Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Geç kalmış yenilik

Beşiktaş ilk çeyrek dakikadaki süper futboluyla zor maçı kolaya dönüştürdü. Holosko'dan gelen iki nefis golle Beşiktaş bir anlamda galibiyeti garanti altına aldı. Ancak bu gollerin ardından geriye yaslanması Sivasspor'u umutlandırdı. Burada Aydın için bir parantez açalım. Ertuğrul Sağlam'ın onu sol çizgide oynatması çok gecikmeli bir yenilikti. Geçmiş maçlarda bu uygulama yapılmış olsa belki de boş yere giden puanlar yarı yarıya inecekti. Aydın sol kulvara dinamizm getirmekle kalmadı iki kişilik oynadı. Fizik gücünü sonuna kadar zorlayarak sahanın her yerinde faydalı işler yapmak için çırpındı durdu. Bence Beşiktaş'ın Sivas deplasmanındaki galibiyeti Aydın'ın olağanüstü çabası ile gerçekleşti. İlk golün asistini yapmakla kalmadı, 2 de mutlak gol pozisyonu yakaladı. Holosko'nun baştan sona kadar skoru artırma çabasını da unutmamak gerek. Bu futbolcuyu Beşiktaş'ın uzun süre elinde tutması galiba zor olacak. Çünkü talipleri her geçen gün artıyor.

Çifte standart uyguladı
Beşiktaş savunması maçın son çeyrek dakikası dışında ilk kez hatasız oynadı. Gordon vasatı aşmamasına rağmen çok fazla sırıtmadı. Aydın'ın varlığı gerideki İbrahim Üzülmez'i de rahatlattı. Takımdaki tek faso hemen hemen herkesin aşırı sertliğe kaçan gereksiz hırsıydı. Bu hırsla birlikte tam 7 sarı, 1 kırmızı kartın gelmesinde de anormal bir şey yoktu. Erken yediği goller Sivasspor'u alışılmış oyun düzeninden kopardı. Mehmet Yıldız ve Cvetkov'un pozisyon bulmakta zorlanmaları Sivasspor'u her geçen dakika çaresizliğe sürükledi. İkinci yarıda Sivasspor, Beşiktaş kalesine gelirken, her kaptırdığı top kendi kalesinde gol tehlikesine dönüştü. Eğer Tello ve Aydın iki net gol pozisyonundan yararlanabilseler Beşiktaş farka giderdi. Maçın hakemi Barış Şimşek, çıkardığı kartlarda tam anlamıyla çifte standart uyguladı. Beşiktaş'a cömert, Sivasspor'a son derece cimriydi. Mohammed'e vermesi gereken sarı kart, notunu daha da düşürdü. Holosko'nun sayılmayan golünde de ne faul, ne sarı kart var. Beşiktaş'ın son saniyelerde yediği gol galibiyete rağmen ikili averajda başını ağrıtabilir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Çıkmayan candan...   / 05-04-2008
 Pamuk ipliği koptu   / 01-04-2008
 Kapasite bu!   / 30-03-2008
 Oynayan kazansın   / 29-03-2008
 Kader maçı   / 27-03-2008
 Tamam veya devam   / 25-03-2008
 Bobo'nun ihaneti   / 23-03-2008
 Tünele girerken   / 20-03-2008
 Ferrari tutulmaz   / 18-03-2008
 Ferrari Holosko   / 17-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Savaş ilanı!
"Şunu herkes bilsin ki, Londra' ya...
İsyancı zaferi
G.Saray' ın 2 topu direkten döndü...
Hayata döndük
"Rakipler puan kaybedecek.
Son teklif
İki futbolcu için 6.5 milyon dolar...