Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Pamuk eller cebe

Sezon başından bu yana hep şunu iddia ettim. "Eğer Beşiktaş, birinci sınıf futbolculardan kurulu bir geri dörtlüye sahip olsa, bu sezonu açık ara şampiyon bitirirdi." Çünkü Beşiktaş'ın gol atmakta zorluk çekmeyen Bobo, Nobre gibi silahları vardı. Genç Batuhan bile görev verildiğinde hiç sırıtmadan forvette oynayabiliyordu. Kaldı ki onlara devre arasında Holosko gibi bir yıldız katılmıştı. Beşiktaş'ın 4x4'lük olmasa bile hatırı sayılır bir orta alanı da vardı. Serdar Özkan, sezon başından bu yana hemen her maçta oynadı. Onu transfer etseniz, en az 5 milyon euro ödemeniz gerekirdi. Cisse, ideal bir ön liberoydu. Hiç vasatın altına düşmeden oynadı. Tello, sol tarafta Beşiktaş'ın en iyi transferlerinden biriydi. Delgado'yu anlatmaya gerek yok. Bir sezon bocaladıktan sonra gerçek yeri olan forvet arkasına yerleştirilince yıldızını parlattı. Ama geride hep sorun vardı... Bu satırların yazarı, daha sezon başlamadan "Beşiktaş'ın sağ beki, sol beki, libero özellikle bir stoperi yok" diye defalarca yazmıştı. İbrahim Toraman ve Gökhan Zan, kötü stoperler miydi? Hayır... İkisi yan yana oynayınca olmuyordu. Çünkü ikisi de topu oyuna sokma konusunda yetersiz, sadece kesici yönleri olan oyunculardı.

Yönetim, taraftara borçlu
Böyle olunca Beşiktaş, 31 maçta 31 komik gol yiyerek fikstür avantajına rağmen liderliği kaybedip, dördüncü sıraya geriledi. Şimdi bir transfer komitesi kuruluyor. Ancak dikkat edin, teknik direktör Ertuğrul Sağlam buna karşı çıkıyor. Sanırım komiteyi, yetkilerini zedeleyen bir topluluk olarak görüyor. Tam aksine Ertuğrul Sağlam böyle bir komitenin kurulmasından büyük memnuniyet duymalı. Çünkü son 5 sezondur astronomik rakamlarla yapılan bilinçsiz transferler, böyle bir komite olmadığı için gerçekleşmiş ve her sezon hayal kırıklığı yaşatmıştı. Komite kılı kırk yarmalı ve alınacak oyuncuları alternatifleriyle birlikte masaya yatırmalı. Bir Şifo Mehmet'in futbolcu önermesi, Ertuğrul Sağlam'ı niye rahatsız etsin ki? Mehmet Ekşi'nin, Necdet Ergün'ün futbolcudan anlama becerisi, Ertuğrul Sağlam için bir şans değil midir? Beşiktaş yıllar önce kurması gereken komiteyi geç de olsa kurdu. Şimdi tercih zamanı. Geriye 4x4'lük dört adam... Sonra, Cisse yoksa alternatifi.. Tello sakatsa, onu aratmayacak birisi... Demek ki Beşiktaş'a 6 oyuncu gerekiyor. Efendim, 6 oyuncu dünyanın parası edermiş! Bu, taraftarı ilgilendirmez. Kaldı ki yönetimin, taraftara 5 yıllık borcu var. Pamuk eller cebe!..



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Matematik "hayır" diyor   / 22-04-2008
 Avrupa sevdası   / 21-04-2008
 Sadece İntertoto garanti   / 15-04-2008
 İntertoto'ya doğru   / 13-04-2008
 Buraya kadar   / 12-04-2008
 Hatasız 5 maç!   / 10-04-2008
 Beşiktaş şimdi liderdi!   / 08-04-2008
 Geç kalmış yenilik   / 07-04-2008
 Çıkmayan candan...   / 05-04-2008
 Pamuk ipliği koptu   / 01-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa



Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu

Asla rakip olamazlar
Ali Sami Yen' deki tarihi derbiyi...
Umut N-Onda
Ümit' in sakatlığı nedeniyle...
Kritik viraj
Siyah-beyazlılar cezası nedeniyle...
Sıra üçüncüde
Trabzon, Germinal Beerschot' un...