ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Şehvet ve intikam

Adam olmak kişilik hakkı değil. İnsanlık ödevidir. Hele yaşadığınız memlekette, dansözlüğe merak saran erkekler, Ankara havasıyla ekran başında bile göbek atıyorsa.

***

Mehmet Topuz'un transferini gerçekleştirmek, Aziz Yıldırım'a UEFA Kupası kazandırmak kadar gurur vermiştir. Bu gurura benden siyah çelenk.

***

Önemli olan, kişilikli transferdir. Yoksa, bir biçareyi fiyatının üzerinde para vererek satın almak mesele değil. O yüzden Aziz Yıldırım tahtının altındadır. Üzerinde değil.

***

Mehmet Topuz'a dün şapka giydirildi. Ben şapkanın içine baktım da, bir tutam saç gördüm, kuyruk niyetine. Mehmet Topuz'un 10 gün önce Beşiktaş forması giyen dublörü bile, daha delikanlı göründü bana...

***

Biliyorum ki... Uçan kuşlar gibi de yaşanır. Böcekler gibi de.

***

"Aaaa Mehmet Topuz!" Dikkat edin, üzerine basmayın.

***

Ucuz adamlar pahalıya mal oluyorsa... Bunun bedelini ödeyecek olan da çocuklarımızdır. Kişiliksiz adamları transfer etmek için birbirini yiyen başkanların, ne kadar nefret tohumu ektiklerini, sezon başlayınca göreceğimize göre... Bunlar bizim çocuklarımıza yine gününü gösterecekler demektir.

***

Bu acımasız saltanata karşı koyacak futbol medyası var mı? Yok... Peki ne var? Popülerliğe ve soytarılığa sürtünen yorumcular ve yazarlar var. Peki bu kargaşanın altından kalkacak bir federasyonumuz var mı? Bir Futbol Federasyonu Başkanımız var. Adam kendi yönetimini öylesine temiz ve pak gösteriyor ki, şaşırıyorum. "Demek ki" diyorum, "Futbolumuzun kirinden temizlenmesi için Mahmut Özgener gibi birine ihtiyacı varmış!" Saygıda kusur edeceğiz ama... Bu beyefendinin, geçerli olan delilleri göstermesi gerekiyor, temizlik masalı için. Çünkü biz, aynadaki aksine bile inanmayız böyle politik birinin!

***

Kulüp başkanlarına bakıyorum... Daha şimdiden her takımdan garantili şampiyonluk mesajları. Ve sefil bir ülkede, akıl almaz transfer ücretleri. Kulüplerin vergi borçlarını bile vatandaşına ödeten devlet düzeninde, bu kulüp başkanları trilyonları sokağa atmayıp ne yapacak? Sorun bakalım, adı büyük başkanlardan hangisi, üç yıldan birini "Ben şampiyon olamam, altyapıya önem vereceğim" mesajıyla kapatacak yüreğe sahiptir?

***

Bu demektir ki... Yeni sezonda Daum "şampiyonluk otunu" bulacak. Mustafa Denizli, tarihe geçmenin yeni "talih şifresini" bulacak. Rijkaard da, layığını bulacak!

***

Bu sezon da, başkanlarımız, ligimizin çok kullanılmış yanını kullanacaklar yine. Ne olursa olsun, ne pahasına olursa olsun... "Şampiyonluk!"

***

Çünkü büyük başkanların yüzü kalmadı. Sportmenlik masalı okumaya. Onlar, "şehvet ve intikam" konulu kitapları okumaya devam etsinler!






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hayal satan adam (19)   / 14-06-2009
 Filmin son sahnesi   / 12-06-2009
 Koyun koyuna   / 09-06-2009
 Hayal satan adam (18)   / 07-06-2009
 Darbe girişimi   / 05-06-2009
 Aşk masalı   / 02-06-2009
 Küçük hedef büyüğü yendi   / 31-05-2009
 Tarihi düşeş   / 29-05-2009
 Pişmanlık balosu   / 26-05-2009
 Şampiyonluğun zaptı yakın   / 25-05-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
34.HAFTA
Hacettepe 0 Kocaeli 4
İ.B.B. Spor 0 Bursa 1
Trabzon 1 Fenerbahçe 2
Konya 3 Ankaraspor 0
Antalya 1 Ankaragücü 0
G.Birliği 0 Kayseri 4
Gaziantep 1 Eskişehir 1
Galatasaray 2 Sivas 1
Denizli 1 Beşiktaş 2
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital