Maç Sonuçları

Kadınların gücü, Kartal'ı uçurdu!

Türkiye Kupası 3. tur mücadelesinde Beşiktaş, sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u ağırladı. Cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuk taraftarların takip edebildiği maçı Siyaz Beyazlılar, seyircilerinin coşkulu desteğiyle 2-1 kazanarak 4. tura yükseldi.

Giriş: 11 Ocak 2012, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 11 Ocak 2012, Çarşamba 22:07

Maça as kadrosuyla çıkan ve mücadelenin mutlak favorisi olan Beşiktaş maça golle başladı. 2. dakikada Veli'nin golüyle öne geçen siyah beyazlılar için maç beklendiği kadar kolay olmadı. Gaziantep ekibi zaman zaman etkisiz oynayan rakibine zor dakikalar yaşatsa da, 73. dakikada Fernandes'in golü engel olamadı. 84. dakikada farkı bire indiren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un kalan dakikalardaki baskısı sonuç getirmeyince Kara Kartallar, 4. tura yükselen taraf oldu.

MAÇ GOLLE BAŞLADI!
Mücadele Beşiktaş'ın golüyle başladı. 2. dakikada Holosko, sağdan son çizgiye indiği anda yerden pasını verdi. Altıpasın önünde topla buluşan Necip'in vuramadığı meşin yuvarlağı Simao önünde buldu. Simao'nun vuruşunda savunmadan seken topla buluşan Veli, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi.

GAZİANTEP EKİBİ TEHLİKELİ GELDİ
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, 20. dakikada Rüştü'ye takıldı. Ahmet'in sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Rüştü topu ceza alanı dışına çeldi.




BEŞİKTAŞ ETKİLİ OLAMIYOR
Maç öncesinde mutlak favori olan ve rahat bir maç çıkaracağı düşünülen Beşiktaş, Gaziantep ekibi karşısında pozisyon bulmakta güçlük çekti. As kadrosuyla sahada mücadele eden siyah beyazlılar, rakibi karşısında zaman zaman zor anlar da yaşadı.

RÜŞTÜ YİNE BAŞARILI
36. dakikada ara pasta ceza yayı üstünde topla buluşan Volkan, Ekrem'den kurtulduğu anda ceza alanı içinde yerden sert vurdu. Ancak kaleci Rüştü'nün müdahalesiyle meşin yuvarlak kornere gitti.

Mücadelenin ilk yarısını Beşiktaş 1-0 önde tamamladı.

PEKTEMEK DEĞERLENDİREMEDİ
Beşiktaş ikinci yarıdaki ilk tehlikesini 47. dakikada yarattı. Siyah Beyazlıların maçtaki ilk köşe vuruşunu sağ taraftan Simao kullandı. Mustafa Pektemek müsait pozisyonda kafayı vurdu ama genç golcü zamanlama hatası yapınca top auta gitti.

ANTEP YÜKLENİYOR
48. dakikada, Gaziantep ekibi için önemli bir an oldu ancak fırsatı değerlendiremediler. Ramazan sağ kanattan müthiş hareketlendi ve bir verkaçla ceza sahasında sıfıra indi. Ramazan'ın yerden ortaya çevirdiği topta ise hiç bir takım arkadaşı boş kaleye gönderemedi topu.

HOLOSKO GOLE ÇOK YAKLAŞTI!
Beşiktaş 55. dakikada Holosko ile ikinci gol fırsatını değerlendiremedi. İbrahim Toraman'ın ara pasıyla Holosko ceza sahasında topla buluştu. Sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Holosko, sert vurdu kaleci topu kornere tokatladı.

RÜŞTÜ'DEN ÇOK ÖNEMLİ BİR KURTARIŞ DAHA!
Gaziantep ekibi 64. dakikada çok önemli bir gol pozisyonu yakaladı. Gaziantep BB.'de Serdar, bir anda kendini Rüştü ile karşı karşıya buldu. Ancak genç oyuncunun vuruşunda Rüştü çok önemli bir kurtarışa imza attı.

FERNANDES AFFETMEDİ!
Beşiktaş'ı rahatlatan gol 73. dakikada serbest vuruştan geldi. Manuel Fernandes kaleyi hemen hemen karşıdan gören bir noktadan frikik kullandı. Portekizli yıldızın şutunda 4 kişilik barajın üstünden geçen top ağlara gitti. Onur bu pozisyonda hamle bile yapamadı.

ALMEIDA NET KAÇIRDI
Siyaz Beyazlılar 83. dakikada gole bir kez daha yaklaştı. Julio Alves'in pasıyla başlayan atakta Simao, ortadaki Hugo Almeida'yı gördü. Almeida topu kötü kontrol etmesine rağmen dar açıdan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ama Portekizli golcünün yerden vuruşunda top, Onur'un ayaklarından döndü.

ANTEP EKİBİ GOLÜ BULDU
Antep ekibi 84. dakikada farkı bire indirdi. Buğra'nın sağ kanattan yaptığı ortada top herkesi aştı. Devam eden pozisyonda ise Kenan, ceza sahası dışından yerden çok güzel bir şut attı. Rüştü'yü geçen top yan direğe çarptı ve ağlara gitti.

Kalan dakikalarda da başka gol olmayınca Beşiktaş 2-1'lik skorla 4. tura yükselen takım oldu.

Stat:
İnönü
Hakemler: Özgüç Türkalp, Ayhan Akgöz, Serkan Olguncan
Beşiktaş: Rüştü 7, Ekrem 5, Sidnei 6, Egemen 6, İsmail 4, Holosko 7, İbrahim 6, Veli 7 (Dk. 57 Fernandez 6), Necip 6(Dk. 77 Alves ?), Simao 6, Mustafa 5 (Dk. 73 Almeida ? )
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: Onur 4, Ferit 4, Cihan 5, Kenan 5, Ramazan 6(Dk. 79 Buğra ?), Ahmet 4, Eren 4 (Dk. 70 Mithat 3 ), Serdar 4, Samet 4, Onur Kalafat 4, Volkan 4 (Dk. 85 Ümitcan ?)
Goller: Dk. 2 Veli, Dk. 73 Fernandez (Beşiktaş), Dk. 84 Kenan (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor)
Sarı Kartlar: Dk. 41 Egemen Korkmaz (Beşiktaş), Dk. 41 Ramazan (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor)

KADINLAR VE ÇOCUKLAR TRİBÜNDE
Beşiktaş ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor arasında Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçını, sadece kadınlar ve çocuklar izleyebildi.

Siyah-beyazlı kulübe Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen seyircisiz oynama cezası nedeniyle, karşılaşmayı kadınlar ile 12 yaş ve altı çocuklar tribünlerden takip edebildi.

Kapalı ve numaralı tribüne alınan kadın ve çocuklar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.
Sadece kapalı ve numaralı tribünler seyircilere açılırken, maçı yaklaşık 3 bin kadın ve çocuk izledi.
Taraftarların büyük bölümü kapalı tribünde yer alırken, numaralı tribünde de az sayıda taraftar takımlarını destekledi.

Kadın ve çocuk taraftarlar, sürekli tezahüratlar yaparak takımlarını desteklerken, erkeklere adeta taş çıkardılar.

PANKARTLARLA KÜFÜRE TEPKİ
Küfürlü ve kötü tezahürat nedeniyle seyircisiz oynama cezası alan Beşiktaş'ta, Fiyapı İnönü Stadı tribünleri küfür karşıtı pankartlarla donatıldı.

''Küfür etme, evden seyretme'', ''Bu tribünler küfürsüz inler'', ''Küfürlere karşıdır Beşiktaş Çarşı'', ''Küfür etmeye değil, maç izlemeye İnönü'ye'', ''Küfüre karşıyız, Beşiktaşlıyız'' yazılı pankartlar dikkati çekti.

5 DEĞİŞİKLİK
Beşiktaş Teknik Direktöre Carlos Carvalhal, son oynanan Ankaragücü maçının kadrosundan 5 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü.

Ankaragücü maçında ilk 11'de sahaya çıkan Manuel Fernandes ve Hugo Almeida'yı yedek soyunduran, Tomas Sivok, Fabian Ernst ve Cenk Gönen'i 18 kişilik maç kadrosuna almayan Portekizli teknik adam, bu 5 futbolcunun yerine Rüştü Reçber, İbrahim Toraman, Sidnei, Necip Uysal ve Filip Holosko'yu oynattı.
Yedek kulübesinde Fernandes ve Almeida'nın yanı sıra kaleci Umut Kaya, Mehmet Akyüz, Burak Kaplan, Julio Alves ve Tanju Kayhan yer aldı.

Bu arada karşılaşma öncesinde, trafik kazalarında hayatlarını kaybeden Keşansporlu futbolcular ile Trabzonsporlu taraftarlar için saygı duruşunda bulunuldu.