ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Lider döner
Beşiktaş artık toplu savunma ve toplu hücum yapmaya başladı. Zirve için yarışan diğer ekipler bunu başaramıyor. Bu, büyük avantaj... Bir Ernst konusu var, iyi transfer, katkı da yapıyor ama bence en önemlisi Bobo!.. Bobo sakat değilse kulübede oturamaz. 1 numaraya gelince... En kötü Rüştü bile yedeklerinden daha iyidir. Ama bir şartla! Acayip şort, forma ve eşorfman giymekten vazgeçsin artık... Bana kızmasın ama 'stand-up'çı gibi!


Ligin son sırasındaki Hacettepe'yi 3-2 gibi sıkıntılı bir skorla mağlup eden Beşiktaş, ardından G.Birliği'ni 3-0'la geçti. Oynanan futbol değil ama skorlar yüzleri güldürdü. Nasıl buldunuz Beşiktaş'ı, bu futbol zirve yarışı için yeterli mi?
"Beşiktaş işte böyle oynamalı" diyemeyiz belki ama, şu anda büyük takımlar içinde kafasındaki futbol modelini uygulamaya en yaklaşan takım Beşiktaş. Benim son G.Birliği maçında daha da önemli bir şey dikkatimi çekti, Beşiktaş toplu savunma ve aynı toplu takım düzeni içinde hücuma kalkıyor. Bu çok ilginç. Mesela G.Birliği karşısında belki çok önemli pozisyonlar bulamadı ama rakip sahaya hep çok kalabalık olarak gitti. İkinci yarıda gelen goller; rakip sahada kalabalık, herkesin tempolu olduğu ve baskı kurduğu bir Beşiktaş görütüsü sayesinde oldu.

* Diğer takımlardan farkı nedir peki Beşiktaş'ın?
Bütün büyük takımlarda şöyle bir durum var, belli futbolcular oynadığı zaman maçlarını kazanıyorlar. Hatta öyle ki bu futbolcular oynamadığı zaman da kaybediyorlar. Şimdi F.Bahçe'de Lugano-Edu biraz çuvallasa, F.Bahçe o maçtan üç puan çıkartamıyor. G.Saray'da Arda, canını dişine takıp oynamadığı zaman, G.Saray'ın kazanması mucize oluyor. Trabzonspor'da herkes vasat oynuyor, 40 yılda bir belki Yattara belki de Alanzinho bir şey yaparsa gol çıkıyor. Umut'la Gökhan'la falan gol çıkmıyor. Sivasspor, haftalardır eski Sivas değil. Bu tabloda toplu savunma, toplu hücum modeline geçen bir Beşiktaş bence çok kritik haftalar için daha avantajlı.

* Yeni transfer Fabian Ernst için düşünceniz?
Herkes Ernst'i göklere çıkartıyor. Peki Ernst ne iş yapıyor, o kontratağa toplar atan bir futbolcu değil ki? Bence Bobo'nun takıma daha büyük katkısı oldu. Bobo, ileride bir pivot santrfor gibi hareket etmiyor. Bobo, çevresindeki herkesi hücuma çağıran bir adam. Kanada gidiyor, içeri giriyor, hep pas yapacak arkadaşını arıyor. Övülen adam Ernst'in temel özelliği herkesle birlikte hücuma çıkması. Yani kalabalık hücum adamı. Bu çok büyük bir katkı. Bobo ise formsuz göründüğü dakikalarda bile yanındaki, sağındaki, solundaki, arkasındaki adamları oyuna sokuyor. Santrfor olarak etkili değil Bobo. Bizim yorumcu arkadaşları da anlayamıyorum. Delgado- Yusuf kıyaslaması yapıyorlar. Delgado sıfırdı! Ama Delgado çıktı, Yusuf 10 numara olmadı ki! Benim derdim şu, formsuz bile olsa Bobo sahada olmalı. Her şartta oynamalı bu çocuk. Çıtası bir kademe yukarıda olan bir futbolcu (Bobo öyle), eğer sakat değilse kesinlikle kulübede oturmamalı!

* Genç kaleci Hakan kaleye ısınıyordu derken Rüştü yine 1 numara oldu. Kim oynamalı Beşiktaş'ta?
Valla bilmiyorum ama Rüştü bu kılık kıyafetle oynamasın. Bu ne ya? Bir defa Beşiktaş'ın kalecisinin acayip eşorfmanlar, şortlar ve formalarla sahada olmasını hiç anlayamıyorum. Rüştü, normal yaşantısında kılık-kıyafetine çok önem veren, yakışıklı bir adam. Ne zaman onu izlesem, kızmasın ama 'standup' oyuncusu gibi! Bir defa Rüştü bu formayı çıkarsın! Ama şu gerçek ki Rüştü, en kötü haliyle bile iyi kalecidir. En kötü Rüştü, yedeklerinden daha iyidir.

* Bu hafta Sivas deplasmanına gidiyor Beşiktaş. Mustafa Denizli'nin uygulamak istediği çift santforlu sistemi, bu maçta işe yarar mı?
Bu durumu Mustafa Denizli'ye sorsan "Ben kendi oynayacağım futbola bakarım" der ama sonra da gider tüm planlarını Sivas'ın oynayacağı futbola göre yapar. Burada çok şaşırtıcı olan şey şu; F.Bahçe'ye geldi Sivas ve üç yıldır oynadığı futbolun dışında bir futbol oynadı. Birinci dakikadan itibaren toplu halde F.Bahçe'nin üstüne gitti. Ve sonuç hayal kırıklığı oldu. Şimdi aynı şeyi yapacak mı Beşiktaş karşısında, hiç sanmıyorum. Klasik Sivasspor futboluna geri dönecek. İleride Mehmet Yıldız'ın topu tuttuğu, kanatların çıkış yapacağı, tam kontratak değil ama ona benzer bir futbol oynayacak. Orada esas olan şu; Sivok ve İbrahim Toraman, G.Birliği maçındaki performanslarını gösterebilecekler mi? Çünkü o maçta çok başarılıydılar. Beşiktaş takım olarak ileride kalır, Sivas ani çıkışlarla Sivok-Toraman ikilisini zorlarsa işin rengi değişir. Maçın skorunu şu belirler: Sivasspor'un kanat oyuncuları bildiğimiz gibi mi oynayacaklar yoksa son 3-4 haftadaki gibi formsuz futbolcular mı olacaklar? Kilit nokta bu! Ben maçı Beşiktaş'ın 2-1 alacağını sanıyorum. Sivas'tan lier olarak dönerler!..






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Zico'nun ruhu   / 06-03-2009
 Biz ayrılamayız   / 27-02-2009
 Böyle gitmez   / 13-02-2009
 Anadolu coştu   / 31-01-2009
 
 
Lider döner
Nobre gitmeli
Ersen Martin olsaydı Trabzonspor açık ara liderdi
Lincoln çok kurnaz
Hamburg'a dikkat!..
Meira'yı harcadılar
Volkan'ın hareketi!
Alex oynar Fener coşar
Böyle bir lig olamaz
Belözoğlu yanlış yolda
Bülent Uygun'un asabı fena bozulmuş!
Şampiyonluk için kazanmak yetmiyor
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
24.HAFTA
Fenerbahçe 1 Kocaeli 1
Antalya 1 İ.B.B. Spor 0
Konya 2 Gaziantep 3
Ankaragücü 0 Sivas 2
Beşiktaş 3 G.Birliği 0
Denizli 0 Hacettepe 0
Eskişehir 1 Bursa 2
Ankaraspor 2 Kayseri 2
Trabzon 2 Galatasaray 2
25.HAFTA
Bursa Fenerbahçe Cuma 20:00
Kocaeli Ankaraspor Cumartesi 13:30
İ.B.B. Spor Konya Cumartesi 13:30
Kayseri Ankaragücü Cumartesi 13:30
Hacettepe Antalya Cumartesi 13:30
Gaziantep Trabzon Cumartesi 15:15
Sivas Beşiktaş Cumartesi 19:00
G.Birliği Denizli Pazar 13:30
Galatasaray Eskişehir Pazar 19:00
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital