Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İntertoto'ya doğru

Şu bir gerçek: Beşiktaş, şampiyonluğa oynayan dört takımın en kötüsü. Yani puan cetvelindeki sıralamada en ufak bir yanlışlık yok. Bu takım, 5 hafta öncesinin lideriydi. Kapasite bu kadar olduğu için, 4 haftada 'alabora' oldu. OFTAŞ maçı öncesi şampiyonluk şansları % 5'e inmişti. Bu yenilgiyle oran % 0.1'e düştü. Son dört maçın üçünü kaybeden bir takımın, bundan böyle zirve hesapları yapması mümkün değil. Bırakın şampiyonluğu, ikinci olup Şampiyonlar Ligi biletini almak, artık 'olmayacak' mucizelere bağlı. Sanırım UEFA'ya katılmak bile zorlaştı. Holosko bu gerçeği seslendiren ilk Beşiktaşlı oldu. Hem de OFTAŞ yenilgisinden sonra değil, maç oynanmadan önce açık yüreklilikle söyledi. Ne dedi? Aynen şunu dedi: "Bizim için ilk iki zor, UEFA Kupası için odaklanmalıyız." Holosko'nun dile getirdiği gerçeği, hiçbir Beşiktaşlı yönetici ve teknik adam göremedi. Bir önceki sezonun titrek savunmasının aynen devamına karar veren yönetim, facialar dizisinin devamına onay verdiğini kavrayamadı. Genç teknik adam Ertuğrul Sağlam, "Bu savunmayla yola çıkılmaz" diyebilme cesaretini gösteremedi. Dediği tek şey, kendi aldığı Diatta'yı "Bu paraya bu kadar" söylemiyle erkenden göndermek oldu. Sonra bir skandala daha imza atıp, üçüncü sınıf Gordon'u, devre arasında 2 milyon euro gibi astronomik bir rakamla, 'kurtarıcı' gibi kadroya dahil etti.

Gordon'dan iyi oynarım
Hiç profesyonel olmadan 40 yıl top oynadım. İnanın, iki ay antrenman yapsam 'bu yaşıma rağmen' Gordon'dan çok daha iyi stoper olurum. Adam, 24 yaşında bir ihtiyar! Ne geriye dönüşü var, ne ileriye çıkışı. OFTAŞ maçında bomboş hücuma kalkarken kaptırdığı top, Beşiktaş kalesine gol oldu. Tello, Cisse ve Delgado'suz Beşiktaş ilk 11'inin sıradan bir takım olduğu OFTAŞ maçında belgelendi. Beşiktaşlı yönetici ve teknik adamların acil yapmaları gereken bir iş var. 30 maçta yenilen 30 golü tek tek izlemek. Sonra da "Böyle goller yenmez" yorumunda birleşip, şöyle bir itirafta bulunmak: "Bu savunmayı biz kurduk!" Evet... Yönetimin ve teknik direktörün birlikte kurduğu savunma ile Beşiktaş, son sürat değişik bir hedefe ilerliyor. Tarihte ilk kez, İntertoto'ya!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Buraya kadar   / 12-04-2008
 Hatasız 5 maç!   / 10-04-2008
 Beşiktaş şimdi liderdi!   / 08-04-2008
 Geç kalmış yenilik   / 07-04-2008
 Çıkmayan candan...   / 05-04-2008
 Pamuk ipliği koptu   / 01-04-2008
 Kapasite bu!   / 30-03-2008
 Oynayan kazansın   / 29-03-2008
 Kader maçı   / 27-03-2008
 Tamam veya devam   / 25-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Kayıp yasak
F.Bahçe' nin hocası, "Ankaraspor...
Sefere devam
Beş gündür Avrupa' da bulunan...
Sağlam eleştiri
Yöneticiler, teknik direktör...
Rusya' da Gökdeniz...
Trabzonspor' dan Rusya' nın Rubin...