Alexander Zverev ve Alex de Minaur çeyrek finale yükseldi
Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta Alman Alexander Zverev ve Avustralyalı Alex de Minaur, rakiplerini mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.
- Tenis Haberleri
- Giriş Tarihi: 25 Ocak 2026 15:54
Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta Alman Alexander Zverev ve Avustralyalı Alex de Minaur, çeyrek finale çıktı.
Melbourne kentindeki turnuvanın 8. günü akşam seansında oynanan 4. tur maçları tamamlandı.
Tek erkeklerde geçen yılın finalisti Zverev (3), Arjantinli Francisco Cerundolo'yu (18) 6-2, 6-4, 6-4 biten setlerle 3-0 yendi.
Üç kez Avustralya Açık finalisti Rus Daniil Medvedev (11) karşısında korta çıkan ABD'li Learner Tien (25), 3-0 (6-4, 6-0, 6-3) galip geldi ve çeyrek finalde Zverev'in rakibi oldu.
Turnuvanın 6 numaralı seribaşı Alex de Minaur, Kazak Alexander Bublik (10) önünde 6-4, 6-1 ve 6-1'lik setlerle 3-0 kazandı. Avustralyalı raket, çeyrek finalde dünya 1 numarası İspanyol Carlos Alcaraz ile eşleşti.
Tek kadınlarda Ukraynalı Elina Svitolina (12) ise Rus Mirra Andreeva'yı (8) 2-0 (6-2, 6-4) mağlup etti. Svitolina, çeyrek finalde ABD'li Coco Gauff (3) ile karşılaşacak.
DİĞER HABERLER
-
Türkiye Tenis Federasyonu'nun (TTF) düzenlediği Istanbul Open'ın basın toplantısı, düzenlendi. Toplantıya; TTF Başkanı Şafak Müderrisgil, Mercedes- Benz Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Şükrü Bekdikhan, milli tenisçi Ayla Aksu ve Hırvat tenisçi Vekic katıldı. -
Milli tenisçi Zeynep Sönmez, WTA 1000 Roma Açık ilk turunda İtalyan Jennifer Ruggeri'yi 2-1 yenerek üst tura yükseldi. Dünya 65 numarası Sönmez, ilk setini 6-4 kaybettiği maçın diğer setlerini 6-2'lik skorlarla alarak 2 saat 7 dakikada galibiyete uzandı ve Roma'da ilk ana tablo zaferini elde etti. -
Milli sporcu Zeynep Sönmez, Roma Açık Tenis Turnuvası'nda İtalyan rakibi Jennifer Ruggeri'yi 2-1 yenerek 2. tura çıktı.