FETÖ'nün futbolda şike kumpası soruşturmasında yeni gelişme! 4 isim ifadeye çağrıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında Eski milli basketbolcu ve eski TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan, eski TFF Genel Sekreteri Ebrü Köksal, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Ahmet Gülüm ve İlhan Helvacı, ifadeye çağrıldı.
- Futbol Haberleri
- Giriş Tarihi: 25 Aralık 2025, 12:11
- Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2025, 12:32
AA'nın haberine göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" kumpasına ilişkin soruşturma kapsamında Lütfi Arıboğan, Ahmet Gülüm, İlhan Helvacı ve Ebru Köksal'ın savunmalarına başvurulmak üzere cumhuriyet başsavcılığında hazır edilmeleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğüne talimat verildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Arıboğan, Gülüm, Helvacı ve Köksal'ın, kamuoyunda "2011 yılında Futbolda Şike Soruşturması" şeklinde anılan, eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere birçok spor camiasından kişiyi hedef alan ve FETÖ mensubu bir kısım eski kamu görevlilerince usulsüz şekilde yürütülen soruşturma ve kovuşturmalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında adı geçen terör örgütü mensuplarından Mehmet Baransu ile irtibatlı olarak usulsüz işlemlere iştirak ettikleri yönünde şüphe bulunduğu belirtildi.
Açıklamada, "Lütfi Arıboğan, Ahmet Gülüm, İlhan Helvacı ve Ebru Köksal hakkında 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım' ve 'soruşturmanın gizliliğini ihlal' suçlarından savunmalarına başvurulmak üzere cumhuriyet başsavcılığımızda hazır edilmeleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğüne talimat verilmiştir." ifadelerine yer verildi.
DİĞER HABERLER
-
Türkiye'nin en büyük spor kanalı A Spor'un canlı yayınını haberimizden takip edebilirsiniz. -
İspanya La Liga'nın 23. haftasında Real Madrid deplasmanda Valencia'yı 2-0'lık skorla mağlup etti. Milli yıldızımız Arda Güler bu karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Karşılaşmanın ardından Arda Güler ile ilgili eski futbolcunun yapmış olduğu o yorum, gündeme oturdu. İşte detaylar... -
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, Gençlerbirliği'ni Kadıköy'de 3-1 yendikleri mücadele sonrası açıklamalarda bulundu. Hakemlerle ilgili konuşmadıklarını dile getiren Saran, Kante ile ilgili soruyu da yanıtladı. İşte Sadettin Saran'ın açıklamaları: "13 maçımız kaldı, 13'ü de final maçı. Seçilmeden önce de seçimi kazandığımızda da söyledik. En iyi takım, en iyi hoca en iyi oyuncu bizimki. Bizim amacımız bir aile ortamı yaratıp Samandıra'daki ölü toprağını kaldıracağız dedik. Bugün takımımız mücadeleci bir takım. Transferleri de hep birlikte yaptık. Tekmeye kafa sokan bir takım, bir aile ortamı yaratacağız dedik bunu da başardığımızı düşünüyoruz. Geldiğimden beri ne hakemlerle ilgili bir şey söylüyorum ne de takımımızın dışındaki konularla ilgileniyoruz. Bizim işimiz, gücümüz sahada. Biz onlara odaklıyız. Bizi ilgilendiren konu, sahamızdaki mücadelemiz." Soru: Kante'yi nasıl buldunuz? Saran: İyi buldum.