11 isim gol attı
G.Saray’da ligin ilk yarısında gol yükü dağıldı. 11 farklı futbolcu rakip fileleri havalandırırken en skorer futbolcu 9 golle Mauro İcardi oldu
- Galatasaray Haberleri
- Giriş Tarihi: 24 Aralık 2025, 06:50
Topladığı 42 puanla Süper Lig'in ilk yarısına damgasını vuran ve en yakın rakibi F.Bahçe'nin 3 puan önünde liderlik koltuğunu yine kimselere kaptırmayan G.Saray'da gol yükü takım içerisinde dağıldı. Bu sezon rakip fileleri 39 kez havalandıran Galatasaray'da 11 farklı futbolcu gol sevinci yaşadı. Bu gollerde Mauro Icardi ön plana çıktı ve attığı 9 golle de takımının en skorer oyuncusu oldu. İcardi'nin ardından Victor Osimhen ve Sane 6'şar golle 32'lik yıldızı takip etti.
FATİH KURUCUK HEDEF ŞAŞIRDI
Barış Alper Yılmaz 4, Yunus Akgün ve Eren Elmalı 3'er, İlkay Gündoğan ve Gabriel Sara 2'şer, Lucas Torreira, Davinson Sanchez ve Roland Sallai de 1'er gol kaydetti. Fatih Karagümrük maçında ise Fatih Kurucuk kendi kalesine attı. Sarı-kırmızılılarda her mevkideki futbolcular gol sevinci yaşarken, son 2 senede 12 kez fileleri havalandıran Abdülkerim Bardakcı, defalarca mutlu sona çok yaklaşsa da bir türlü başarılı olamadı.
26 FARKLI İSİM FORMA GİYDİ
Teknik Direktör Okan Buruk, ligin ilk yarısında çok sayıda futbolcuya forma şansı verdi. 26 farklı futbolcu Süper Lig'de şans bulurken bu isimlerden Zaniolo daha sonra Udinese'ye transfer oldu. Arda Ünyay ve Gökdeniz Gürpüz gibi genç futbolcular da kendilerine şans buldu.
İSTİKRAR ABİDELERİ
G.Saray'da 3 futbolcunun performansı ve Okan Buruk'un duyduğu güven dikkat çekiyor. En istikrarlı futbolcular Leroy Sane, Gabriel Sara ve Abdülkerim Bardakcı oldu. Bu 3 futbolcu, 17 maçta da forma giyerken, Abdülkerim en fazla sahada kalan oyuncu olarak dikkatleri çekti.
DAVİNSON VE SALLAİ KIZARDI
Süper Lig'in ilk yarısında G.Saray'da 2 farklı futbolcu kırmızı kart gördü. Ligin 8. haftasındaki Beşiktaş derbisinde Kolombiyalı Davinson Sanchez, 34. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Macar futbolcu Roland Sallai de 13. haftadaki Gençlerbirliği karşılaşmasının son dakikalarında ihraç edildi.
7 MAÇTA KALESİNİ KAPATTI
Süper Lig'de geride kalan 17 haftaya sarı-kırmızılılar damgasını vururken, kalesini gole kapatmayı da başardı. Uğurcan Çakır'ın 10, Günay Güvenç'in ise 7 kez forma giydiği maçlarda Galatasaray 7 defa bir maçı gol yemeden tamamladı. Aslan, Gaziantepspor FK, Karagümrük, Kayserispor, Eyüpspor, Alanyaspor, Trabzonspor ve Kasımpaşa karşısında gol yemedi.
DİĞER HABERLER
-
Son dakika Galatasaray haberleri: Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında temsilcimiz Galatasaray'a 1-0 mağlup olan Liverpool'da şok bir gelişme yaşandı. İngiliz ekibinin yıldız futbolcusu, takımdan ayrılmak istediğini yönetime bildirdi. İşte flaş gelişmenin detayları... (fotomac.com.tr/DIŞ HABERLER) -
Son dakika Galatasaray transfer haberleri: Galatasaray'ın sezon başında bonservisini aldığı Nijeryalı süper yıldız Victor Osimhen, dev kulüplerin ilgisini çekmeye devam ediyor. İki dünya devinin 27 yaşındaki golcüyü Galatasaray-Liverpool maçında izlemek için İstanbul'a geldiği öğrenildi. İşte detaylar... (GS spor haberi) -
River Plate'in eski golcülerinden Maxi Lopez, Galatasaray'ın yıldızı Mauro Icardi hakkında çıkan transfer dedikoduları ile ilgili konuştu. Arjantinli eski futbolcu, Güney Amerika ekibinin bir golcüye ihtiyacı olduğunu vurguladı. İşte detaylar...