Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Yok öyle şey!

Gönül verdiğiniz takımın, hüznüne de ortak olmaktan kaçınıyorsanız. Davadan çekilmişsiniz demektir. Fenerbahçe ligin son haftalarında kötü maçlar oynadı, ayak oyunu değil. Bu takımın lider duruşu da aynıydı, ikincilik duruşu da... Acındırık pozlar mı verdi, yardım mı dilendi? Böyle bir ligde, her takıma eşit davranmayan sinsi takımlar bulduysa... Fenerbahçe liderken, "Şampiyon belli" diyen nefretin kara kalemleriyle, müthiş ortakların açtığı beyaz sayfalar, aynı kirli zamana denk geldiyse... Başkalarının düğünü, Fenerbahçe için cenaze mi olmalı? Yok öyle şey!

***

Ne oldu yani, Alex, Fenerbahçe'yi bütün dünya dillerine çeviren bir çevirmendi de, iki maçta dilsiz mi oldu? Avrupa'da kimlik sorulduğunda, Fenerbahçe'yi göstermedik mi? Avrupa'yı oyan mermer ustalığı, Türkiye'de finişe çeyrek kala durakladıysa,.. Yaz sezonunu yas tutarak mı geçirecek o taraftar? Hayallerin elektrikleri kesildi diye, Türkiye'nin en aydınlık takımına haksızlık mı edilecek? Yok öyle şey!

***

Elbette Fenerbahçe'nin yüksek sesle haykıracağı gerçekleri olacaktır. Hesap dökümünde, mutlaka birilerinin biletleri de kesilecektir. Ama bir takımın temsil ettiği değerler, şampiyonluktan daha değerliyse... Fenerbahçe taraftarına düşen, ümidin gardıroplarını, yeni giysilerle doldurmaktır. Hınçla sulanan zamanlara inat, saf tutmaktır, eskisinden daha yürekli. Bırakın bir yıl da böyle geçmiş olsun! Birbirini itip öne geçen adamların bol olduğu bir memlekette. Arkada duranların zarafeti çok şeydir. Bunu herkes anlayamaz.

***

İşte sizlere yılın dökümü.. Yılın adamı: Gökhan Gönül. Kanatlarına yıldızlar takan sağ kanat baleti, top kullanma ustası. Yılın emekçisi: Servet Çetin: Yüreğiyle mücadele etmenin en cesur posteri. Yılın takımı: Kasımpaşa: Onuruyla küme düşmenin en asil resmini bizlere gösterdiği için. Yılın artisti: Mehmet Topuz: Galatasaray maçlarında çimlere bile zarar vermeyen pamuk prens. Fenerbahçe maçlarının külhanbeyi. Yılın çirkini: Tolunay Kafkas. O kendini biliyor! Yılın yorumcuları: Şöhretin ihtiraslı kuyusunda bikinisini arayan adamlar! Yılın beceriksizi: Yıldırım Demirören. "Şampiyonluğumuz çalındı" diye çığırtkanlık yapan birinin, muhatabını hala bulamamış olması ne kadar acı, nasıl da komik.

***

Yılın dikkat çeken adamları... Beşiktaş'tan İbrahim Kaş: Mücadele etmeyi, ruhunun ezberine alan özel biri. Yıldız yabancılara bedel yerli. Gençlerbirliği OFTAŞ'tan Giray Kaçar: Tek kişilik biletle, bütün defansı sırtında taşıyan emek vagonu. Kasımpaşa'dan Özgür Öcal: Formanın içindeki yürek hamalı. Her takıma ihtiyaç.

***

Galatasaraylı futbolcuların son üç maçta verdiği mücadeleye sözüm yok... Ama mesele Adnan Polat'a gelince... Onun şampiyonlukta görüp göreceği saygı... Gösterdiği saygı kadardır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İlham perileri   / 10-05-2008
 Avuç içleri   / 07-05-2008
 Yağmur denize ne yapar?   / 29-04-2008
 Yenilgi de aşka dahil   / 28-04-2008
 Maçın galibi   / 25-04-2008
 Kuşlar ve böcekler   / 22-04-2008
 Takım yıldızı   / 20-04-2008
 İhtilal ve ihtimal   / 15-04-2008
 Altın Çağı'na bir mevsimlik ara   / 09-04-2008
 Adalet bandosu   / 08-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa



Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu

Son sözümdür
Fenerbahçe' de kalmak istediğini...
İlk hedef Laudrup
Polat: Önceliğimiz hoca seçimi.
Hakemler!
"Art niyet" yüzünden kahır dolu...
Musa kalıyor
Savunma oyuncusu Musa...