dereağzı' nda çirkin...
PSV maçı sonrası muhabirlerimiz...
Liverpool iş kazası
15 gün önce bu çocuklar...
Yusuf müjdesi
Denizli Başkanı Ali İpek,...