Fenerbahçe'de stoper sıkıntısı! Tedesco o isimlere görev verecek
Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, zirve yarışında iki puan bırakırken sakatlık haberleriyle de sarsıldı. Sarı-lacivertlilerde stoper bölgesinde yaşanan eksiklerin ardından teknik direktör Domenico Tedesco kararını verdi. İtalyan çalıştırıcının, savunmanın göbeğinde görev vereceği isimleri belirledi. İşte detaylar... | FENERBAHÇE HABERLERİ
- Fenerbahçe Haberleri
- Giriş Tarihi: 24 Şubat 2026 12:46
Fenerbahçe'nin Süper Lig'in 23'üncü haftasında sahasında ağırladığı Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldığı maça ilk 11'de başlayan iki stoperi Çağlar Söyüncü ve Jayden Oosterwolde sakatlanarak oyundan çıktı.
Bu sakatlıkların ardından sarı-lacivertli ekibin kadrosunda mevkisi stoper olan iki genç isim Yiğit Efe Demir ve Kamil Efe Üregen kaldı.
Sarı-lacivertli ekibin, Kasımpaşa'yı konuk ettiği maçın 25'inci dakikasında Çağlar Söyüncü sağ arka adalesinden, 38'inci dakikasında Jayden Oosterwolde kasığından sakatlanarak oyuna devam edemedi.
Geçtiğimiz hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Nottingham Forest maçında ise Milan Skriniar sakatlanmıştı.
Savunmadaki bu üç ismin sakatlanmasının ardından orijinal mevkisi stoper olan iki isim kaldı: Yiğit Efe Demir ve Kamil Efe Üregen.
DURUMLARI KONTROLLERDEN SONRA BELLİ OLACAK
Çağlar Söyüncü ve Jayden Oosterwolde, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldığı maçın ilk yarısında sakatlanarak oyuna devam edemedi. Bu iki futbolcunun sağlık durumları bugün çekilecek olan MR'ın ardından belli olacak.
GUENDOUZI STOPER OYNADI
Fenerbahçe'nin Fransız orta sahası Matteo Guendouzi, Kasımpaşa maçının büyük bölümünde stoper oynadı.
GUENDOUZI STOPER OYNADI
Fenerbahçe'nin Fransız orta sahası Matteo Guendouzi, Kasımpaşa maçının büyük bölümünde stoper oynadı. 38'inci dakikada Jayden Oosterwolde'nin sakatlanmasının ardından oyuna N'Golo Kante dahil oldu. Teknik direktör Domenico Tedesco bu değişikliğin ardından Matteo Guendouzi'yi stoper bölgesinde görevlendirdi.
MERT MÜLDÜR STOPERE
Sarı-lacivertli ekipte, sakatlanan stoperlerin sahalara dönmesinin zaman alması durumunda stoper mevkisinde Mert Müldür'ün oynaması yüksek ihtimal olarak görülüyor.
Savunmanın her bölgesinde görev yapabilen Mert Müldür'ün UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu Play-Off rövanşındaki Nottingham Forest maçında teknik direktör Domenico Tedesco'nun stoperde Yiğit Efe Demir'in yanındaki tercihi olması bekleniyor.
DİĞER HABERLER
-
Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Lyon ile karşılaşacağı maçlar öncesi oldukça flaş bir gelişme yaşandı. Romelu Lukaku ile ilgili sarı-lacivertli taraftarları sevindiren haber geldi. -
Yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı isimlerle dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe'de ayrılıklar da gündem olmaya devam ediyor. Son olarak Fred ile yollarını ayıran sarı-lacivertli ekipte bir futbolcuyla daha vedalaşılacağı ortaya çıktı. Kadıköy temsilcisinin, söz konusu oyuncunun Championship'e kiralık transferi konusunda anlaşma sağladığı öğrenildi. İşte detaylar... -
Süper Lig devlerinden Fenerbahçe'de kısa süre önce Brezilyalı futbolcu Fred ile yollar ayrılmıştı. Sarı-lacivertlilerde bu ayrılığın ardından yaprak dökümü sürüyor. Kanarya'da o yıldızın da yolcu olduğu öğrenildi. İşte tüm detaylar...