- 10 Ocak 2014 | Cuma
Yasak savdılar
Dondurucu ayazda oynanan maçta Onur, Colman, Malouda ve Henrique'den yoksun olarak sahaya çıkan Trabzonspor, karşılaşmayı kaybetti ama kampa önceki gün kampa katılan Adrian'ı kazandı.
Trabzonspor her maçında olduğu gibi, oyunun ilk 15 dakikasında rakip sahayı ablukaya aldı. Bu dakikalardan sonra Emre hücum hattında yalnız kaldı ve top alamadı. Olcan sağda, Yusuf solda İskoç takımının savunma oyuncularının yakın markajları nedeniyle öne çıkamadılar. Zaman zaman orta sahadaki oyuncuların savunmaya destek vermemesi de Trabzonspor'un savunma hattını zor durumlara soktu.
Sahada Jose Bosingwa'nın sık sık ileriye çıkışında top alamaması bu oyuncuyu küstürürken, sol kanatta da Abdulkadir'in fantazi hareketleri kalede tehlike yarattı. Adrian'ın iyi oyunu ve yerinde uzun pasları ile rakip kaleye gitmeye çalışan bordo-mavililer, İskoç takımının tatlı-sert futbolu ile durduruldular.
Sonuçta kısa bir süre önce Antalya kampına gelen ve henüz tam kadrosu ile yapmayı düşündüğü trasferleri bir araya getiremeyen bordo-mavililer, bu maçla yasak savdılar o kadar.
Maçın bir de yararı oldu.
Mustafa Reşit Akçay, genç oyuncularını da sahada görme imkanı buldu.