Duraklama dönemi
Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında ilk 10 haftada mağlubiyet yüzü görmeyen bordo-mavili takım, sonraki 4 haftada 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Her şey Beşiktaş derbisiyle başladı.
- Trabzonspor Haberleri
- Giriş Tarihi: 08 Mayıs 2017 00:00
- Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2017 01:26
BEŞİNCİ SIRAYA KADAR YÜKSELMEYİ BİLDİ
Süper Lig'in ilk yarısında 18 puanla 13. sırada yer alan Trabzon, ikinci bölümde ilk 10 maçta elde ettiği sonuçlarla beşinciliğe kadar yükseldi. Bordo-mavili takım, son haftalarda kaybettiği puanlarla Galatasaray'ı geçme şansı yakalayamazken, ilk 4 içinde kendine yer bulamadı.
KENDİ EVİNDE DAHA FAZLA PUAN KAYBETTİ
Ligin ikinci bölümünde 14 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyetle 30 puan toplayan Trabzonspor, dış sahada daha başarılı bir performans ortaya koydu. Karadeniz ekibi, ligin 2. yarısında deplasmanda 7 maçta 19 puan toplarken, sahasındaki 7 maçta 11 puanda kaldı.
YENİ STADYUMDA İŞLER TERSİNE DÖNDÜ
Kayserispor'a sahasında 3-2 mağlup olan Trabzonspor, yeni stadında ilk maçlarda aldığı başarılı sonuçları aradı. Bordo-mavili takım, 18 Aralık'ta açılışı gerçekleştirilen stattaki ilk maçta Gaziantepspor'u 4-0 mağlup etti. Ardından Aytemiz Alanyaspor ile 0-0 berabere kalan Karadeniz ekibi, Kardemir Karabükspor'u 1-0, Galatasaray'ı da 2-0 yenme başarısı gösterdi. Trabzonspor, Şenol Güneş Stadyumu'nda ilk 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ile 10 puan çıkardı. Bordo-mavili takım, 4 maçta 360 dakika boyunca kalesinde rakiplerine gol şansı dahi vermedi.
BEŞİKTAŞ DERBİSİ İLE BİRLİKTE DÜŞÜŞE GEÇTİ
Trabzonspor, Beşiktaş derbisiyle düşüşe geçti. Lider rakibi karşısında sahadan 4-3 mağlubiyetle ayrılan Karadeniz ekibi, hem ikinci yarıda hem de yeni stadında ilk yenilgisini alırken, kalesinde de ilk golleri gördü. Bordomavililer, evinde daha sonra G.Birliği ile 0-0 berabere kalırken, Kayserispor'a da 3-2 mağlup olmaktan kurtulamadı. Trabzonspor, sahasındaki son 3 karşılaşmada galip gelemedi, 2 mağlubiyet, 1 beraberlikle sadece 1 puan çıkardı, Avrupa yolunda 8 puan kaybetti. Evindeki ilk 4 maçta kalesinde geçit vermeyen bordo-mavililer, son 3 müsabakada ise 7 gol yedi.
DİĞER HABERLER
-
Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Amed Sportif Faaliyetler ile oynayacağı maç için Diyarbakır'a geldi. -
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, bordo-mavili kulübün gündemine dair açıklamalarda bulundu. Doğan'ın transfer hamlelerine ilişkin sözleri dikkat çekerken Fatih Tekke ile ilgili açıklamaları da günün çok konuşulanları arasındaydı. İşte o ifadeler... -
Bu sezon ülkemizi UEFA Konferans Ligi'nde temsil edecek olan Trabzonspor'un lig etabı fikstürü açıklandı. İşte detaylar... | Son dakika Trabzonspor haberleri