Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Korkaklığı bırakmalı

Uzatmalar ligin kaderini belirler hale geldi. Kayseri maçını uzatmanın uzatmasında kazanan Fenerbahçe, bu defa 2 puan bıraktı.
Maçın ne zamanlar uzatılacağı kitabında yazıyor. Bu uzatma süresi için de geçerli. Çünkü uzatma süresi, maçın yasal süresi. Maçın yasal süresinde oyuna eklenecek dakikaların neler olduğunu kitap yazıyor. Bu kitapta frikik atmak için geçen süre yazmıyor. Bu kitapta yere düşüp sakatlanan oyuncunun tedavi görmesi yazıyor. Saracoğlu'ndaki maçta o kitapta yazılı uzatma sebeplerinden hiçbirisi yok. Sadece bir frikik atışı uzadı, o kadar. Onun için Kayseri maçında uzatmayı hakemin koymaması lazımdı. Ya da frikik atışında rakibin kasıtlı olarak vakit geçirdiğini hissederse de hem seyircinin, hem de 4. hakemin görebileceği şekilde '1 dakika daha ekledim' demesi lazım. İlk devre sonunda da Fenerbahçe akınının bitmesini bekledi hakem. 1 dakika uzattı birinci devrenin sonunda da... 1 dakika bitti, Fener topu kaptırdıktan sonra düdük çaldı. İkinci yarının sonunda da Fenerbahçe'nin akının bitmesini bekledi, bu defa akın golle sonuçlandı. Ankara maçında öyle değil. Burada Murat Tosun'un yerde yatması nedeniyle oyun durdu. Doktorlar ve yardımcıları içeri girdi. Tedavi ettiler, Murat'ı aldılar kenara çıktılar. Ondan sonra oyun başladı. 1.5 dakika. Eklediği süre yarım dakika.

ŞÜPHE İLE BAKIYORUM
Kayseri maçından sonra da eğer bu geçen süre kasıtlı ise geçen süre 1.5 dakikaydı. Maçı 1.5 dakika uzatması gerekiyordu, niye 10 saniye uzattı? Fener golü atar atmaz bitirdi maçı. Oysa 1.5 dakika uzatsa, Kayseri'nin hücum yapacağı, 1 dakika 20 saniyesi kalacaktı ki 1 dakika 20 saniye önemli bir zaman. Onu oynatmadı. Fenerbahçe'nin hücumu biter bitmez maçı bitirdi. Oğuz Sarvan eyyamcılığı, korkaklığı, kaçmayı bırakmalı. Sarvan, maç ne zaman biter açıklamalı. Ben bilmek istiyorum gazeteci olarak, vatandaş olarak, Hıncal Uluç olarak. Hakemin canı istediği zaman mı biter, yoksa bunun bir kuralı var mı? İşte Galatasaray maçında duran topu attırmadı. Bitirdi maçı. Öbür tarafta korner artırıp, gol yaptıranı gördük. 'O niye öyle, bu niye böyle' bana açıklayabilir mi? Sarvan'ın Türk kamuoyuna demeç borcu var. Sarvan 'Erkekliğin 10'da 9'u kaçmak, 10'da 1'i hiç görünmemek' düşüncesinde. 'Hakemler bildikleri eyyamı yapsınlar, ondan sonra ben de esen rüzgâra göre ceza veririm ya da vermem.' Yoo bu değil. Ben bu federasyona kurulduğu günden bu yana şüpheyle bakıyorum. Çünkü bu federasyon şaibe altında kuruldu. Bu federasyon eski federasyonu yıkma çabalarının sonunda kuruldu. Bu federasyonu kuran adam, Aziz Yıldırım'ın en has arkadaşı. Onun için ben bu federasyonun, Fenerbahçe menajerinin başkan olduğu, gözlemciler kuruluna da şüpheyle bakıyorum, hakemler kuruluna da şüpheyle bakıyorum. Bu şüpheyi ortadan kaldıracak eylemler ve söylemlerdir. Sarvan bu korkaklığını, bu kaçamağını sürdürürse ben Sarvan'ı da Fenerbahçe'nin emriyle oraya gelmiş bir adam olarak düşünmeye başlayacağım.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kimin başkanı!   / 10-04-2008
 Aynaya baksınlar   / 09-04-2008
 Cesaretli olmalı   / 08-04-2008
 Lüzumsuz bir hazırlık maçıydı   / 02-04-2008
 Şampiyon belli   / 01-04-2008
 Bir kişi çıkmaz   / 26-03-2008
 Süreç başladı   / 25-03-2008
 Tüzük değişmeli   / 19-03-2008
 Meydan okuyorum   / 18-03-2008
 Fark atar   / 12-03-2008


 
Zico aldandı
Herkes atmak ister
Korkaklığı bırakmalı
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Vermeseydim çete derlerdi
Kaptandan ' Neden penaltıyı sen...
Final bileti Lincoln' den
Yıldız oyuncu, Adnan Sezgin' e...
Yönetime beş aday
"Beşiktaş büyük camiadır" diyerek...
Bu bir rekor
TRABZONSPOR' A bu sezon transfer...