Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kuşlar ve böcekler

Yılın maçı pazar gecesi oynanacak. O yüzden bir hakem aranıyor. Liderliğin gizli geçidi olmayacak. Düdükleri vicdanının sesiyle çalacak. Hakemliğin emrettiği her şeyi kayıtsız şartsız yerine getirecek. Yani cesur olacak. Yani "hakim" olacak!

***

Düzene hakim olanları izliyorum. Galatasaray-Büyükşehir maçından sonra yorumlara baktım. Herkes Lincoln'e yapılan müdahaleler üzerine yoğunlaşmıştı. Adnan Polat, ne zaman nerede konuşacağını iyi bilir. Sözlerine bakın. "Lincoln'e tekme atmak herhalde serbest bırakıldı." Yatırımcı adamın hali başka... "Artık MHK'ye talepte bulunmuyorum. Futbolcularımızı istedikleri gibi dövebilirler." İstiap haddini aştığından değil, yeni düşlere pencere açtığından böyle konuştuğunu söylemek, asla haksızlık olmaz.

***

Büyükşehir maçında Lincoln'e atılan ve boşa giden Tjikuzu'nun bir tekmesi var. Kesin kırmızı kart. Ama maçtaki diğer yaralar Galatasaraylı futbolculara ait...

***

Arda'nın attığı varsayılan golün faul düdüğünü Adnan Polat çalsın. Hakan Balta'nın attığı tekmenin kart rengini Adnan Polat belirlesin. Servet'in, Necati Ateş'e attığı tekmenin kartını da Polat'ın vicdanına bırakıyorum. Galatasaraylı Emre'nin hakemin gözü önünde rakibine kafayla horozluk yapmasının kartını talep etmesin MHK'den. Ayhan'ın 1 metre önündeki yan hakeme, "Hadi laann" diye bağırmasını da... Onlar klasik resimler çünkü!

***

Allah yukarıda, Lincoln çok hırpalandı... Ama asıl hırpalanan hakemlikti. O yüzden Galatasaray-Fenerbahçe maçında adaletli bir hakem aranıyor. Çok şey istemiyoruz. Sadece "a-da-let-li" Çünkü bu maç, bir yıllık emeklerin bedeli.

***

Haftanın çuvalı tıka basa doluydu. Ankaragücü'nün Konyaspor'a kolayca yenilmesinin sırrını kimse çözemez. Konyaspor'un ligin ikinci yarısında sadece 2 maç kazandığını, Ankaragücü'nün deplasmanlarda bile kazanırken, Konya'ya kendi sahasında yenilmesini "kötü bir tesadüf" deyip geçiştirin. Ya da "tek zarla düşeş atmak" deyin. Mesele bu kadar basit.

***

Rizespor-Beşiktaş maçından önce, "Bu maçta şaibe var" diye savcılığa ihbarda bulunan Bursasporlu yöneticinin, maçın sonucundan utandığını zannetmiyorum. Kendisi için tekzip ilanı vereceğini de... Şimdi Rizespor yöneticileri, bu beyefendiyi mahkemeye vermeli...

***

Gelelim futbolcu beylere... Galatasaray-Büyükşehir maçında Necati'nin sahte servis yapan garsonlara benzeyen mücadelesiyle, İbrahim Akın'ın saklambaç oyunu yoruma açık. Yoo, kimseyi suçlayacak halimiz yok. Ama Necati'nin maçtan önce söylediği sözler var. Ağzından düşenleri toplayamayanları, bizler yerden kaldıramayız. Bırakın orda kalsın.

***

Baktım da, neredeyse bütün maçlarda yabancı futbolcuların verdiği mücadeleyi, yerli oyuncular göstermediler. Futbolda başrolde olan "top" değil, insandır. İnsanların yürekleri ve ayaklarıyla imza atması da zor değildir. Çünkü hayatın bir anlamı vardır. Kuşlar gibi de yaşanır... Böcekler gibi de...



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Takım yıldızı   / 20-04-2008
 İhtilal ve ihtimal   / 15-04-2008
 Altın Çağı'na bir mevsimlik ara   / 09-04-2008
 Adalet bandosu   / 08-04-2008
 İçimdeki çocuk   / 03-04-2008
 Devrim takımı   / 01-04-2008
 Tüm olasılıkların bittiği yerde ALEX başlar!   / 30-03-2008
 Böyle bir ülkede   / 25-03-2008
 Misilleme   / 18-03-2008
 Altın anahtar   / 17-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Love' de Rus ruleti
Vagner Love ile yapılan danışıklı...
Fener yemini
Belediye maçından sonra evleri...
Transfer harekatı
Beşiktaş; Frankfurt' tan...
Rota Sylva
Senegalli futbolcudan olumlu yanıt...