Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Hatasız 5 maç!

Sezon başında yazdığım yazıları hatırlıyorum. Bunların çoğunluğu, 'savunma' üzerineydi. Ben ve bazı spor yazarı arkadaşlarım "Beşiktaş'ın sağ beki, sol beki, topu oyuna sokacak savunma oyuncusu yok. Buralar doldurulmadıkça bu takımın başı çok ağrıyacak" dedikse, yönetim bunlara kulak kapatıyor, Ertuğrul Sağlam da transfere sıcak bakmıyordu. Sonuçta koca bir sezon, bitmek tükenmek bilmeyen 'savunma hataları' ile sona yaklaştı... Bir takım her maçta gol yiyebilir. Ancak Beşiktaş'ın yediği goller öteki takımların yediği gollerin hiçbirine benzemiyordu. Her birinde "Bu kadarı da olmaz" dedirtecek cinsten, inanılmaz savunma arızaları vardı. Bunlar sadece ligde değil, Türkiye Kupası ve Devler Ligi'nde de fazlasıyla yaşandı. Liverpool maçındaki 8 golün her birinde 'savunma sabıkası' vardı ve ortaya çıkan skor bir bakıma sezon başındaki transfer politikasının yüklü faturası gibiydi. Rüştü, tartışmasız Türkiye'nin en iyi yerli kalecisi. O bile Şampiyonlar Ligi'nde Porto'da oynanan son maçta öyle bir gol yedi ki görmeyenlerin inanması zordu. Oyun devam ederken, ofsayta hakem değil, kendisi karar vermiş ve oradaki bomboş Porto'lu futbolcuya topa sadece dokunmak kalmıştı.

Borçlarını ödesinler
Son Sivas maçının bitimine saniyeler kala yenilen golü hatırlayın. Beşiktaş, koca bir sezonun gol yemediği ender maçlarından birini geride bırakmaya hazırlanıyordu. Bitime 10-15 saniye kala, sağdan gelen korner atışında Beşiktaş defansı 'ailece' seyretti ve M. Yıldız, hayatının en rahat gollerinden birini attı. Beşiktaş o golü yemese, ikili averajda Sivas'ı geride bırakacaktı. O gol belki de Beşiktaş'ı Avrupa'dan uzaklaştırabilecek bir goldü... 'Küçük direkler, büyük ağırlıkları kaldıramaz' diye bir söz vardır. Beşiktaş savunma oyuncularının, taraftarlarına son 5 maçı gol yemeden tamamlama gibi büyük bir borcu var. Bakalım ödeyebilecekler mi? Hele de 'seyircisiz' ve 'tarafsız saha' maçları yaklaşırken!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Beşiktaş şimdi liderdi!   / 08-04-2008
 Geç kalmış yenilik   / 07-04-2008
 Çıkmayan candan...   / 05-04-2008
 Pamuk ipliği koptu   / 01-04-2008
 Kapasite bu!   / 30-03-2008
 Oynayan kazansın   / 29-03-2008
 Kader maçı   / 27-03-2008
 Tamam veya devam   / 25-03-2008
 Bobo'nun ihaneti   / 23-03-2008
 Tünele girerken   / 20-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Kezman gidiyor
Kulübede oturmayı sorun eden golcü...
Neşemiz iyi
"Arkadaşların hepsinin neşesi...
Yeter artık
"Bu ceza çok ağır. Şampiyonlu-ğa...
Zirveyi sarsarız
"Cumartesi G.Saray, ligin son...