ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Zico'nun ruhu

- F.Bahçe'ye tam 6 mağlubiyet yaşatan futbolda Aragones'in payı kadar, yanlış transfer politikasıyla Aziz Yıldırım'ın da payı var. Son Sivas galibiyetlerinin sırrı ise çok açık: F.Bahçe'de 'Zico Ruhu' geri döndü!

- Başarının temel etkeni Alex! Sambacı bir Türk kaptan gibi davranıyor. Bugün Semih varsa eğer bunda Alex'in payı çok büyük. Biri atıyor, diğeri attırıyor. Yani herkes memnun. Niye bozacaksın ki bu durumu!..

* F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Sivas lig maçı öncesinde "Oynanan futbol beni umutlandırmıyor" demiş, Sivas galibiyeti sonra da Aragones, "Sanırım oynadığımız futbol, başkanımızın fikrini değiştirmiştir" açıklamasını yapmıştı.
Üstü kapalı göndermeler dolaşıyor ortalıkta. Neler oluyor F.Bahçe'de?
Valla bir şey söyleyeyim; F.Bahçe'ye 6 mağlubiyet yaşatan bu futbolda Aragones'in payı kadar, korkunç yanlış transfer politikasıyla Aziz Yıldırım'ın da payı var. Bence hiç konuşmasınlar. Sivasspor karşısında üç puan nasıl geldi diye soracak olurlarsa; onda Aragones'in payı az... Aziz Yıldırım'ın payının olduğunu da sanmıyorum... "Zico Ruhu"nun ise çok payı var! Zico ruhu dediğim şey de şu; futbolcular kendi karakterlerini sahaya yansıtırlarsa eğer, buna da teknik direktör izin verirse, o F.Bahçe'yi durdurmak güç oluyor. Bunu biliyoruz. En basit örnek şu... Uğur Boral, çok çalım yaptığı bir maçtan sonra tribünlerin protestosuna maruz kaldı. Morali bozulan Uğur da Zico'ya, "Ben bu tribünlerle yapamayacağım, çalım atmamı bile istemiyorlar, dümdüz bir futbol istiyorlar, ben böyle verimli olamam" diyor. Zico ise şu yanıtı veriyor: "Sakın aldırma! Aldırma ve çalımlarından vazgeçme. Çünkü sen, o çalımlarınla Uğur Boral'sın, senin stilin bu. Benim de bu durumdan hiç bir şikayetim yok." Bak, bu son cümle çok önemli!

* Peki, Zico bu kadar önemli bir hocaydı da neden yollar ayrıldı?
Zico'yu önemli kılan şuydu, futbolcuların kendi futbol karakterlerinde sahada olmalarına izin verdi! Hepimizin unuttuğu bir şey var, F.Bahçe Zico dönemindeki Avrupa maçlarının hiç birinde ezilmedi. Bu bir başlangıçtı, zemindi, temel atmaydı. Ve bu temel inşaası, elindeki kadronun futbol karakterine izin vermekten geçiyordu, başarılı da olundu. Sivasspor maçında gördüğümüz şey budur işte.Yoksa Aragones'in yaptığı ekstra bir durum olmadı ki. Mesele Zico'nun ruhudur! Aziz Yıldırım'ın oturup da Zico'nun ruhunu çağırdığını sanmıyorum. Bence temel etken Alex! Alex futbolcuları etkiliyor. Alex, bir Türk kaptan gibi davranıyor. Sen, Sivasspor maçındaki Alex'in yüzünü, hiç daha önce öyle gördün mü? Agresifti, çalıştı ve herkesin nerede duracağını bile işaret ediyordu. Biz hangi Alex'i gördük hep; sadece top önüne geldiğinde topa bakan, kimseyle ilgilenmeyen, hiç umursamayan... Bence Zico'nun ruhunu çağıran da Alex! Ne Aziz Yıldırım, ne Aragones...

* Futbolcular maç seçiyor iddilarına yorumunuz?
F.Bahçe, Anadolu takımı mı ya? Maç seçiyor, stat seçiyor. Eğer böyleyse bu feci bir ayıp! O zaman bu takım Sivas'ı da yense, Hacettepe'ye 7 de atsa tümünü satmak lazım. Maç seçiyorsan, eyvah eyvah... Buna asla inanmak istemem. Böyle bir şey olamaz.

* Alex, Sivasspor karşısında bir başka oynadı. Bu ekstra motivasyonunun özel bir nedeni olabilir mi?
Hesabını yapsana, Sivasspor maçını almazsan eğer bitersin! Bir daha lig şampiyonluğundan bahsetmen, mucize olurdu. F.Bahçe, Sivas maçında üç puanı kaybetse bütün bir yılı kaybeder. Bana öyle geliyor ki Alex şimdi yönetimin takımdaki adamı gibi. Normal ama bu... Kaptanların biraz böyle durumları vardır. Alex'in beyni çok önemli. Alex, oyun sitilinde olduğu kadar, oynayacağı santrforu da seçti, Aragones'e de bunu kabul ettirdi. Bugün Semih varsa, bunda Alex'in payı büyük. Çünkü Alex, kendi oyununu Semih'in iş bitiriciliği ile birleştiriyor. Alex, tek paslarla hücumlardan büyük haz alıyor ve Semih de bunu gole çeviriyor. Yani ne oluyor, herkes memnun!

* Fenerbahçe yönetimi Appiah için "O defter kapandı" dedi, doğru bir düşünce mi?
Artık olmaz Appiah... Aziz Yıldırım, eli cebinde kaldı diye istemedi bazı adamları da Appiah'ı geri alır mı? Aziz Yıldırım'ın da orada hakkı var. Appiah ile şampiyon olacağıma, hiç olmayayım daha iyi. Aurelio ve Tuncay için durum bu kadar basit değil elbette. Artık testi kırıldı, bir daha yapışmaz!

* F.Bahçe, Kayserispor'a konuk olacak bu hafta. Sarı-kırmızılılar "kapalı ve sıkışık" futbol oynayan bir ekip. Kadir Has Stadı'ndaki ilk maçta neler olur?
Kayserispor çok zor gol yiyor. Onlarla oynayan bir takım için şöyle bir endişe oluyor: "Ben bunlara gol atamam." Ama şöyle bir rahatlık da oluyor: "Ben bunlardan gol de yemem." Kayserispor böyle bir takım. Eğer Sivas maçında olduğu gibi, sürekli kanatlardan hücum eden bir F.Bahçe görürsek, Kayserispor direnemez...






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Biz ayrılamayız   / 27-02-2009
 Böyle gitmez   / 13-02-2009
 Anadolu coştu   / 31-01-2009
 
 
Zico'nun ruhu
En diri Kartal
Uygun'un taktiği doğruydu... Ama hesapta olmayan bir şey vardı!
Denizli'nin hesabı kötü gidişat üzerineydi!
Belediye, Nobre'yi orta sahanın yıldızı yaptı
Alkışlamak yetmez ki!
Trabzon'u tutamazlar
Egemen'i izleyin...
Korkmaz çok farklı
Bir yeriyle gülüyor...
Arda'sız olmuyor
De Sanctis kötü çıktı!
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
22.HAFTA
Beşiktaş 2 İ.B.B. Spor 1
Denizli 2 Gaziantep 0
Ankaraspor 0 G.Birliği 0
Eskişehir 1 Kayseri 0
Fenerbahçe 4 Sivas 2
Ankaragücü 1 Hacettepe 0
Bursa 1 Kocaeli 1
Antalya 0 Trabzon 1
Konya 0 Galatasaray 1
23.HAFTA
Galatasaray Bursa Cuma 20:00
İ.B.B. Spor Denizli Cumartesi 13:30
Gaziantep Antalya Cumartesi 13:30
Trabzon Konya Cumartesi 15:15
Hacettepe Beşiktaş Cumartesi 19:00
G.Birliği Ankaragücü Pazar 13:30
Kocaeli Eskişehir Pazar 13:30
Sivas Ankaraspor Pazar 15:15
Kayseri Fenerbahçe Pazar 19:00
 
Şans OyunlarıTurkuvaz Yayın SabahForbes ATVŞamdan FotomaçTransport Dergi Takvim GazetesiAuto Moto Sport Yeni AsırCosmopolitanPara DergiGlobal EnerjiHouse BeautifulBazaar EsquireYeni AktüelBebeğim ve BizOto Haber Sinema Dergisi Sofra İşte İnsanCosmo Girl Cosmopolitan Bride Sabah EmlakATV Avrupa Sabah Avrupa

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital