ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Anadolu coştu
Sivasspor ilk yarı rakibini tartıyor, sarsıyor, yoruyor; ikinci yarı işi bitiriyor. Takımda herkes ne oynayacağını gayet iyi biliyor. Bülent Uygun, her maç öncesinde taktik konuşmasına bile gerek duymuyor artık. Büyük avantaj! Kamanan çok iyi bir transfer, iş yapacak! Trabzonspor'da ise ben olsam forvette Gökhan-Isaac ikilisini oynatırım. Onlar da Alanzinho'yu transfer ettiler. Forvetteki sorunu çözmez ama ikinci bir Yattara alındı diyebiliriz!..


Süper Lig'in ikinci yarısı başladı. Zirvede yine Anadolu'nun sesi duyuluyor. Sivasspor ve Trabzonspor açık açık, "Bu sezon şampiyonluk yarışında biz de varız" diyorlar. Sizin düşünceniz nedir, Anadolu kupayı alabilecek mi?
Liderle başlayalım. Sivasspor, bir oyun modeli geliştirdi. Elindeki imkânlara göre Bülent Uygun bunun en iyi model olduğunu düşünüyor. İlk yarı rakibi tartıyor, sarsıyor, yoruyor; ikinci yarıda bütün hücum silahlarıyla rakibin üstüne gidiyor; bunda da çok istikrarlı... Bu arada herkesin gözünden kaçıyor ama Sivasspor çok iyi bir transfer yaptı. Kamanan iyi bir futbolcu. Bana soracak olsalardı ben de Kamanan'ı alırdım.
Eğer başına sakatlık ya da acayip bir şey gelmezse, ikinci yarıda Sivas'a çok yararı dokunacak.

* Kırmızı-beyazlılar, çıkışını sürdürebilir mi?
Şimdi artık sürecek gibi görünüyor. Çünkü oyun tarzı, futbolcuların zihnindeki bir model haline dönüştü. Belli ki Bülent Uygun'un maça çıkmadan önce tahtada yazdığı şeyleri uygulamıyor futbolcular, artık futbolcular böyle oynadıklarını biliyorlar. Bu çok büyük bir avantaj. Gordon Milne'in Beşiktaş'ı gibi! Oyuncular ne oynacaklarını biliyor. Ve bu oyuna uygun adamları da var. Düşünsene; Balili ne yapacağını biliyor, Mehmet Yıldız ne yapacağını biliyor, Muhammet ne yapacağını biliyor. Müthiş bir şey!

* Peki bu takımı kim ve nasıl durdurabilir?
Ancak, rakip takımın beklenmedik bir futbol oynaması ya da hiç hesapta olmayan bir taktikle sahaya çıkması veya Sivasspor'un sayısal olarak eksik kalması durumunda sorun yaşar kırmızı-beyazlılar. Peki kaç tane hiç hesapta olmayan bir taktikle sahaya çıkan takım var? Sadece iki takım var, G.Saray ve Beşiktaş. G.Saray istediğini yapamadı çünkü eksikleri vardı. Bir tek Beşiktaş kaldı! Beşiktaş; çok özgün, çok orjinal, Sivassporlu futbolcuların kafasındakine uymayan bir taktikle çıkmazsa sahaya, yine Sivas avantajlı olur. Hazır yeri gelmişken söyleyeyim, Bilica faktörü çok önemli. Mehmet Yıldız'dan, Balili'den söz ediyoruz ama esas defansa bakmak lazım. İnsan bu kadar mı istikrarlı ve bilerek savunma yapar!

* Sivasspor, Mehmet Yıldız'ın satışı konusunda Galatasaray ile bir çok görüşme yaptı. Mehmet ayrılsaydı, Sivasspor nasıl etkilenirdi?
Elinde Thum, Kamanan ve Balili var... Bu Sivas, çok fazla etkilenmez. Bence Kamanan transferi de, Mehmet Yıldız'ın gitme ihtimaline karşı bir hazırlık olarak yapıldı. Gitmedi ama o da bir kâr oldu!

* Sivasspor'da öne çıkan iki gerçek var. Mecnun Otyakmaz ve Bülent Uygun olmasa Sivasspor olmaz gibi algılanıyor. Bu doğru bir yaklaşım mı?
Öyle görünüyor. Bütün şehir takımlarında taraftarların, takımı baskı altına alacak kadar aşırı heyecanlı ve müdahale edici özellikleri vardır. Bu durum, o takımların zararına oluyor. Sivas'ta seyircinin takımıyla olan ilişkisi çok makul bir ilişki, müdahaleci değil. Seyirci izliyor, bakıyor, sonuca seviniyor. Bu avantaj!

* Trabzonspor, F.Bahçe derbisinde galibiyeti kaçıran taraf oldu. Gol ayakları biraz şanslı olsa tarihi bir fark bile olabilirdi belki. Sizce de öyle mi?
Umut ve Gökhan Ünal'la tarihi fark olmaz, olması mucize olur! Ben olsam Ersun Yanal'ın yerinde Gökhan Ünal-Isaac ikilisini tercih ederim. Bana, Isaac formsuz diyorlar! Bu kadar oynatılmayan bir adamın, tıpkı Bobo'da olduğu gibi formsuzluğundan söz etmemek gerekir. Isaac'i oynatmak lazım.

* Ersun Yanal, ikinci yarı takımını hücuma yönelik bir sistemiyle oynatacak gibi görünüyor. Bu taktik, Trabzon'un ağır savunmasının başına dert açar mı?
Egemen ile Song'un inanılmaz formda olması, Ersun Yanal'a güven veriyor. Hücuma yönelik bir futbol oynandığında elbette işleri daha zor olacak. F.Bahçe maçında da böyle oldu, diğer maçlarda neden başarılı olmasınlar ki!

* Trabzonspor'un Norveç'in Stabaek takımından transfer ettiği Alanzinho için görüşünüz nedir?
Videolarını seyrettim, biraz da hakkında araştırma yaptım; anladığım kadarıyla Umut ile Gökhan Ünal problemini çözmeyecek. Bence Trabzonspor ikinci bir Yattara aldı! Yani top taşıyacak.. İyi de taşıdığı topu gol yapacak, gol vuruşunu doğru düzgün yapacak, zamanlamasını doğru yapacak bir santrfora gelmeyecekse Alanzinho'nun getirdiği toplar; ne olacak merak ediyorum. Yoksa bu transferi doğru buluyorum. Ayrıca tribünlerin de çok hoşlanacağı kesin!..






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 
 
Anadolu coştu
Dede'ye Azizsilin!
F.Bahçe defansı zayıf, bunu kabul etsinler artık!
Orta saha savaşınca...
Yusuf'u bitirmeyin
Nobre-Bobo birlikte oynar
Altyapıyı bitiriyorlar
Skibbe'nin göremediği!
Ümit kendini harcıyor
Arda Turan bu olamaz!
Balili'ye küfür edenleri kınıyorum
Fair-Play Ligi bir başlangıç olsun!
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
17.HAFTA
Ankaraspor 3 Konya 0
Eskişehir 1 Gaziantep 1
Sivas 2 Galatasaray 0
Ankaragücü 0 Antalya 1
Kayseri 1 G.Birliği 3
Beşiktaş 1 Denizli 0
Bursa 2 İ.B.B. Spor 0
Kocaeli 4 Hacettepe 0
Fenerbahçe 0 Trabzon 0
18.HAFTA
Kayseri Sivas Cumartesi 13:30
Kocaeli G.Birliği Cumartesi 14:00
Ankaraspor Trabzon Cumartesi 16:00
Denizli Galatasaray Cumartesi 19:00
Bursa Hacettepe Pazar 14:00
Eskişehir İ.B.B. Spor Pazar 14:00
Ankaragücü Konya Pazar 14:00
Fenerbahçe Gaziantep Pazar 17:00
Beşiktaş Antalya Pazar 19:00
 
Şans OyunlarıTurkuvaz Yayın SabahForbes ATVŞamdan FotomaçTransport Dergi Takvim GazetesiAuto Moto Sport Yeni AsırCosmopolitanPara DergiGlobal EnerjiHouse BeautifulBazaar EsquireYeni AktüelBebeğim ve BizOto Haber Sinema Dergisi Sofra İşte İnsanCosmo Girl Cosmopolitan Bride Sabah EmlakATV Avrupa Sabah Avrupa

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital