Brezilya - Belçika maçı ne zaman, saat kaçta oynanacak ve hangi kanalda yayınlanacak?

Dünya Kupası'nı 5 kez ile en çok kazanan ülke olan Brezilya, yetenekli ayakların sahibi Belçika ile yarı finale çıkmak adına yarışacak. Neymar ile Hazard takımlarının en büyük kozu olacak. Peki, Brezilya - Belçika maçı ne zaman, saat kaçta oynanacak ve hangi kanalda yayınlanacak? Maça dair tüm detaylar ve canlı anlatımı fotomac.com.tr'de...

Giriş Tarihi: 06.07.2018 00:30 Güncelleme Tarihi: 06.07.2018 01:47
Brezilya - Belçika maçı ne zaman, saat kaçta oynanacak ve hangi kanalda yayınlanacak?

2018 Dünya Kupası çeyrek final ikinci müsabakasında Brezilya ile Belçika karşılaşıyor. Bu kupayı 5 kez kaldırmayı başaran Sambacılar ile son yıllarda her büyük turnuva öncesi patlama yapması beklenen Belçika adını yarı finale yazdırmak için savaşacak. Daha önce yapılan 4 karşılaşmanın 3'ünü Brezilya, 1'ini ise Belçika kazandı. İki takım arasında oynanan 4 maçta 4 gol ortalaması yakalandı. Rekabetteki son 3 maçı kazanan Brezilya'nın attığı 10 gole, Belçika 6 golle karşılık verdi.

Brezilya - Belçika maçı ne zaman, saat kaçta oynanacak ve hangi kanalda yayınlanacak?
2018 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde Brezilya ile Belçika, bu akşam karşılaşacak. Kazan Arena'da oynanacak ve yarı finale yükselecek ekibin belirleneceği zorlu karşılaşma saat 21.00'de başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak. Ayrıca maça dair tüm detaylar fotomac.com.tr'de...

İkişer golleri var
Brezilya'da takımın en önemli kozu olan Neymar, turnuvadaki 4 maçında tamamında 90'ar dakika forma giydi. 26 yaşındaki yıldız futbolcu 2 gol atıp, 1 asist yaptı. Belçika'nın yıldızı Eden Hazard ise 3 maçta forma giyerken, 1 karşılaşmada dinlendirildi. 27 yaşındaki kanat oyuncusu ise 2 kez fileleri sarsıp, 2 de gol pası verdi. Tüm dünyanın gözü, ülkelerinin en büyük kozları olan yıldız futbolcularda olacak.

Tek galibiyet 55 yıl önce
Brezilya ile Belçika tarihlerinde ilk kez 24 Nisan 1963'te karşı karşıya geldi. Belçika'nın başkenti Brüksel'de oynanan hazırlık mücadelesini ev sahibi ekip 5-1 kazandı. Bu karşılaşma Belçika'nın güçlü rakibi karşısındaki tek galibiyeti olarak da kayıtlara geçti. Yapılan diğer üç karşılaşmayı ise Güney Amerika temsilcisi kazandı. Hiçbir maç berabere bitmedi.

Kupada 2. maç
Belçika ile Brezilya bugün oynayacakları mücadele ile Dünya Kupası tarihinde ikinci kez karşı karşıya gelecek. Brezilya ile Belçika, Japonya ve Güney Kore'nin ortaklaşa ev sahipliği yaptığı 2002 Dünya Kupası'nda son 16 turunda eşleşmiş, Sambacılar maçı 2-0 kazanmıştı.

Ortalama 4 gol oldu
Brezilya ile Belçika arasında oynanan karşılaşmalarda golsüz maç bulunmuyor. İki takımın rekabetinde oynanan 4 maçta tam 16 gol atıldı. Bu da maç başı 4 gol ortalamasının tutturulmasını sağladı.

"Kevin De Bruyne gerçek lider"
Belçika teknik direktörü Roberto Martinez, Dünya Kupası'nda herkesin beklentisinin büyük olduğu Kevin De Bruyne hakkında konuştu. Tecrübeli çalıştırıcı, sadece 1 asisti bulunan 27 yaşındaki orta saha için, "Bizim takımdaki rolü çok küçümsenen bir oyuncu. Kulüp takımına kıyasla bu takımda daha az gol ve asist yaptığı için o kadar dikkat çekmiyor ama onun oyuna katkısı inanılmaz. Kulübünde daha ofansif bir rolü var. O, bizde ise savunmadan oyunu kuran gerçek bir oyun kurucu. O bir lider" ifadelerini kullandı.

İŞTE İLK 11'LER

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan FOTOMAÇ veya fotomac.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.