ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Beyin kanaması

Geçen yılki görkemli Fenerbahçe'yi, korkunç bir operasyonla yok ettiler. Yanlış transferler, tek adam sistemi ve berbat bir döküm... Her şeyi yeniden gözden geçirmenin sorumluluğunu kim alacak? Hatalarının bile bilincinde olmayanlar mı?

***

Fenerbahçe Yönetimi, Aziz Yıldırım'ı korumakla, Fenerbahçe'nin çıkarlarını korumak arasında sıkıştı kaldı. "Varlığımız Aziz Yıldırım'ın varlığına armağan olsun!" Böyle olunca, her kulüp hak ettiği gerçeğe mahkum olur. Şimdi koca Fenerbahçe'nin, Sivasspor'la arasındaki 12 puanlık farkın gururunu da, yöneticiler üstlensin. "Fenerbahçe'nin yokluğu da, onların varlığına armağan olsun!"

***

Aragones... Hâlâ iyi oynamaktan ve yenilgiyi hak etmemekten söz eden birine, takımının ligde beşinci olduğunu söylemeyin. O Fenerbahçe'yi lider sanıyor. Bilincini kaybetmiş bir adamla, Fenerbahçe'nin kazanması mümkün olabilir miydi? Neymiş, dere geçerken at değiştirilmezmiş! Dere dondu, atın da iki ayağı birden kırık. Tarihi tökezleten inattır. O yüzden, başta Aziz Yıldırım olmak üzere, Fenerbahçe Yönetimi "suçun ortak anısına" taşısınlar. Aragones rozetini...

***

Güiza, kof bir mermi kovanı. Fenerbahçe'nin ağlama kolu başkanı. En kolay pozisyonlarda bile kendisini karikatürize ediyor. Bu adam, talihinden sadaka dileneceğine, Fenerbahçe'nin tarihini öğrense, aldığı paraların bir kısmını, kendiliğinden hak ederdi zaten. Güiza'nın gelecek yılın da umudu olmasını düşünemiyorum bile.

***

Selçuk Şahin bile bu takımın kaptanı oldu. Islıklara, alkışla karşılık verecek kadar da palazlandı. Futbolcuyu şımartan gerçeklerin temeline inmek gerek. 3 sezon önce de, benzer bir tepki göstermişti ama ondan sonra el üstünde tutuldu. Hey gidi Fenerbahçe hey! Selçuk Şahin gibilerine boyun eğen düzen, Alex gibilerine nasıl tavır alsın ki!

***

Fenerbahçe Divan Kurulu Üyesi Eli Niyego, cumartesi günü acı gerçeklere parantez açtı. "Barcelona Ronaldinho'yu kovuyor, Alex kim?" Takımdaki gizli güçleri gören birileri de varmış demek. Bu Alex'e methiyeler düzdük, hakkı olanın fazlasını verdik. Ama Alex, bu sezon formasının içine, istediği zaman ruhunu soktu, istemediği zaman politikasını. Ve takımın içine grupları da o soktu. Fenerbahçe'nin gelecek sezon ayağa kalkabilmesi için, takımın içinde sinsi komutanı devirmesi gerektiğini yöneticiler bilmiyor mu? Güçleri mi yetmiyor?

***

Fenerbahçe bu sezon beyin kanaması geçirdi. Doğru kararlar veremedi, ruhuna da sadık kalamadı. Bir gerçek var ki. Fenerbahçe'nin kendisini temize çekmesi gerekiyor. Ama öncelikle yöneticilerin. Ne yaptıysa onlar yaptı.

***

Kimselere hesap vermeyecek olmanın rahatlığıdır. Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe'de icat ettiği rejimin bedeli. Ve yöneticilerin suskunluğunun bedeli...






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Arda'nın prodüktörü   / 24-04-2009
 Roman gibi   / 21-04-2009
 Futbol haşerelerine   / 17-04-2009
 Oscar gecesi!   / 14-04-2009
 Sizi eleştirmeyen utansın!   / 10-04-2009
 Derinlikler   / 07-04-2009
 Fısıltılar   / 31-03-2009
 Alın teri   / 24-03-2009
 Esas duruş   / 17-03-2009
 3 paralık hafta   / 10-03-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
29.HAFTA
Hacettepe 2 İ.B.B. Spor 1
Sivas 3 Trabzon 0
Fenerbahçe 1 Ankaragücü 2
Kayseri 1 Konya 1
Bursa 2 Denizli 0
Kocaeli 1 Antalya 0
G.Birliği 1 Gaziantep 0
Eskişehir 0 Beşiktaş 2
Galatasaray 1 Ankaraspor 1
30.HAFTA
Hacettepe Galatasaray
Trabzon Kayseri
Denizli Eskişehir
Beşiktaş Fenerbahçe
Ankaragücü Ankaraspor
İ.B.B. Spor G.Birliği
Konya Kocaeli
Antalya Bursa
Gaziantep Sivas
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital