Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Bu geceden sonra Türkoloji okuyanların sayısı patlayacak

Bu ülke Milli Takımı'nı gören her yabancı üniversite, eminim bölümlerinin arasına Türkoloji'yi özellikle koyacak. Ve bu geceden sonra sonuç ne olursa olsun, Türkoloji bölümü okuyan yabancı öğrencilerin sayısı patlayacak. Herkes 'olağandışı koşullarda, hem de üst üste nasıl başarılı olunur?' sorusunun cevabını bizim felsefemizde arayacak. Ya Alman maçı ne olacak? Bakalım:

1-) ALMANLARIN SIKINTISI ÇOK
* İnşallah çift forvet oynarlar

Çift forvet başlarına bela oldu. İlk 2 maçta beraber oynayan Gomes ve Klose hep aynı yerlere koştular, hücum alanını doğru paylaşamadılar ve hücum presini yapmayı birbirlerine bıraktılar. Bu uyumsuzluk sonucu 180 dakika beraber oynamalarına rağmen "tık"ları olmadı. Ne zaman ki Portekiz maçında tek forvete döndüler, Klose rahatladı ve attı. Bu nedenle dileyelim bize karşı da çift forvet çıksınlar. Stoperlerimiz sakat diye sanırım bunu deneyeceklerdir.

* Ballack ve Podolski'den başka silahları yok
En çok şut atan ilk 30 oyuncu içinde sadece Ballack var. Yani Almanların 'kaleyi gördüğün anda vur' felsefesi bu turnuvada pek işlemedi. Türkiye ile beraber çeyrek finallere kalan takımlar içinde en az şut atan 2 takım oldular. Her şey Ballack, biraz da Podolski'nin sırtına kalmış göründü.

* Sağ kanatları göçtü

Bundesliga'nın en iyi sağ kanat adamı tartışmasız Hamit. Bu turnuvada bu kanatta çöktüler. 16 takım içinde sadece İsveç'i geçerek, sağ kanat ataklarında 15. oldular. Fritz orada bir felaketti. İnşallah bizim maçta gene sağda Fritz oynar. Schwensteiger ise sadece kavgacı. Ah Arda, ah Tuncay, olsanız nasıl da dağıtırdınız o kanadı!!!

* Mücadele güçleri düştü

Turnuvanın en az faul yapan takımı Almanlar. Bunu 'rakibe fazla duran top şansı vermemek' diye iyi niyetle değerlendirebiliriz. Ama bence doğrusu, bu turnuvada yeterince mücadele etmemelerinde yatıyor. Almanların o muhteşem hırsından eser yok bu turnuvada. Nitekim maç başına en az kart gören 2-3 takımın içinde olmaları da bunun güzel bir kanıtı.

2-) AMA UNUTMAYALIM ONLAR ALMAN!
* Solları güçlü

Ronaldo ve Simao'ya önlem almak, rakibi kanatlarda durdurmak adına solda arkada Lahm ve önde Jansen ile başladılar Portekiz maçına. Önde tek forvet Klose, arkasında hafif solda Podolski olunca çok güçlendi sol kanatları. Bu nedenle oraya çok dikkat etmek gerekecek ve bence gene aynı taktik ve kadro ile çıkacaklar.

* Soğuklukları avantaj
Skorun ne olduğunun önemi yok onlar için. Ruhlarını taç çizgisinin dışında bırakıyorlar. Oyuna konsantrasyonları çok iyi. Disiplinleri ise hepinizin zaten malumu. Ballack gibi müthiş bir önderleri var, hakemle de oynayan, rakibi de moralman attığı şutla veya verdiği pasla bozabilen... (Sonuç) Bence bizim değil onların düşüneceği maç. Biz az çok onların ne yapacağını tahmin ediyoruz. Ama düşünsenize onların hiçbir garantisi, bizim ne yapacağımız hakkında hiçbir bilgileri yok. Aynen bizim de kendimizin ne yapacağı konusunda bilgimizin olmadığı gibi. Bir tek şeyden eminim. Eğer ilk golü Almanlar atarsa, bütün yurtta müthiş bir sevinç yaşayacağız. Almanlar ise kahredecek, hatta Löw belki de golü atan adamı oyundan alacak; "Deli misin sen. Ne yaptın, Türklere hiç ilk gol atılır mı?" diye... Şaka bir yana elbette... Kim mi kazanır? Aklı başında, bilimsel verilere göre Almanya. Ama ya mistik ve akıl almaz verilere göre? Ya çocuklarımızın ruhuna ve çalışkanlığına göre? Ya Terim'in akıl almaz ama işe yarayan taktiklerine göre? Onu daha önce kaç defa ispat etmedik mi! Başarılar çocuklar...



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Türkie'nin istatistikleri Avrupalıya kafayı yedirir!   / 24-06-2008
 Çek maçını ya Terim alır ya Terim kaybeder   / 15-06-2008
 Emre, Aurelio gitmezse Fener'e çok yarar sağlar   / 05-06-2008
 Vagner Love ile uğraşmaya değmez   / 25-05-2008
 Semih fasulyeden santrfor mudur?   / 20-05-2008
 Fatih Terim bu işi bilmiyor   / 16-05-2008
 Şampiyon Her Zaman Her Şeyi En Doğru Yapan Mıdır?   / 09-05-2008
 Şansı var mı?   / 05-05-2008
 Sivas G.Saray'ı yenebilir mi?   / 03-05-2008
 İspanya-İngiltere liglerinin alt üst önerileri   / 02-05-2008


 
Bu geceden sonra Türkoloji okuyanların sayısı patlayacak
İsviçreli beni teselli etti Çek'in gözyaşlarını sildim
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Hemen gelirim
Fener' in teklifiyle ilgili...
Zebina tamam
İtalyan basını, Juventus' ta...
Fatih ısrarı
Beşiktaş, Rus ekibinin 6 milyon...
Song imzaladı
..Ve mutlu son ...