Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İyiyi seçebilmek

Şampiyonluk "rastgele" kazanılmaz. Daha sezon başlarken futbol kamuoyu kadronuza 'güvenoyu' veriyorsa şampiyonluğun ciddi adayı olursunuz. Benzer konuları çok yazdım ama ısrarla yazmaya devam edeceğim. Beşiktaş, transfer konusunda başarılı bir kulüp değil. Transferler teknik direktörün, menajerlerin ve birkaç yöneticinin kişisel tercihlerine bırakılıyor. Her sezon sonunda "Nerede yanlışlık yaptık?" sorusu sorulmadığı ve futbol takımının durumu masaya yatırılmadığı için, bir sonraki sezon da çöp sepetine atılıyor. Transferde ilk adım bu işi bilenlerin bir araya gelmesiyle atılır. Yani 'transfer komitesi' her şeyi gözden geçirdikten sonra düğmeye basılır. Nerelerden transfer yapılır? Önce altyapınıza bakarsınız. Oradan her sezon en az 2 oyuncunun A takımına kazandırılması önemli bir başarıdır. Serdar Özkan ve Aydın Karabulut gibi... Sonra futbolcu kaynaklarına dönersiniz. Neresidir bu kaynaklar? Avrupa, Güney Amerika, Avrupa'daki gurbetçi futbolcular, Afrika ve Türkiye... Bir teknik direktör, böylesine geniş bir yelpazeyi tek başına izleyemez. Örneğin şöyle bir soru soruyorum: "Beşiktaş'ın, Afrika pazarını izleyen komite üyeleri var mı?"

Komite kurulması şart
Transfer komitesi yok ki bu pazarı izleyen herhangi birisi veya birileri olsun. Soruyu Avrupa, gurbetçi futbolcular ve Güney Amerika için de tekrarlayabilirsiniz. Verilecek yanıtların her biri "Hayır" olacaktır. Bitmek üzere olan sezonun başına dönelim. Kadronun şampiyon olamayacağı daha lig start almadan belliydi. Çünkü iyi yabancılara rağmen, defansın bu yükü kaldıramayacağı kesindi. Ne var ki hem yönetim, hem teknik direktör; şampiyon olacak kadronun mevcut olduğuna inanmış olarak sezona giriş yaptılar. Hatta Ertuğrul Sağlam, sezon başı demeçlerinde 'Beşiktaş'ın ligde şov yapacağını" bile öne sürmüştü. Beşiktaş derhal bir transfer komitesi kurmalı ve bu geçici değil kalıcı olmalı. Bir futbolcu alınacaksa, onu komitenin tüm üyeleri ayrı maçlarda izlemeli. Bazen izlediğiniz iyi bir futbolcu, karakter sorunu nedeniyle alınmaz. Poposunu gösteren Drpiç gibi... Bazen de yeteri kadar izlenmeyen bir oyuncu alınır. Gordon gibi... Beşiktaş, iyi seçilmiş 5-6 futbolcu ile yeni sezona damgasını vurur. Bu kesin. Mesele iyiyi seçebilmekte!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Süleyman Seba'yı üzmeyin   / 29-04-2008
 Holosko fırtınası   / 27-04-2008
 Pamuk eller cebe   / 26-04-2008
 Matematik "hayır" diyor   / 22-04-2008
 Avrupa sevdası   / 21-04-2008
 Sadece İntertoto garanti   / 15-04-2008
 İntertoto'ya doğru   / 13-04-2008
 Buraya kadar   / 12-04-2008
 Hatasız 5 maç!   / 10-04-2008
 Beşiktaş şimdi liderdi!   / 08-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa



Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu

Aurelio yolcu
"Bir karar aldık, uymadılar.
İşim bitmedi
2011 yılına kadar sözleşmesi...
Kalıcıyım
"En ufak baskıda pes edecek kadar...
İmzaya hazır
Transferde bombaları bir bir...