Fenerbahçe'den muhteşem geri dönüş!

Spor Toto Süper Lig'de 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe sahasında Kasımpaşa'yı konuk etti.

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki Fenerbahçe ile Kasımpaşa arasındaki maç ev sahibi ekibin 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.
Konuk ekip Kasımpaşa maçın daha başında kazandığı penaltı atışı Nijeryalı golcüsü Kalu Uche ile gole çevirerek Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti. Kasımpaşa ilk yarıyı da karşılaşmanın 2. dakikasında bulduğu tek golle 1-0 önde kapattı.
İlk yarıyı 1-0 geride kapatan ev sahibi ekip Fenerbahçe ikinci yarıya yaptığı oyuncu değişiklikleri sonucunda ilk yarıya oranla hücumda daha etkili bir oyunla başladı ve rakip yarı sahada daha sık gözükmeye başlayan sarı-lacivertli ekip göze hoş gelen futbolunun meyvesini Webo'nun 60. dakikada kaydettiği golle alarak 1-1'lik eşitliği yakaladı.
1-1'den sonra rakip üzerindeki baskını iyice artıran Fenerbahçe karşılaşmanın 90. dakikasında kazandığı penaltıyı Emre Belözoğlu ile gole çevirerek maç durumu 2-1 yaptı.
90+5. dakikada bu kez sahneye çıkan isim Moussa Sow oldu. Sow attığı golle maçın skorunu belirleyen isim oldu. Fenerbahçe 3-1'lik skorla 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu.
Sarı - lacivertli ekip bu galibiyetle puanını 40'a çıkardı ve 2. sıraya yükseldi.
KADIKÖY'DE 3 MAÇ SONRA GELEN GALİBİYET
Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'yı 3-1 yenen Fenerbahçe, ligde Kadıköy'de 3 maç sonra galibiyetle tanıştı.
Süper Lig'de bundan önceki iç saha galibiyetini 15. haftada (9 Aralık 2012) İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı (2-1) alan, ardından çıktığı 3 maçta 2 kez yenilip 1 kez de berabere kalarak puan kayıpları yaşayan sarı-lacivertliler, Kasımpaşa önünde 3 puana ulaştı.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 17. haftada Kardemir Karabükspor'a 3-1 yenilen, 18. haftada Sanica Boru Elazığspor ile 2-2 berabere kalan, 20. haftada da Sivasspor'a 2-1 mağlup olan ''Sarı Kanaryalar'', 23. hafta mücadelesinde zor da olsa kazanmasını bildi.
Fenerbahçe aldığı bu galibiyetle ligin 23. haftasında puanını 40'a yükseltti.
-FUTBOLCULAR TRİBÜNLERLE ŞARKI SÖYLEDİ-
Zorlu mücadelenin sona ermesiyle Fenerbahçeli futbolcular ve tribünler büyük bir sevinç yaşadı.
Saha ortasında bir araya gelip kenetlenen sarı-lacivertli futbolcular, birlikte büyük sevinç yaşadılar. Futbolcular daha sonra tribünlere giderek, taraftarlarla birlikte şarkı söylediler.
-OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİYLE GELEN GOL-
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Kasımpaşa karşısında 56. dakikada Cristian'ı, 59. dakikada da Sow'u oyuna dahil ederken, 60. dakikada istediği golü buldu.
Maçın 2. dakikasında yediği penaltı golünden sonra rakip kaledeki gol arayışları sonuç vermeyen sarı-lacivertli ekip, ikinci yarıya da aynı 11 ile başlarken, Kocaman 56. dakikada Mehmet Topal'ın yerine Cristian'ı, 59. dakikada da Stoch'un yerine Sow'u oyuna dahil edip forvet arkasında görevlendirerek, hücuma hareketlilik getirdi.
Fenerbahçe iki değişikliğin ardından 60. dakikada Webo'nun kafa golüyle, maçta 1-1'lik eşitliği sağladı.
-WEBO LİGDEKİ 12. GOLÜNÜ ATTI-
Fenerbahçe'nin forvet oyuncusu Webo, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 12. golünü attı.
Sezonun ilk yarısında İstanbul Büyükşehir Belediyespor formasıyla 9 gol kaydeden Webo, sarı-lacivertli formayla 3. kez golle buluştu.
Webo, 20. haftada Fenerbahçe'nin 2-1 yenildiği Sivasspor maçında ve 21. haftada deplasmanda 1-0 kazandığı Mersin İdmanyurdu maçında da 1'er gol atmıştı.
Sarı-lacivertli futbolcu, bu sezon iki farklı takımın formasıyla Kasımpaşa'nın filelerini 2. kez havalandırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da sezonun ilk yarısında Kasımpaşa'yı 2-0 yendikleri maçta takımı adına bir penaltı golüne imza atan Webo, Fenerbahçe formasıyla da golle buluştu.
Fenerbahçe'de Sow, Kasımpaşa karşısında attığı golle bu sezon ligdeki gol sayısını 10'a yükseltti.
-ISAKSSON KALESİNDEN ÇIKTI, KASIMPAŞA 3. GOLÜ YEDİ-
Maçın 90 5. dakikası oynanırken kalesinden çıkarak takımının son hücumuna katılan kaleci Isaksson'un ceza alanı önünde kaptırdığı topun ardından, Fenerbahçe'nin maçtaki 3. golü geldi.
Isaksson'un topu kaptırmasının ardından Emre'nin sağ kanatta hareketlenen Sow'a gönderdiği meşin yuvarlağı, bu futbolcu uzak mesafeden yerden vuruşla boş kaleye göndererek, sarı-lacivertli ekibi mücadelede 3-1 öne geçirdi.
-KADIKÖY'DE HAKEME TEPKİ-
Fenerbahçe tribünleri maçın hakemi Hüseyin Sabancı'ya tepki gösterdi.
Maçta birçok pozisyonda hakeme tepkili olan Fenerbahçeli taraftarlar, son dakikalardaki bazı pozisyonlardan sonra ''Futbolun katili Türk hakemleri'' şeklinde tempo tuttu.
UCHE PENALTIDAN ATTI: 0-1!
1. dakikada Kasımpaşa penaltı kazandı. Bu dakikada cezaalanı içine yapılan ortada Uche'nin vuruşunda Mehmet Topal, topa elle müdahele edince maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Uche, takımını öne geçirdi. 0-1.
MEIRELES ÇOK UZAKLARDAN VURDU
20. dakikada Meireles'in cezasahası dışından sert şutu az farkla üstten auta çıktı.
ISAKSSON TEHLİKEYİ ÖNLEDİ!
34. dakikada Gökhan Gönül'ün cezaalanı içine yaptığı ortada kaleci Isaksson, Webo'dan önce elleri ile topu kontrol ederek tehlikeyi önledi.
WEBO'NUN VURUŞU AZ FARKLA AUTA ÇIKTI
45. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında Meireles'in dokunduğu topu önünde bulan Webo'nun dönerek yaptığı vuruş az farkla üstten auta çıktı.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Kasımpaşa'nın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
GÖKHAN GÖNÜL'DEN KRİTİK MÜDAHALE
54. dakikada konuk takım etkili geldi. Bu dakikada Viudez ile verkaç yapan Adem Büyük, çaprazdan cezasahasına girdikten sonra vurdu. Kaleci Volkan'ın güçlükle çıkardığı topu boşta kaldı. Kalu Uche'den önce araya giren Gökhan Gönül, tehlikeyi güçlükle uzaklaştırdı.
WEBO'NUN KAFA VURUŞU KALECİDE KALDI
58. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan cezaalanı içine yaptığı ortada Webo'nun kafa vuruşu kalecinin ellerinde kaldı.
MOUSSA SOW CEZASAHASINA GİRER GİRMEZ VURDU
59. dakikada Gökhan Gönül ile verkaç yapan Moussa Sow, cezasahasına girer girmez vurdu. Ernst ayağını koyarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.
WEBO MAÇA DENGE GETİRDİ: 1-1!
60. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Bu dakikada Cristian Baroni'nin kullandığı köşe atışında arka direkte Kuyt kafa ile tamamladı. Pozisyonun devamında Webo, kafayla aşırdı. Kaleciyi geçen topa Sancak müdahale etti ancak meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1.
WEBO'DAN ETKİSİZ BİR VURUŞ
70. dakikada Gökhan Gönül'ün cezasahası içine yaptığı ortada Webo'nun kafa vuruşu Isaksson'un ellerinde kaldı.
MEIRELES ÇOK SERT VURDU
81. dakikada Emre'nin kullandığı köşe atışında kaleci Isaksson'un yumruklarıyla uzaklaştırdığı topla cezaalanı dışında Meireles buluştu. Bu futbolcunun sert şutu kalecinin ellerinde kaldı.
EMRE'DEN KRİTİK GOL:2-1!
90. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Yalçın, cezaalanı içinde Webo'yu çekince maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Emre, Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçirdi.
SOW BOŞ KALEYE ATTI: 3-1!
90+2 dakikada Fenerbahçe'nin üçüncü golü geldi. Bu dakikada Kasımpaşa'nın kullandığı serbest atışta kaleci Isaksson'da gol aramak için Fenerbahçe cezasahasına kadar geldi. Adem Büyük'ün topuk pasında topla buluşan Isaksson'dan önce savunma araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı. Emre'nin uzun pasında Moussa Sow, ortaalanda topla buluştu. Golcü futbolcu, uzak mesafeden topu boş kaleye gönderdi. Meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-1.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 3-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.
KOCAMAN İLK 11'DE DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile yaptıkları mücadelede, 11 kurgusunda değişiklikler yaptı.
Yoğun maç temposunda futbolcularını dinlendirmek isteyen sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü, bazı mevkilerde görev verdiği isimlerde değişikliğe gitti.
Cezası nedeniyle UEFA Avrupa Ligi'nde BATE Borisov ile yapılan rövanş mücadelesi ve ligdeki son Trabzonspor maçında forma giyemeyen Meireles'i 11'e alan Aykut Kocaman, orta alanda genelde 11'de bulundurduğu Cristian'a yedekler arasında yer verdi.
Eşi doğum yaptığı için önceki gün Paris'e gidip gelen Sow'u yedekler arasında tutan Fenerbahçe Teknik Direktörü, orta alanın solunda bu fubolcunun yerine haftalar sonra Stoch'u 11'e dahil etti.
-ZİEGLER VE SALİH UÇAN, 18'DE YOK-
Teknik direktör Kocaman, BATE Borisov ile yapılan maçta 11 kişilik kadrosunda yer verdiği Ziegler ve Salih Uçan'ı Kasımpaşa karşısında 18'e almadı.
Savunmanın solunda Ziegler'in yerine Hasan Ali Kaldırım görev alırken, UEFA listesinde bulunmadığı için BATE Borisov mücadelesinde forma giyemeyen Emre Belözoğlu ve cezalı Meireles'in orta alanda görev almasıyla Salih Uçan da kadroda kendisine yer bulamadı.
Savunma oyuncusu Bekir İrtegün de bu maçta Yobo-Egemen Korkmaz ikilisinin görev almasıyla yedek kaldı.
Sarı-lacivertli takımda Ziegler, Salih Uçan'ın yanı sıra Mehmet Topuz, Krasic, Orhan Şam, Sezer Öztürk, Serdar Kesimal, Selçuk Şahin, Recep Niyaz ve kaleci Mert 18 kişilik kadroya alınmadı.
-TRİBÜNLER DOLDU-
Kadıköy'de bundan önce en son ligin 20. haftasında Sivasspor maçında taraftarının karşısına çıkan Fenerbahçe, lig ve Avrupa'da yaptığı deplasman maçları ve iç sahada seyircisiz oynadığı BATE Borisov mücadelesinin ardından, taraftarıyla buluştu.
Sarı-lacivertli taraftarlar Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tamamına yakınını doldururken, maç öncesinde futbolculara tezahüratlarla destek
verdiler.
-NOTLAR-
-Kasımpaşa'yı Fenerbahçe karşısında taraftarı yalnız bırakmadı. Misafir seyirci tribününde yaklaşık bine yakın taraftar yer alarak, tezahüratlarla takımlarını desteklediler.
-Fenerbahçeli futbolcular sahaya ''FIFA U20 Dünya Kupası Bu Yaz İstanbul'da'' yazılı pankartla çıktılar.
-Son dönemde Fenerbahçe tribünlerinde yönetime tepkileriyle dikkat çeken bir gruba mensup taraftarlar, Türk Telekom kale arkası tribününde ''GFB burada dimdik ayakta'' şeklinde tempo tuttu. Migros kale arkası tribünde ise GFB'nin Anadolu yakası grubu ''Hep destek tam destek'' şeklinde pankart açtı.


DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.