ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Umutsuz...

* Derbide sonucu belirleyen ne oldu? Rüştü'nün hatalarının sonuçta etkisi var mı?
Yıllardır gözlemlediğim bir şey var: Zorluk derecesi yüksek maçlar, Rüştü'de 'panik ve endişe bozukluğu' denen soruna yol açıyor galiba. Hele rakip forveti gözünde büyüttüyse... İlk golde korner atışı sırasında fena halde panikledi Rüştü ve yerini kaybetti. Belki paniklemesinin nedeni Galatasaray'ın bu sezona, kornerleri çok tehlikeli kullanan bir takım olarak başladığını bilmesiydi. Mustafa Sarp çok rahat kafa vurdu. Fakat siyah-beyazlı defanstan kimsenin Mustafa'yı takip etmemesi de ciddi bir hataydı. İkinci golde elbette ıslak zeminde kayıp topu kontrol edemeyişi de rol oynadı. Ama pozisyona dikkatle bakın, Rüştü'nün bir büyük kaleciyi elden ayaktan düşürecek kadar paniklediğini görürsünüz. Sakatlıktan yeni çıkmış ve endişeli Rüştü yerine Hakan oynasaydı, başka goller yerdi belki ama bu iki golü kesinlikle yemezdi. Ferrari'ye baktım o pozisyonda, sanki İtalya'ya geri dönmek ister gibiydi.

Vahim transfer politikası
* Beşiktaş iki yarıda da santrforsuz oynadı? Bu kabul edilir bir şey mi?
Beşiktaş'ta klasik santrfor tipinde tek adam var; o da yetenekleri sınırlı ve hep hafif sakat olan Nobre! Bu vahim durum transfer politikasını belirleyenlerin hatası! Tabii ki nokta santrforsuz fakat güzel oynayan takımlar var dünyada. Onlar ileri uçta kaleye sırtı dönük bir adamın ayağında topu saklayıp arkadaşlarına koşu alanı açmasına ihtiyaç duymuyorlar. Neden? Çünkü rakip on sekizde pres yaparak top çalan ve sürekli hücum eden kalabalık bir orta sahaları var! Allah aşkına söyleyin şimdi; Beşiktaş'ta Ernst'ten başka "Hah işte orta saha oyuncusu!" diyeceğiniz kim vardı? Hücum adına Serdar Özkan'dan başka dişe dokunur şeyler yapan biri oldu mu? Onun da akıttığı tere yazık oldu! Sabri her seferinde topu alıp 40 metre sürerken, hangi Beşiktaşlı orta saha oyuncusu baskı yaptı?

* Bu yenilgi Beşiktaş'ın Süper Lig'deki kaderini belirler mi?
Normal olan "Hayır, belirlemez" demek! Çünkü henüz çok erken! Ancak sorun şurada: Beşiktaş gelecek için umut vermezken, ezeli rakipleri şimdiden oturmuş bir şablonla oynamaya başladılar. Mesela G.Saray'ın önümüzdeki dönemde birdenbire golsüz haftalar yaşamaya başlayacağını söyleyerek iddiaya girecek biri çıkar mı acaba? Sanmam!






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Liderler nerede?   / 10-09-2009
 Yetersizlik!   / 29-08-2009
 Kanatlar çırpmıyor   / 08-08-2009
 Bitti bu iş   / 23-05-2009
 İnce hesaplar!   / 30-04-2009
 Denizli'nin eli   / 10-04-2009
 Lider döner   / 19-03-2009
 Zico'nun ruhu   / 06-03-2009
 Biz ayrılamayız   / 27-02-2009
 Böyle gitmez   / 13-02-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
5.HAFTA
Manisaspor 3 Sivas 1
Bursa 0 Fenerbahçe 0
İ.B.B. Spor 0 Trabzon 0
Antalya 0 Ankaragücü 0
G.Birliği 0 Eskişehir 0
Denizli 0 Diyarbakırspor 0
Galatasaray 3 Beşiktaş 0
Kayseri 0 Ankaraspor 0
Gaziantep 0 Kasımpaşa 0
6.HAFTA
Trabzon Antalya
Sivas Bursa
Diyarbakırspor Manisaspor
Kasımpaşa Galatasaray
Eskişehir Gaziantep
Ankaragücü G.Birliği
Fenerbahçe İ.B.B. Spor
Ankaraspor Denizli
Beşiktaş Kayseri
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital