Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Avrupa'nın kralı!

Tribünden 2000 yılında bu yana bağırılıyor 'Avrupa'nın kralı olduk' diye. Ama 6 yılda Galatasaray, Avrupa krallığından Mecidiyeköy kabadayılığına düştü. Wien karşısında tel tel dökülen Galatasaray, Bordeaux sayesinde UEFA'da bir üst tura çıktı. Dün akşam Bordeaux yoktu ki Galatasaray'ı OFTAŞ'tan kurtarsın. Ben 40 yıla yakın bir süredir Galatasaray'ı seyrederim. Ama bu yılın son aylarında izlediğim Galatasaray kadar kötü bir takım hiçbir zaman görmedim. Sahada dökülenini, futbol bilmezini, insanı sıkıntıdan delirtenini hatırlamıyorum. Galatasaray'ın her maçı, yeni bir kabadayı yaratıyor takım içinde. Dün akşam Sabri ikinci kez 'alikıran başkesenliğe' soyundu. Sanki oynadığı sürece takıma bir kırıntı katkısı olmuş. Ahmet dün akşam onu kulübeye çekiyor, Sabri ayakkabılarını sağa sola fırlatıyor. Galatasaray garip bir takım oldu zaten. Hakan Şükür ile Lincoln'ü Beşiktaş derbisi öncesi kadro dışı bırakan zihniyet, Sabri'nin ikinci kez bağırıp çağırmasına, Servet'in Arda'ya sövüp saymasına seyirci kalıyor.

Aslan'ın durağı: Hüsran
Galatasaray'ın teknik direktörü Noel tatiline gitmiş, büyük mazeretini de ortaya salmış. Takımın başında Ahmet Akcan var. Galatasaray'ın burnu Kaf Dağı'ndaki futbolcusu, 6 ay öncesinin 3. Lig teknik direktörünü dinler mi, kulak asar mı onun uyarısına? İnsanın burnuna bu Galatasaray'da pis kokular geliyor. Adnan Polat takımla da, Galatasaray ile de ilişkisini kesmiş gibi. Kulüp başsız, takım başsız, dalgalarla boğuşan küçük bir yelkenliye dönmüş koca transatlantik. Bütün bunların sorumlusu her zaman olduğu gibi Canaydın'dır. Canaydın'ın 2002 yılında devraldığı Galatasaray, Avrupa'nın doruklarındaydı. Bugünse Florya'nın caddeleriyle Mecidiyeköy'ün ara sokaklarında turluyor. Yıllardır söylüyorum, 'Bir takımın başarılı olması için 3 tane önemli şey vardır' diye. Bunlarından biri yönetim, biri teknik direktör diğeri de futbolculardır. Galatasaray'da yıllardır doğru düzgün bir yönetim yok zaten. Teknik direktör ise Allah'lık. Geriye kalıyor Hakan Şükür ile Servet'in dışında bir alay çoluk çocuk. Eğer Lincoln, Linderoth ve Ayhan bir an önce bu takıma girmez, Adnan Polat dizginleri ele almaz, Kalli laubalilikten vazgeçip ciddiyete dönmezse Galatasaray'ın ikinci yarıda ligde ineceği durağın adı hüsrandır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Zor oldu   / 15-12-2007
 Çekirge öldü   / 09-12-2007
 Sıçra çekirge   / 03-12-2007
 Kalli'nin tercihi   / 30-11-2007
 Kalli'nin işleri!   / 26-11-2007
 Hele şükür   / 12-11-2007
 İstifa et   / 09-11-2007
 Kalli'nin işleri   / 05-11-2007
 Neler olmaz?   / 02-11-2007
 Zor galibiyet   / 29-10-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Zico' dan gözdağı
"Sevilla, Avrupa futbolunun en iyi...
Ne umdu ne buldu
Hafta içi UEFA' da Austria Wien' i...
Favori Kone
Nice' ın hafta sonu oynadığı ve...
Son hamle
Genel menajer Necmi Perekli,...