Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Yağmur denize ne yapar?

Galatasaray'ın bir maçlık görkemine gereken alkışları gönderelim. Ama bu yılın en görkemli takımı Fenerbahçe'yi de, bir maçla yok etmeyelim. Fenerbahçe'nin büyüklüğü olmasa, Galatasaray'ın galibiyeti hiçbir şeye benzemezdi inanın. Galatasaray koşarak çok maç kazandı.

***

Bir takımın büyüklüğüne ve parlak geleceğine bir yenilgi engel olamaz. Fenerbahçe, Ali Sami Yen'de Galatasaray yağmuruna tutuldu. Oysa yağmur denize ne yapar? Koskoca lacivert bir denize. En fazla 3 puanını alır... Ya da şampiyonluğunu...

***

Şimdi mücadele zamanıysa, Fenerbahçe taraftarı, kendilerine taraftar süsü veren zorbalarla da mücadele edecek. Takımdaki gerçeklerle de... Kazım'ı kazanmak için, Deivid'i solda 3 haftada eriten Zico'nun, Gençlerbirliği maçında uyanmasını bekleyecek. Aurelio'daki kaç maçlık tuhaflığın geçici olduğunu düşünecek. Kazım'daki rap şarkıcısı tavırların ona has olduğunu, böyle adamlara sorumluluk yüklemenin mümkün olmadığını anlayacak. İki ayda "balık etli" olmayı başaran Maldonado'nun, durduğu yerde yaprak dökmesine, acı acı gülümseyecek.

***

Kezman'a kızmayacak. Onun Ankaraspor maçındaki küstahlığının nelere mal olduğunu hesap etmesi için zaman geçti. Kezman'ın kalbini kırmamak için, milyonlarca Fenerbahçe taraftarının kalbini kıranları bir kenara yazacak. Semih'ten son iki maçta yine mucize bekleyecek. Ama Sivasspor maçından mucize beklemeyecek. Şampiyonlar Ligi için çelme takılmasına yönelik sistemde uyanık olacak. Burası Türkiye... Çok ortaklı şirketlerin futbolu ele geçirdiği ülke... Burası Türkiye... Ekranların ve sayfaların, parayla ve kanla beslendiği memleket. Şeytan cenneti.

***

Hiç aldırmayın, giden bir maç olsun, gerektiğinde şampiyonluk olsun... Kimse sonuna kadar kazanamaz zaten... Ama alınacak ders de, okkalı olsun. Yoksa yağmur denize ne yapar? Koskoca lacivert bir denize.

***

Denizli'deki Yunus Yıldırım'ı izledikten sonra, Fırat Aydınus'un omuzlara alınacak tek hakem olduğunu gördük. Rize'yi düşüren sistemin, Gençlerbirliği ve Konyaspor'u ligde tutmak için nasıl çalıştığını da çok yakında göreceksiniz. Kayserispor'u aklamak için Rizespor maçını örnek gösterenlere sorun bakalım. Sivasspor maçındaki Kayserispor'u nereye sakladılar?

***

Gelelim haftanın en dramatik görüntüsüne. Adana'daki Beşiktaş-Bursaspor maçında, küçük bir çocuk vardı. Olayların içindeki korkunun prensi... Kameralara, fotoğraf makinelerine "Beni çekmeyin" diyordu, suskunluk alfabesiyle..
"Gidin bikini giyen yorumcularınızı çekin!" "Ben sizlere kolay lokmayım, beni çekmeyin." Gözlerindeki korku her saniye büyüyordu da... "Beni büyüdüğüm zaman çekersiniz" diyordu. "Bu korkunun bedelini sizlere ödeteceğim gün..."



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yenilgi de aşka dahil   / 28-04-2008
 Maçın galibi   / 25-04-2008
 Kuşlar ve böcekler   / 22-04-2008
 Takım yıldızı   / 20-04-2008
 İhtilal ve ihtimal   / 15-04-2008
 Altın Çağı'na bir mevsimlik ara   / 09-04-2008
 Adalet bandosu   / 08-04-2008
 İçimdeki çocuk   / 03-04-2008
 Devrim takımı   / 01-04-2008
 Tüm olasılıkların bittiği yerde ALEX başlar!   / 30-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa



Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu

Çin kumaşı!
Taraftar, aldığı her topu geriye...
Ruhunda var
6 maç seyircisiz oynadı. 11...
Savunmaya 3 yıldız
Kadlec ve Haggui' yi beğenen...
Bombalar hazır
Bordo-mavili yöneticiler Hajduk...