Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İlham perileri

Futbolun son gününe gelinirken, sizlerden gidenleri hesaplayın. Nefret denizlerinde, ekrandaki zibidilerin bıraktığı izleri. Her yıl biraz daha artan soytarılığın, çocuklarınızdan neler çaldıklarını. Azalan insanlığı, çoğalan namussuzluğu...

* Gazeteciliğin gizli öznesi midir düşmanlık? İnsanları tahrik etmekle tatmin olmak mıdır yoksa? Ya da yöneticilere hizmet garajı mı? Gazeteciliğin çantalarını boşaltın... Neler göreceksiniz neler! Şarkıcılar, mankenler... Parolalar, sinyaller...

* Çizgilerin arasına sıkışmış yorumculuk mudur gazetecilik? Ağır abilerin hafiften gerdan kırması mıdır ekranlarda? Ya da çeteleri kuranların, saatlerini de kurması mıdır, istedikleri takımların şampiyonluğuna? Gazeteciliğin çantalarını boşaltın. Neler göreceksiniz neler! İhanetler, katakulliler! Bol ortaklı holdingler!

* Nedir yani bu şöhret ve para hırsı? Nedir bu kendinden bahsettirmek tutkusu? Yükselen değerin alçaklık olmasından gocunmayanlar, parayla insanlık arasındaki tercihlerinde, ne zaman doğrunun saflarında olacaklar? Gazeteciliğin çantalarını boşaltın! Neler göreceksiniz neler! Soytarılar, zenneler! Bikiniler, rimeller!

* Her takıma aynı mücadeleyi göstermeyen soysuz rekabetin üzerini örtmek midir gazetecilik? Yoksa pozisyonlara bu kadar yakın olup, adaletin uzağında kalmak mı? Hakemle maç kazanmanın sanatçısı olanların, son hafta bile hakemleri işaret ederek, ganimeti toplama sevdası mı yoksa? Gazeteciliğin çantalarını boşaltın. Neler göreceksiniz neler! Şifreler, uyduruk deşifreler. Çeteler, dolar desenli peçeteler.

* Her zaman söylüyorum. Şu televizyonlara bakıp, gazeteleri okudukça. Kurdukları cümleler, örümcek ağlarıyla donatılmış futbolcuları dinledikçe... Bir tek şey istiyorum eski zamanlardan. "Çocukluğumuzun eşkıyalarını bize geri versinler." Bu haysiyetsiz şehir züppelerine karşılık... Dağlardaki o namuslu adamları.

* Ama acı bir gerçek var. Eğer herhangi bir sistem, insanlara kötü görünüyor da, hâlâ varolmaya devam ediyorsa... O yönetimin kötülüklerinin karşılığı, toplumda var demektir. Yani futbol toplumu da, hak ettiği biçimde yönetilir.

* Sizler gibi ilham perileri oldukça... Çantaları boşaltmanın da alemi yoktur. İçinizi boşaltmanın da... O yüzden gelecek sezon için, hak ettiğiniz sistemi alkışlamaya devam edin... Televizyonların karşısında yerinizi şimdiden ayırtın. Onlar sizleri ve çocuklarınızı öldürdükçe... Siz onlara en kral hayatı yaşatın. Bu gurur da sizlerin olsun!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Avuç içleri   / 07-05-2008
 Yağmur denize ne yapar?   / 29-04-2008
 Yenilgi de aşka dahil   / 28-04-2008
 Maçın galibi   / 25-04-2008
 Kuşlar ve böcekler   / 22-04-2008
 Takım yıldızı   / 20-04-2008
 İhtilal ve ihtimal   / 15-04-2008
 Altın Çağı'na bir mevsimlik ara   / 09-04-2008
 Adalet bandosu   / 08-04-2008
 İçimdeki çocuk   / 03-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa



Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu

En iyisi F.Bahçe
"Şampiyonlar Ligi çeyrek finali...
İnancın zaferi
Milli yıldız, "Çok çalıştık.
Gerekeni yaparız!
Kartal' ın hocası: Üçlü averaj...
Devamı gelecek
Gineli oyuncu ilk yıl için 1...