Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Hele şükür

Haftalar sonra Kalli doğruya yakın bir kadro ile çıktı sahaya. Mehmet Topal'ın yerine Ayhan'ı, Serdar'ın yerine de Linderoth'u koyduğunuz zaman çift ön liberolu, tek santrforlu Galatasaray'ın oynaması gereken düzen ortaya çıkar. Linderoth'un sakatlığında ön liberoda oynayan Mehmet Topal'a Hakan Balta ve Barış yardım edince Galatasaray yine haftalar sonra ilk kez bir orta saha oluşturabildi. Geçmişte gördüğümüz 40-50 metrelik boşluklar bu kez yoktu. Serdar Çalık iyi yolda. Zamanla heyecanını da yenecek ve bu takıma çok yararlı olacak. Galatasaray'da dün gece uzun zamandır göremediğim bir hırs vardı. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yenildiği bir haftada 3 puanın 9 puan anlamına geldiğini iyi kestirmişti Galatasaraylılar. Lincoln durgunluğunu atmış, daha canlı, daha takım oyununa yakın ve yatkın ama Schalke'deki Lincoln'den hâlâ çok uzak. Galatasaray'ın gol vuruşlarındaki beceriksizliği devam ediyor. Gençlerbirliği bedava bir gol bulduktan sonra sarıkırmızılı takım öyle pozisyonlara girdi ki bir değil birkaç gol bulması işten bile değildi. Ama nedense sarı-kırmızılılar topu bir türlü kaleye gönderemediler. Ta ki Galatasaray'ın yediği golün benzerini Mehmet Topal atana kadar.

Bülent'in işi çok zor
Serkan'ın attığı ikinci golden sonra Galatasaray rahatladı. Lincoln'ün üçüncü golü ile de oyundaki sürat iyiden iyiye azaldı. Galatasaray'ın iyi çalıştırılmadığı 60. dakikadan sonra bir kez daha ortaya çıktı. Takımdaki hemen hemen bütün futbolcularda bir yorgunluk başlıyor. Bunu en çok da Arda'da görüyoruz. Bu genç yaşındaki Arda'nın bırakın 90 dakikayı, iki 90 dakikayı art arda oynaması gerekir. Ama tabii Galatasaray'da bir kondisyoner, Kalli'ye yardımcı olacak bir antrenör yok. Sarı-kırmızılı takım hâlâ serbet vuruşlarda, korner ve taçlarda ne yapması, nerde durması gerektiğini bilmiyor. O nedenle de gerek kornerlerde gerekse serbest vuruşlarda gol göremiyorsunuz. Rakip ceza sahası önünde topla o kadar çok oynuyar ki Galatasaraylı futbolcular eninde sonunda top birilerine takılıyor. İyi kapanan ve 60 dakika sabreden bir takım maçta eşitlik varsa o dakikadan sonra Galatasaray'ı çok zorlar. Gençlerbirliği'ne gelince... Benim bugüne kadar ligde seyrettiğim en zayıf, en etkisiz 2-3 takımdan biri. Bülent'in işi çok zor. Allah kolaylık versin.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İstifa et   / 09-11-2007
 Kalli'nin işleri   / 05-11-2007
 Neler olmaz?   / 02-11-2007
 Zor galibiyet   / 29-10-2007
 Kalli faciası   / 26-10-2007
 Garip bir maç   / 22-10-2007
 Tatsız tuzsuz   / 08-10-2007
 Lincoln faktörü   / 05-10-2007
 Kafalar Sion'da   / 24-09-2007
 Kalli'nin intiharı   / 21-09-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Kemik kıran maç
Mücadele başlayınca depik...
Nokta tayini!
Çok çalışan, sağ kanattan...
Yine vazgeçtiler
PAF takımı kararında olduğu gibi...
Yıldız avı
Trabzonspor, Beşiktaş ve G.Saray'...