İspanya lider Portekiz ikinci

B Grubu'nda İspanya ile Fas 2-2, İran ile Portekiz ise 1-1 berabere kaldı.

Giriş Tarihi: 25.06.2018 23:01 Güncelleme Tarihi: 26.06.2018 01:24
İspanya lider Portekiz ikinci

Karşılaşmada iki kez geri düşmesine rağmen beraberliği kurtaran İspanya'nın Fas karşısındaki gollerini Isco ve Iago Aspas attı. Fas'ın gollerini Khalid Boutaib ve Youssef En Nesyri kaydetti. Yardımcı hakemin ofsayt kararı verdiği Aspas'ın son dakikada gelen golü, Video Yardımcı Hakem (VAR) vasıtasıyla geçerli sayıldı.

Portekiz, Ricardo Quaresma'nın kaydettiği şık golle öne geçmesine rağmen İran karşısında üstünlüğünü koruyamadı. Portekizli Cristiano Ronaldo, VAR kararıyla kazanılan bir penaltı atışından faydalanamadı. Uzatma dakikalarında Karim Ansarifard ise VAR vasıtasıyla verilen penaltı atışında golü buldu.

Bu sonuçlardan sonra 5 puana sahip İspanya, puan ve gol averajı bakımından eşit olduğu Portekiz'e atılan gol sayısında üstünlük sağladı. Grupta 6 gol bulan İspanya, 5 gol atan Portekiz'i geride bırakarak son 16 turuna lider çıktı. Portekiz ise ikinci olarak son 16 turuna yükseldi.

İSPANYA SON NEFESTE
Dünya Kupası A Grubu'nda İspanya, Fas ile 2-2 berabere kaldı.

İspanya, Dünya Kupası B Grubu son maçında Fas ile karşı karşıya geldi. Mücadelede ilk gol 14. dakikada Khalid Boutaib'den geldi ve Fas 1-0 öne geçti ancak Fas'ın üstünlüğü uzun sürmedi. 19. dakikada Isco şık bir vuruşla eşitliği sağladı ve devre 1-1 sona erdi.

Karşılaşmanın sonlarında Fas bir kez daha öne geçmeyi başardı. 81. dakikada Faycal Fajr'in asistinde Youssef En Nesyri, takımını tekrar öne geçirdi. İspanya ise eşitliği uzatmalarda yakaladı. 90+3. dakikada Iago Aspas skoru tayin etti.

2-2 sona eren maçın ardından, İspanya 5 puanla grupta lider olurken, son 16 turunda da Rusya ile eşleşti. Fas ise 1 puanda kaldı.

Karşılaşmada forma giyen Fenerbahçeli Nabil Dirar 90, Galatasaraylı Belhanda 64 ve Fas'ın ilk golünü kaydeden Yeni Malatyasporlu Khalid Boutaib 72 dakika sahada kaldı.

- Rekor penaltı atışı

İran-Portekiz maçında verilen iki penaltı kararıyla Dünya Kupası rekoru kırıldı.

Dünya Kupası'nda ilk kez uygulanan VAR sisteminin de etkisiyle penaltı atışlarında artış yaşandı.

2018 FIFA Dünya Kupası'nda şu ana kadar kullanılan 20 penaltı atışıyla 18'er penaltı vuruşunun yapıldığı 1990, 1998 ve 2002'deki turnuvalar geride bırakıldı.

Son 16 turu eşleşmeleri

A ve B gruplarındaki maçların tamamlanmasının ardından son 16 turundaki ilk iki eşleşme belli oldu.

Son 16 turunda A Grubu lideri Uruguay, B Grubu ikincisi Portekiz ile 30 Haziran'da karşılaşacak. B Grubu lideri İspanya ise A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan Rusya ile 1 Temmuz'da mücadele edecek.

- Program

Dünya Kupası'nda 26 Haziran Salı günü oynanacak maçların programı (TSİ) şöyle:

C Grubu:

17.00 Avustralya-Peru (Fisht Stadı - Soçi)

17.00 Danimarka-Fransa (Luzhniki Stadı - Moskova)

D Grubu:

21.00 Nijerya-Arjantin (Saint Petersburg Stadı - Saint Petersburg)

21.00 İzlanda-Hırvatistan (Rostov Arena - Rostov-On-Don)

kalan karakter 1000

Boşnak Boşnak

İspanya hakeme dua etsin. Rezilliğin daniskasi.yazıkkkkkkkk.........

Aynı Görüşte misiniz?
evet6
hayır3
cevapla 26.06.2018 02:43

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan FOTOMAÇ veya fotomac.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.