Çebi'nin gözü olimpiyat şampiyonluğunda

Grekoromen stil 74 kiloda 2 kez dünya şampiyonluğu bulunan güreşçi Selçuk Çebi, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmak istediğini söyledi.

Çebi yaptığı açıklamada, Londra Olimpiyatlarına 8 ay kaldığını, bunun bir sporcu için kısa bir süre olduğunu belirterek, ''Antrenman durumuna göre düşünürsek, yapacağımız 150-200 antrenman bile kalmadı. Bizim için kısa bir zaman. Eksiklerimizi hem turnuvalardan hem geçtiğimiz şampiyonalardan çok iyi biliyoruz. Artılarımızı da biliyoruz. Artılarımızın üzerine koyup, eksikleri düzelterek Londra Olimpiyatlarında altın madalyayı ülkeme getirmek istiyorum'' dedi.
Daha önce Danimarka ve Rusya'da şampiyonluk yaşadığını, ancak İstanbul'da yapılan şampiyonada dünya ikincisi olarak aynı başarıyı gösteremediğini ifade eden Çebi, ''Üst üste 3. kez dünya şampiyonluğunu elde etmek için son basamağa gelmiştim. Sakatlığım vardı ama hiç bir zaman ona sığınmıyorum. Keşke şampiyonluklardan birini kendi ülkemde yaşasaydım. Çünkü sevenlerimiz oradaydı. Yeri geliyor Başbakanımız, genel müdürümüz, ailemiz herkes orada. Onlara o gururu yaşatmak isterdim. Şimdi önümüzde Londra Olimpiyatları var. Olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edip altın madalyayı kazanarak, tekrar ülkeme o gururu mutluluğu yaşatmayı arzu ediyorum'' diye konuştu.
''Hamsi'' benzetmesinden memnun
Güreşe başladığı ilk zamanlarda Türkiye şampiyonalarına, kamplara gittiklerinde kendilerine hep ''hamsi'' benzetmesi yaparak tezahüratta bulunulduğunu dile getiren Çebi, şöyle konuştu:
''Onların bu benzetmesi yukarıdan aşağıya sıraladığımızda H hırsımızı, A arzumuzu, M metanetimizi, S sabrımızı, İ de inanç ve inatçılığımızı simgeliyor. Bu da Karadeniz halkının tamamen iç yapısı, ruhsal yapısı, yaşantısı. Bu özelliklerden dolayı Türkiye'de spor branşlarının yüzde 70-80'inde Karadeniz kökenli insanlar var. Bireysel spora çok yatkınız. Hamsi ile aynı özellikleri gösteriyoruz.''
Hamsinin Karadeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olduğunu da kaydeden Çebi, ''Ben de şehir dışındaki kampların bitiminin ardından Trabzon'a geldiğimde bol bol hamsi yiyorum. Çünkü dışarıda aynı tadı bulamıyoruz. Kamplardan vakit buldukça Trabzon'a gelip bu Karadeniz havasını teneffüs ediyorum'' diye konuştu.


DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.