Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Sıçra çekirge

Hani çekirge 3 kere sıçrar sonra yakalanırmış ya bizim adına Kalli dediğimiz bu çekirge habire sıçrayıp duruyor. Öyle bir hale geldik ki Erik Gerets'ten vazgeçtim Saftig'i bile bununla arar hale geldik. İşe Hasan Şaş'tan başlayalım. Hasan Şaş hayatında hiç ön libero oynamamış. Sen alıyorsun Hasan'ı hem Yunanistan'dan hem dün gece İstanbul'da ön libero oynatıyorsun. Hasan top yapamıyor, top kesemiyor ve topu oyuna sokamıyor. Savunma yanı zaten zayıf. Orda da istediğini yapamayınca haklı olarak sinirlenmeye başlıyor.

Lincoln limon çıktı
Ardından dönüyor Servet ile Orkun'un yaptığı saçmalıkları görüyor, iyice çileden çıkıyor. Ve sen kulübeden bunu boş gözlerle seyrediyorsun. Hasan'ı bir parça tanısan 5 dakika sonra kırmızı kart göreceğini anlarsın. Gelelim Arda'ya. Arda bir haftada iki 90 dakikayı çıkaracak güce sahip değil. Bunun nedeni de sensin, çünkü bu takımı doğru dürüst çalıştırmıyorsun. Maçın son yarım saatinde beraberliği kurtarmaya çalışırken, çıkarman gereken adam Serkan değil Arda. Sahaya bir takım çıkarıyosun ki evlere şenlik. Her maçta olduğu gibi koskoca bir devre boşa geçiyor. İlk yarı boyunca Galatasaray'ın bir tek pozisyonu yok. Şimdi sıra Lincoln'de. Galatasaray 5 yıllık yayın haklarını satarak bu adama 20 milyon dolar para ödedi. Sonuçta Lincoln tam bir limon çıktı. O marka bir arabayı gidip alsanız, 3 gün sonra götürüp geri verirsiniz. Ama ne yazık ki bunu alacak kimseyi kolay kolay bulamazsınız. Eminim Adnan Sezgin'e Lincoln'ü kim satmışsa, 'Avrupa'da yılın satıcısı' ilan edilmiştir ve de büyük ödül almıştır.

Hesabını sorarlar
Ya Linderoth'u ne yapmalı? Kalli sen tuttun İsveç Milli Takımı'nın ön liberosunu sağ açıkta oynattın geçen hafta. Bu hafta ise adam ortalıkta yok. Maça Serkan- Hakan Şükür ikilisiyle başlıyorsun, asıl oynatmam gereken Nonda ve Ümit Karan kulübede. Niye? Bunun da yanıtı yok. İlk yarıda bir ara Sabri oyuna girdikten sonra baktım Uğur, Sabri ve Arda aynı kanadı paylaşıyorlar. Ama sol kanatta tek kişi yok. Adnan Sezgin sağda solda böbürleniyordu, 'Yaptığımız transferler üniversiteye tez olmalı' diye. Orkun, Servet, Lincoln ve Linderoth mu tez olacak? Sezgin, Galatasaray'ın maaşlı memuru. Kimse ondan bu bu savurganlığın hesabını sormaz. Ama birileri mutlaka başta Özhan Canaydın ve Adnan Polat olmak üzere bütün yönetiminden bir gün bunun hesabını sorar. Galatasaray namağlup ligi gözütürüyor. Ama dedim ya bütün her şey Kalli'nin boynunda asılı at nalına bağlı. Yani bu 75 yaşındaki ihtiyarın olağanüstü şanslı olduğunu artık herkes kabul ediyor. Abdullah Avcı 3-5-2 oynattı takımını, yani orta sahasını kalabalık tuttu. Ve ilk yarıda Galatasaray'ı sildi. Nedense ikinci devrede İstanbul Belediye kendi sahasına gömüldü, son dakikalarda da beraberliğe boyun eğdi. Abdullah Avcı ile Arif Erdem bu maçı niye berabere bitirdiklerini söylemek zorundalar. Artık birilerinin çıkıp Canaydın'a, Kalli'ye ve Polat'a 'dur' demesi gerekiyor. Çünkü herkesin canına tak etti artık.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kalli'nin tercihi   / 30-11-2007
 Kalli'nin işleri!   / 26-11-2007
 Hele şükür   / 12-11-2007
 İstifa et   / 09-11-2007
 Kalli'nin işleri   / 05-11-2007
 Neler olmaz?   / 02-11-2007
 Zor galibiyet   / 29-10-2007
 Kalli faciası   / 26-10-2007
 Garip bir maç   / 22-10-2007
 Tatsız tuzsuz   / 08-10-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Devleri solladı
Sarı-lacivertli ekip, Eurosport'...
Karan' lık olmayacak
Tecrübeli golcünün girişi Cimbom'...
Atamıyoruz
"Kazanmak için birçok şeyi yaptık...
Yanal gürledi
Kimsenin gözünün yaşına...