İbra'sız çeyrekte

Zlatan İbrahimovic’in gölgesinde Dünya Kupası’na gelen İsveç, İsviçre’yi saf dışı bırakarak çeyrek finale yükseldi. İskandinav temsilcisine turu getiren golü Forsberg kaydetti

Giriş Tarihi: 03.07.2018 23:29 Güncelleme Tarihi: 03.07.2018 23:29
İbra'sız çeyrekte

2018 Dünya Kupası öncesinde Zlatan İbrahimovic'in kadroya alınmamasıyla gündem olan İsveç, Rusya'da adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. Fenomen golcüyle son iki turnuvaya katılamayan İskandinav temsilcisi, son 16 turunda İsviçre'yi 1-0 mağlup etti. Karşılaşmaya hızlı başlayan iki ekip ilk yarının başlarında bulduğu fırsatları değerlendiremedi. 10. dakikadan sonra orta alan mücadelesine dönen maçta, ilk yarının geri kalanında gol sesi çıkmayınca devre eşitlikle geçildi. Mücadelenin ikinci yarısında da pek farklı bir tablo hakim değildi. Durgun geçen karşılaşmada, 66'da İsviçre topu ağlarında gördü. Ceza alanı önünde topla hareketlenen Forsberg'in şutunda savunmaya da çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0. Bu dakikadan sonra rakip kaleye atak yapması beklenen İsviçre, cılız pozisyonlar buldu. Geriye çekilen İsveç, savunma ağırlıklı bir oyun anlayışıyla mücadeleye devam etti. Son anlarda beraberlik golünü arayan İsviçre, kalabalık savunmayı aşamadı. İskandinav temsilcisi 1-0'lık galibiyetin ardından, 1994'ten sonra ilk kez çeyrek finale yükseldi.

VAR'sa tamam
Mücadelenin 90+4. dakikasında İsveçli Olsson, Lang ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kalınca maçın hakemi Damir Skomina penaltı noktasını gösterdi ve Lang'i kırmızı kartla oyundan ihraç etti. İtirazlar üzerine Video Yardımcı Hakem sisteminden pozisyonu yeniden izleyen Sloven hakem; hareketin dışarıda yapıldığını tespit edince, penaltı kararını serbest vuruş olarak değiştirdi. Skomina, kırmızı kart kararında ise değişikliğe gitmedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan FOTOMAÇ veya fotomac.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.