BALIK BURGER TARİFİ - Balık Burger nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Balık severlerin vazgeçemeyeceği tarif Balık burger, son zamanların en çok araştırılan tarifleri arasında yerini aldı. Farklı lezzetler arasında yer alan Balık burger, evinde yapmak isteyenler için Balık burger tarifi, malzemeleri yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 24 Ekim 2023, 23:31:50, Güncelleme: 24 Ekim 2023, 23:31:50
BALIK BURGER TARİFİ - Enfes levrek tadıyla, ekmeğinin yumuşaklığı ile birleşince leziz bir tad ortaya çıkıyor. Peki balık burger nasıl yapılır? İşte malzemeleri, yapılışı, püf noktaları...
Balık burger nasıl yapılır?
Malzemeleri:
Balık Kaplaması İçin:
- 1 su bardağı un
- 1 tutam tuz
- 1 şişe maden suyu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 6 adet buz
- 2 adet levrek fileto
Kızartmak İçin:
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
Sosu İçin:
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığıacı sos
- 1 yemek kaşığı sirke
- 5 adet kornişon turşu
- 1 avuç dereotu
Burger Ekmeği İçin:
- 330 gram un
- 1 tutam tuz
- 150 gram süt (oda sıcaklığında)
- 30 gram şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 adetyumurta (orta boy)
- 70 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Süslemek İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
Balık Hazırlanışı:
- Balık filetoları ikişer eşit parçaya kesin ve varsa kılçıklarını alın.
- Un, tuz, maden suyu ve sirkeyi karıştırın. Buzları ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Balıkları harca batırın. Fazlasını süzün. Kızgın yağda arkalı önlü 4-5 dakika pişirin.
Sos Hazırlanışı:
- Turşu ve dereotunu ince ince kıyın.
- Bir kap içerisinde mayonez, hardal, acı sos, sirke, turşu ve dereotunu karıştırın.
Ekmek Hazırlanışı:
- Bir kap içerisinde süt ve şekeri karıştırın. Kuru mayayı ekleyin ve 5 dakika oda sıcaklığında mayanın aktifleşmesi için bekletin.
- Ayrı bir kapta un ve tuzu karıştırın. Mayalı karışımı ekleyin. Yumurtayı ekleyin. Tahta kaşık veya stand mikser yardımıyla 8-10 dakika kadar yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru üstü kapalı bir şekilde 20 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamura tereyağını ekleyin. Tereyağı iyice hamurla bütünleşene kadar yoğurun.
- Üzerini streç film ile kapatarak 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan 100 grlık bezeler oluşturun. Elinizle yuvarlayarak oval şekiller elde edin.
- Aralarında boşluk bırakarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Üzerini nemli bir bez ile örtün. 1 saat oda sıcaklığında tekrar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan ekmeklerin üstüne fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün, susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında 13-15 dakika kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Bodrum yöresine ait olarak bilinen Çökertme Kebabı Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Birçok kişi Çökertme Kebabı tarifini merak etti ve Çökertme Kebabı nasıl yapılacağını öğrenmek istedi. Peki, Çökertme Kebabı nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? -
Kalabalık sofraların gözdesi olan ve sık tercih edilen Piliç Topkapı, adından anlaşılacağı gibi Osmanlı saray mutfağından bu zamanlara kadar gelmiş, iç pilava sarılmış tavuğuyla severek yapılan tarifler arasında yer alıyor. Vatandaşlar tarafından arama motorlarında "Piliç Topkapı nasıl yapılır? Piliç Topkapı malzemeleri nelerdir?" diye araştırıyor. İşte Piliç topkapı yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları.. -
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik.