ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Filmin son sahnesi

Transfer konulu bir film çekilmektedir. İkinci perde üçüncü bölüm. Yüzünden detay alınır başoyuncuların. Kulüp başkanları vardır, hayatları boyunca centilmen olamayan. Sonra cahil bir futbolcu, evcil konuk pozlarında. Ve yanıbaşında para alıp, hiçbir şey vermeyen bir menajer. Filmin ilk bölümlerinde fırtınalar kopmuştur. Sonra bir güç gösterisi, montaj yapılmış delikanlı duruş İşin içine, başkana sırnaşan yorumcular karışmıştır. Ekran savaşlarında, "sünnet artığı" sözcükler kullanılır olmuştur da, şimdi final sahnesi çekilmektedir.

***

Üçüncü perde birinci bölüm. Başkanlığın keskin bıçağı, futbolculuğun gazoz kapağını açmıştır. Futbolcuda gazı kaçmıştır, bir hafta önceki delikanlı duruşun. Rengi değişmiştir formanın. Ters takla, 180 derece dönüş. Hayatında hiç kitap okumamış futbolculuğun, paha biçilmez sahnesine odaklanır memleket. İçi kan ağlar öğretmenliğin, aydınlığın... O sırada başkanın yüzüne zoom yapar kameralar. Gururun tavan yapan tavrı, dekoru süsler. Birden televizyon kameraları doluşur sahneye. Ölü bir adamla canlı bağlantı kurulur, naklen... Günün anlam ve önemi ekranlardan yankılanır. Karşı saflarda, resmine çamur sıvanır başkanın. Nefret sezonu erken açılmıştır, arkası lig başlayınca... Bu filmde adı geçenler, cezaalanı içinde 10 kusurlu hareketin cümlesine sahiptir de... Onlar tedaviyi de reddeder, suçlarını da.

***

Parası çok olan, adamlığı az olanı satın almıştır ama... Film daha bitmemiştir. Sahnenin ortasına bir pusula atılır aniden. Elle yazılmış bir yazı. Futbolcu okur, başkan okur. "Delikanlılık, akşam koyduğunuz yerde, neden bulunmaz sabahları?" Birden sahne karışır. Başkan "Stop" diye haykırır. "Bu pusulayı kim attı?" Orada bulunanlar ve ekran başındakilerin cümlesi hep bir ağızdan haykırırlar. "Ben... Ben... Ben..."

* * *
Eşcinsel hakem Halil Dinçdağ, profesyonel ligde maç yönetme şansını tümüyle kaybetti. Eğer isterse, amatör liglerde maç yönetebilecek. Profesyonel ligler, delikanlı hakemden geçilmiyor ya... O ruhu bozmamak gerekir. Di mi Oğuz Sarvan?






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Koyun koyuna   / 09-06-2009
 Hayal satan adam (18)   / 07-06-2009
 Darbe girişimi   / 05-06-2009
 Aşk masalı   / 02-06-2009
 Küçük hedef büyüğü yendi   / 31-05-2009
 Tarihi düşeş   / 29-05-2009
 Pişmanlık balosu   / 26-05-2009
 Şampiyonluğun zaptı yakın   / 25-05-2009
 Bir bira şişesi   / 22-05-2009
 Yanlış ve doğru   / 19-05-2009
 
 
Filmin son sahnesi
Sabır dilemek
Para... Para... Para...
Bir anda temizlendik mi?
Rıfat Çalışkan...
Hareket anonsu
Güç kaynakları
Melekler ülkesi
Cümlesine...
Gerçek ortada
Haftalık
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
34.HAFTA
Hacettepe 0 Kocaeli 4
İ.B.B. Spor 0 Bursa 1
Trabzon 1 Fenerbahçe 2
Konya 3 Ankaraspor 0
Antalya 1 Ankaragücü 0
G.Birliği 0 Kayseri 4
Gaziantep 1 Eskişehir 1
Galatasaray 2 Sivas 1
Denizli 1 Beşiktaş 2
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital