ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Kuş mu, deve mi?

Devekuşuna "Şu yükü taşır mısın?" diye sormuşlar. "Ben kuşum" demiş. "O halde uç da görelim" demişler! "Ben deveyim" demiş.

***

Bakmayın pahalı transferlere. Futbolda baş oyuncu seyircidir. Bu ülkede düşünce devrimi yapması gereken de onlardır. Görüyorum ki, herkes sadece kendi takımının davasına sadık. İkiyüzlülüğün arta kalanında bile, herkes kendi yalanında. Gazetelerin transfer yalanlarına inanmaları da sebepsiz değil.

***

Her takımın kendi başkanı temiz, rakip başkanlar sabıkalı. Kendi formalarını giyen bütün futbolcular özel, rakiplere bas kalayı, boşalt küfürü! Her tribünün töresi içinde gizli. Sözde takımları için ölmeye, özde rakipleri öldürmeye müsait! Zarafet hak getire. Taraftarların büyük çoğunluğu, takımlarına kayıtsız şartsız itaat eden kulüp yazarlarının aşığı. Onların kişilik analizi, çıkarlarıyla ilişkileri önemli değil. Kulüp tasmalarının içindeki duruşlarına göre, alkışları da hazır, ödülleri de... Her taraftar adalet istiyor ama, sadece kendileri için. Her taraftar centilmen ama küfür doğa icabı. Ülkemizde güzellikler tarihe karışmışken... Buna karşılık, tarihe geçmek çocuk oyuncağı olmuşken. Sikke kadar değeri olmayan karaktersiz adamlar, trilyonlara boğulurken ve alkışlanırken. Kendilerini yenenleri öldürmek isteyenler, tribünlere egemen olmuşken. İnsanlardaki bu göğüs kabarmalarının bir tanımı olmalı. Herkes kendini ayağa kaldırıp, tartsın bakalım. Kaç okka ediyor.

***

Devekuşuna sormuşlar. "Şu yükü taşır mısın?" "Ben kuşum" demiş. "O halde uç da görelim" demişler! "Ben deveyim" demiş.

***

Taraftarlar da karar vermeli. Kuş mu, deve mi? Sporun içindeki insanların, yanlışları alkışlamaktan başka görevleri de olmalı. Ya sorumluluğun altına girmeli. Ya da adını değiştirmeli taraftarlığın. Zorbalığın ve kana susamışlığın adı, taraftarlık olamaz çünkü!






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Şehvet ve intikam   / 16-06-2009
 Hayal satan adam (19)   / 14-06-2009
 Filmin son sahnesi   / 12-06-2009
 Koyun koyuna   / 09-06-2009
 Hayal satan adam (18)   / 07-06-2009
 Darbe girişimi   / 05-06-2009
 Aşk masalı   / 02-06-2009
 Küçük hedef büyüğü yendi   / 31-05-2009
 Tarihi düşeş   / 29-05-2009
 Pişmanlık balosu   / 26-05-2009
 
 
Kuş mu, deve mi?
İhtirasın bedeli
Ergün Penbe başkadır
Tek görevli Ali Koç'tu...
Yöneticilik sorunu
Üvey evlatlar
Haftalık
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
34.HAFTA
Hacettepe 0 Kocaeli 4
İ.B.B. Spor 0 Bursa 1
Trabzon 1 Fenerbahçe 2
Konya 3 Ankaraspor 0
Antalya 1 Ankaragücü 0
G.Birliği 0 Kayseri 4
Gaziantep 1 Eskişehir 1
Galatasaray 2 Sivas 1
Denizli 1 Beşiktaş 2
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital