Maradona'dan Meksika açıklaması

FIFA 2026’yı düzenleyecek ülkeleri eleştiren Arjantinli efsane, “Meksika 3’tür seçiliyor, Kanada futbolu bilmez, ABD ise reklam peşinde” dedi

Giriş Tarihi: 15.06.2018 23:25
Maradona'dan Meksika açıklaması

Arjantinli efsane Diego Armando Maradona, 2026 Dünya Kupası'nın ABD, Kanada ve Meksika'nın ortak ev sahipliği düzenlemesine karşı çıktı. Meksika'nın tarihte Dünya Kupası'na üç kez ev sahipliği yapan ilk ülke olmasına anlam veremediğini ifade eden Maradona, "Meksika, Dünya Kupası düzenlemeyi hak etmiyor. Karşılarına Brezilya veya Almanya gibi bir takım çıktığı anda Meksikalılar için Dünya Kupası bitmiş demektir" dedi. Maradona, Kanada ve ABD'nin yerleşik bir futbol kültürüne sahip olmadığını savunarak "Kanadalılar kayak sporunda iyi olabilirler, ama futbolda değiller. ABD'liler ise sırf reklam gelirlerini yükseltmek için futbol maçlarını 25'er dakika üzerinden dört parçaya bölmek istiyorlar. Bu ülkelerde futbol tutkusu yok" diye konuştu.

MEKSİKA ÜÇLE TARİHE GEÇECEK
Maradona'nın muhteşem performansıyla ülkesi Arjantin'e tarihindeki ilk Dünya Kupası'nı kazandırdığı turnuvaya 1986 yılında Meksika ev sahipliği yapmıştı. Daha önce 1970 yılında da bu turnuvayı organize eden Orta Amerika ülkesi, Dünya Kupası'na 3 kez ev sahipliği yapan ilk ülke olacak.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan FOTOMAÇ veya fotomac.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.