ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Şampiyonluğun zaptı yakın

Dün gece İnönü Stadı'nda aşkın Kartal hali vardı. Galibiyet bir çeşit aşk meselesidir zaten... Galatasaray ne kadar dirense de, kritik pozisyonlar yakalasa da... Beşiktaşlı futbolcular galibiyeti zihinlerinde kotarmışlardı ve kazandılar.

***

Maçın başında, topa sahip olmakta ezici bir üstünlüğü vardı Galatasaray'ın. Defansını orta alana yakın kurmuş, orta alan karınca hamaratlığında... Her futbolcunun birbirini tamamlamak için sahaya çıktığı belliydi. Üstelik bol paslı pozisyon zenginliğini de görünce... "Beşiktaş için tehlikeli bir denge unsuru" dedim. Çünkü beklentileri olan takım Beşiktaş'tı ve tribündeki istek sahadaki Beşiktaşlı futbolcularda yoktu. Baskılı oynaması gereken Beşiktaş'ın, Galatasaray'ın futbol oynamasına izin veren takım olması şaşırtıcı geldi bana.

***

İlk yarıda Ayhan ve Arda ne kadar aktifse, Holosko ve Ernst o kadar pasifti. Cisse, Emre'nin sarı kart gördüğü pozisyonun dışında yoktu. Diğerleri de bir şaşkınlık travması yaşıyordu sanki. Biraz Tello'nun çırpınışları vardı da, eski halinin yanında onun da esamesi okunmazdı.

***

İlk yarıda önce Kewell'ın, ardından Sabri'nin kaçırdığı iki net pozisyon var. O pozisyonlarda Kewell ve Sabri'nin beceriksizliği kadar Beşiktaş defansının içler acısı hali atbaşıydı. Ama duran toptan ve Mehmet Topal'ın ayağından Beşiktaş'ın golü geldi. Bir golün, tribünleri nasıl cennete çevirdiğini gördük.

***

İkinci yarının başında Milan Baros'un kaçırdığı bir pozisyon var. Gol olmaması mucize ama bir dakika sonra Kewell'ın vuruşu iğne deliğinden topu geçirmek gibi. Bu dakikalarda Galatasaraylı futbolcular pozisyonlarda ne kadar istekli ve hızlıysa, Beşiktaş'ın o kadar nazlı olduğunu gördüm. Ama gecenin sözlüğündeki en özel ismin, gol halini de gördüm. Yusuf Şimşek, futbol topuyla, harika bir seranat yaptı. Hem takımını ipten aldı, hem büyük alkış aldı. Sonraki dakikalarda, Galatasaray'ın direnme, Beşiktaş'ın galibiyeti koruma ritmi bozulmadı. Kıran kırana bir mücadele izledik.

***

Bence dünkü sonuç, Beşiktaşlı futbolcularla, şampiyonluk yemininin buluşmasıdır. Her ne kadar gelecek haftayı beklemek zorunda olsalar da... Bizim bildiğimiz Kartal, çağrıldığı randevuya asla gecikmez. O yüzden akın var akın. Şampiyonluğa akın. Şampiyonluk Kartal'ın pençelerindeki gerçek kadar yakın!






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bir bira şişesi   / 22-05-2009
 Yanlış ve doğru   / 19-05-2009
 Puan kaybına hayır örgütünün gizli lideri   / 18-05-2009
 Suç ortakları   / 15-05-2009
 Aşk ve gurur   / 12-05-2009
 Bizlerin eseri   / 08-05-2009
 İsteğe bağlı   / 05-05-2009
 Ne söylesek yeridir!   / 01-05-2009
 Beyin kanaması   / 28-04-2009
 Arda'nın prodüktörü   / 24-04-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
33.HAFTA
Ankaraspor 0 Antalya 0
Eskişehir 2 Trabzon 5
Bursa 2 Gaziantep 2
Kayseri 0 Hacettepe 0
Sivas 3 G.Birliği 2
Ankaragücü 3 Denizli 0
Beşiktaş 2 Galatasaray 1
Fenerbahçe 4 Konya 2
Kocaeli 2 İ.B.B. Spor 3
34.HAFTA
Hacettepe Kocaeli
İ.B.B. Spor Bursa
Trabzon Fenerbahçe
Konya Ankaraspor
Antalya Ankaragücü
G.Birliği Kayseri
Gaziantep Eskişehir
Galatasaray Sivas
Denizli Beşiktaş
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital