ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Aşk masalı

Bu sezon futbolun yakasında ışıldayan rozet Beşiktaş. 6 yıllık susuzluğun çeşmesi, şimdi gürül gürül akıyor. Şampiyonluk, siyah bir Kartal'ın, futbolun beyaz kağıdına yansıyan heybetli görüntüsü değil sadece. Emek, alın teri ve bütünlük. Onlardaki sonsuz aşk ve sadakat, başka takımlarda yoktu. Beşiktaş'ın şampiyonluğunun bir ruhu vardı. Hem ligde, hem kupada attıkları imza, som altındandı.

***

Sivasspor kaçırdığı şampiyonluğun yanında, tarihi bir sınav hakkı kazandı. Fenerbahçe ve Galatasaray gibi, transfer bonkörü ve büyük olmanın ayrıcalığını her biçimde yaşayan iki takımın önünde ligi ikinci bitirmek, anlamlı bir başarıdır. Sivasspor'un gelecek sezon için en anlamlı yatırımı, hatalarının farkına varmasıdır. Öncelikle, eğer takımın başında kalacaksa Bülent Uygun'un... Kendilerini neyin yendiğini bilmeyenler, her zaman kaybederler.

***

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'nin doğum anını beklerken, Avni Aker'de ölümü yaşadı. Futbolcular, Şampiyonlar Ligi biletini yerde görse, eğilip almayacak kadar bitikti. 4 maçlık başarıyı Ersun Yanal'ın yokluğuna bağlayanlar, bu korkak finalin arkasını nasıl tatlıya bağlayacaklar? Asıl meselenin Ersun Yanal değil, takımın içinde olduğunu görülmüşse... Gelecek sezonun en hayırlı yatırımı olur.

***

Fenerbahçe ve Galatasaray, bu sezon varlıklarını, yokluklarıyla tanımladılar. Sükseli futbolculara ödenmiş bedelle, sezon sonunda taraftarlara ödetilen bedel arasında garip bir çelişki var. Onlar, hayal kırıklığının şampiyonları. Takımların içindeki devrik krallarla devrim olmaz. Kişileri, takımların üzerine çıkaran başkanlarla da, zavallı sonuçlar çıkar ortaya. Alex ve Lincoln'e teslim olan Aziz Yıldırım ve Adnan Polat'ı kastediyorum. Takımı yönetmek, bir adamı yönetmekle başlar. Onlar bunu başaramadılar. "Lütfen yandan bir poz verir misiniz? Ne kadar birbirinize benziyor beceriksizlikleriniz?"

***

Alt katta dramatik sahneler yaşandı. Antalyaspor, kendisini iki yıl önce ligden düşüren Gençlerbirliği'ni kurtarıp, attığı golle Konyaspor'u düşürdü. Futbolun güzel tarafı bu. Yeter ki, onursuz olmasın ligde kalmak! Ama bazı teknik adamların, nasıl ihanet içinde olduklarını biliyoruz. Onları kümede bırakan özel güçleri de. Alt kattakilerin kaderi son maçta çizilmedi çünkü.

***

Futbol Federasyonu, ikili, üçlü ve dörtlü averaj sistemiyle can yakacağına. Ligi eşit puanla bitiren takımlar arasında Play-Off maçları düzenleyebilir. Daha az şaibe, daha fazla yürek.

***

Sezonun en önemli adamı kimdi derseniz, Beşiktaş'tan Ernst derim. Beşiktaş taraftarını da şampiyon ilan eder, bu kadar yaratıcılığa küfürü yakıştıramadığımı not düşerim. Yılın teknik adamı olarak da Ertuğrul Sağlam'ı gösteririm.

***

Futbol bir aşk masalıdır, iyi günde, kötü günde söylenir. Önce herkes Beşiktaş'ı alkışlasın. Sonra gönül verdikleri takımların dertlerini taburcu etsinler yüreklerinden. Sezon erken açılıyor çünkü...






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Küçük hedef büyüğü yendi   / 31-05-2009
 Tarihi düşeş   / 29-05-2009
 Pişmanlık balosu   / 26-05-2009
 Şampiyonluğun zaptı yakın   / 25-05-2009
 Bir bira şişesi   / 22-05-2009
 Yanlış ve doğru   / 19-05-2009
 Puan kaybına hayır örgütünün gizli lideri   / 18-05-2009
 Suç ortakları   / 15-05-2009
 Aşk ve gurur   / 12-05-2009
 Bizlerin eseri   / 08-05-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
34.HAFTA
Hacettepe 0 Kocaeli 4
İ.B.B. Spor 0 Bursa 1
Trabzon 1 Fenerbahçe 2
Konya 3 Ankaraspor 0
Antalya 1 Ankaragücü 0
G.Birliği 0 Kayseri 4
Gaziantep 1 Eskişehir 1
Galatasaray 2 Sivas 1
Denizli 1 Beşiktaş 2
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital