Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Yaz eğlencesi

Birkaç gün önce, milli futbolcularımızı ekrandaki yarışmada izledik. Duygu sömürüsünün ana kumanda merkezinde. Vatandaş nerden bilsin, dağıtılan paraların aslında kendi paraları olduğunu. Ama bizler Emre Belözoğlu'nun evliliğini Fatih Terim'den öğrendik. Futbolun hasıraltı edilmiş gerçeklerini öğrenmek, magazin yanını öğrenmekten daha anlamlıdır. Mesela Emre Aşık gibi birinin giydiği milli formanın, İbrahim Toraman'dan neden esirgendiğini? Adalet imparatora itaatte gizliyse... Sevsinler böyle adaleti...

***

Burası garip bir ülke. Düzenden şikayet edenlerin, düzeni beslemesi hiç şaşırtmasın sizleri. Akrebin yelkovanı zehirlediği saatlerin, sadece zamanı kötüye kullandığını mı sanıyorsunuz?

***

Hayret ettim, şampiyonluk ikiz doğurmadı bu yıl. Yıldırım Demirören, "Şampiyonluğumuzu çaldılar" diyerek, ruh ikizine küçük bir taş attı ama... Adnan Polat üzerine alınmadı. Adnan Polat, sadece şampiyonluk hisselerini üzerine alır.. Varsın değerler altta kalsın!

***

Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Adnan Polat hakkında ağır konuşmuş. "Galatasaray hangi deplasmana giderse, o takım oyuncuları hakkında transfer söylentileri çıkartarak, kendisine yakışmayan işler yapıyor!" Hoş geldiniz Recep Bey! Lig bitmeden önce neredeydiniz! Galatasaray-Kayserispor maçında mesela! Galatasaray'ın Gökhan Ünal ile yaptığı gizli anlaşmanın ve Mehmet Topuz'un Ali Sami Yen çimlerine ayak basmama inadının ardında, sadece sizin kayıp puanlarınız mı var? Yoksa ligin kaderi mi? Merak etmeyin, "yakışmaz" dediğiniz şeyler, en çok Adnan Polat'a yakışıyor. Ama iş işten geçtikten sonra açıklama yapmak da size acayip yakıştı.

***

Geçtiğimiz hafta, U 17 Milli Takımı'nın Antalya'daki Avrupa Şampiyonası'ndan, ilginç kesitler vardı. Beşiktaşlı Batuhan'ın, penaltı atışındaki laçkalığı olmasa, bu turnuvadan kimsenin haberi de olmayacaktı. Turnuva boyunca maç sonuçlarını bile gazetelerinde yayınlamayanlar, Batuhan sayesinde, yarı final haberlerini yayınladılar. O takımda 23 tane geleceğin yıldızı vardı. O takımda Şenol Ustaömer ve Hami Mandıralı'nın ömürlük emekleri vardı. O çocukların isimlerini bir kenara yazmadıysanız... Sizin için yazılan "göbekli yalanları" okumak zorundasınız. Sahi ya, sizin takıma kaç yabancı geldi bu ay, saydınız mı?

***

Eskişehirspor yeniden Süper Lig'de... Maliye Bakanı Unakıtan, Eskişehir taraftarına "Ronaldinho sözü" vermiş de, şimdi o sözün transferini bekleyenler var! Ah benim güzel ülkem. Yumurtasına, pirincine sahip çıkmayan ama politikanın "göbekli yalanlarına" balıklama atlayan benim hayalperest halkım. Verdikleri sözün üzerinde titremeyenler için, sizlerin tepki göstermesi haddinize mi! Çocukları aç yatarken gözünü açmayan bir toplumu, fantastik bir transfer için ayağa kaldırmak, benim haddime mi!

***

Siz bana aldırmayın. Ülkenin damarlarında tedavisi imkansız bir hastalık yayılıyorken... Benim sitemlerim bir yaz eğlencesi. Kendi kendime konuşmak gibi...



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hayal satan adam (15)   / 18-05-2008
 Yok öyle şey!   / 13-05-2008
 İlham perileri   / 10-05-2008
 Avuç içleri   / 07-05-2008
 Yağmur denize ne yapar?   / 29-04-2008
 Yenilgi de aşka dahil   / 28-04-2008
 Maçın galibi   / 25-04-2008
 Kuşlar ve böcekler   / 22-04-2008
 Takım yıldızı   / 20-04-2008
 İhtilal ve ihtimal   / 15-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Yıldırım harekat
Şampiyonlar Ligi finalini izlemek...
Yolcular belli
FUTBOL A.Ş. Genel Müdürü Adnan...
Tandoğan kaldı
GEÇTİĞİMİZ yıl devre arasında...
Colman bitti
Yönetici Aksu, ön anlaşma sağlanan...