Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Şampiyon belli
Fenerbahçe işi bitirdi. Bundan sonraki mücadele Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası için olur. Bunun için de Galatasaray, Sivas ve Beşiktaş çekişir Beşiktaş ve Galatasaray'ın son yıllarda Türkiye'nin en iyi yönetilen kulübü Fenerbahçe ile mücadele etmesi söz konusu değil... Federasyon ve kurulları da herhangi bir sürprizin Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu engellemesinin önüne geçecektir. İlk icraatlarını gördük


Fenerbahçe, İnönü Stadı'nda Beşiktaş'ı mağlup ederek önemli bir avantaj elde etti. Aslında Beşiktaş maç öncesi daha şanslı görünüyordu ancak Fenerbahçe rahat bir galibiyet aldı.
Ben Fenerbahçe'nin şampiyon olduğunu geçen hafta söyledim. Bu iş bitmiştir. Bundan sonraki mücadele Şampiyonlar Ligi ve UEFA'ya gidecek takımın belirlenmesi için olacak. Bu iki yer için de 3 aday var. Galatasaray, Sivas ve Beşiktaş. "Fenerbahçe bu işi bitirdi" derken iki tesbitim vardı. 1- Fenerbahçe özellikle netice alma bakımından Beşiktaş'tan da Galatasaray'dan da çok önde. Galatasaray çok çok iyi kadrosuna rağmen çok başarısız.
Yönetim ve bu yönetimin göz yumduğu felaket, yüz karası bir teknik heyet yüzünden darmadağın oldu, karmakarışık oldu, bitti. Şampiyonluk mücadelesi verecek hali kalmadı, Avrupa'dan da elendi. Ama bütün bunların sorumlusunu Galatasaray kongresi; Adnan Polat'ı yönetime getirdi yeniden. Geleceğe yönelik umut da bırakmadı. Beşiktaş zaten başından beri çok kötü yönetiliyor. Bu kadar kötü yönetilen bir takımın, son yıllarda Türkiye'nin en iyi yönetilen kulübü Fenerbahçe ile mücadele etmesi söz konusu değil.

MOSTUROĞLU KURDU
2- Bu fiziksel durum. Bunun arkasında bir de kimyasal durum var. Hasan Doğan, Beşiktaşlı olmasına rağmen aynen Turgay Demirel'in başında olduğu basketbol federasyonu gibi Fenerbahçe'nin ve Aziz Yıldırım'ın kontrolündeki bir federasyondur. Ve bu federasyon bir takım yanlışlar olursa, bunları daima Fenerbahçe lehine yapacaktır. Bunlar da herhangi bir sürprizin Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu engellemesinin önüne geçecektir. Daha işe başlar başlamaz bunun sonuçlarını gördük. Fanatik Fenerli ve daha düne kadar Fenerbahçe'nin maaşlı menajeri Kemal Dinçer'in başkanlığını yaptığı, gözlemciler ve temsilciler kurulu, Fenerbahçeli Lugano'nun saha içinde hakemi kovalamasını, küfürler etmesini, saldırmasını görmedi. Kemal Dinçer'in gözlemcileri Ankaraspor maçında üstelik Ali Sami Yen'deki değil Ankara'daki Galatasaraylıların hakem aleyhine yaptığı 30 saniyelik tezahüratı fevkalade hızlı bir şekilde tespit ederek yetiştirdiler. Şekip Mosturoğlu'nun nezaretinde kurulduğu söylenen profesyonel futbolcular ceza kurulu da cezayı kesti. Yine Şekip Mosturoğlu nezaretinde kurulduğu söylenen tahkim kurulu onayladı ve Galatasaray ceza aldı. Kemal Dinçer'in gözlemcileri Lugano'yu görmüyorlar ama Galatasaray seyircisinin tezahüratını duyuyorlar.

PENALTIYI GÖRMEDİ!
Yine bu federasyonun hakem kurulu, bir tesadüf, Fenerbahçe aleyhine maçın skorunu değiştirecek ve Fenerbahçe'ye 2 puan kaybettirecek penaltıyı görmüyor. Tesadüf sadece!!! Tersi olsaydı, Beşiktaş 2-1 galipken maçın bitmesine bu kadar kısa bir süre kala böyle bir pozisyon olsa yer yerinden oynardı. Colin Kazım orada iki penaltı birden yapıyor. 1- Colin Kazım rakibinin eliyle omzuna bastırıyor. Rakibinin sırtına basarak yükselmek penaltı. 2- Yükselmesiyle elde ettiği avantajla da tokat atıyor topa. İkinci penaltı. Bunun ikisini birden görmüyor maçın hakemi!.. Tesadüf!.. Yani artık Fener'in yolunu kimse kesemez. Yıldırım Demirören'in Beşiktaş'ından da, Adnan Polat'ın Galatasaray'ından da ne köy olur, ne kasaba. Bu iş bitmiştir.

SONUCU ZİCO BELİRLEDİ

_Maç berabere bitebilirdi ama Fenerbahçe'nin oynadığı futbol ile galibiyeti hak ettiğini söyleyebilir miyiz?
Bir takımın futboluyla bir şeyi hak ettiğini söylemek için karşısında da bir takım olması lazım. Beşiktaş, Fenerbahçe'yi zorlamadı bile... Zico 1-0'dan sonra Fenerbahçe'yi garip bir şekilde geriye çekmeseydi fark atardı. İnönü'de oynanmasına rağmen Galatasaray'ın 6-0'ı gibi bir skor elde edebilirdi. Ama anlaşılmaz bir şekilde takımı geri çekti. 1-0'a razı oldu, çekildi. Çekilince de Beşiktaş hücum etme fırsatı buldu. Sezon başından beri söylüyorum Fenerbahçe'nin en zayıf yeri savunması. Fenerbahçe'nin en güçlü olduğu yer orta sahası ve hücumu... Buna rağmen Zico garip bir şekilde savunmasında oynamaya başlayınca Beşiktaş yüklendi. Görüntü oradan doğdu. Oyunun tamamına karar veren takım Fenerbahçe. 'Gol atmam lazım' dediği zaman Fenerbahçe pozisyonlara girdi. 'Ben çekileyim' dediği, zayıf yerinde oynadığı zaman da Beşiktaş pozisyona girdi. Beşiktaş'ın oyunda görüntü olarak bir etkinliği yok. Zico'nun doğruları ve Zico'nun yanlışları maçı belirledi.

_Alex, Beşiktaş maçına da damgasını vurdu. 'Hagi'nin tahtını sallamaya başladığı' şeklinde yorumlar var. Katılıyor musunuz?
Alex hep aynı Alex. Hagi'nin tırnağı olamaz. Fenerbahçe medyası bunu yaratmaya uğraşıyor ama Hagi'nin yarısı olsa Brezilya Milli Takımı'nın vazgeçilmez adamı olurdu Alex. Hâlâ Milli Takım için adı geçmiyor. Her zaman söylediğim şey Alex, Türkiye'de her takımın teknik direktörü için başa bela. Çünkü 'her an bir şeyler yapabilir' diye sonuna kadar oynatıyorsun, çoğu maçta da hiçbir şey yapmadan 90 dakikayı tamamlıyor. On kişi bırakıyor Fenerbahçe'yi ama bir şeyler yaptığı maçta da skoru değiştiriyor. 'Ne senle, ne sensiz' diye aşk şarkıları vardır ya Alex'in durumu aynen o.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bir kişi çıkmaz   / 26-03-2008
 Süreç başladı   / 25-03-2008
 Tüzük değişmeli   / 19-03-2008
 Meydan okuyorum   / 18-03-2008
 Fark atar   / 12-03-2008
 Fener mucizesi   / 11-03-2008
 Seçim hesapları   / 05-03-2008
 Heykeli dikilmeli   / 04-03-2008
 Asla affetmem   / 28-02-2008
 Korkak ve tabelacı   / 27-02-2008


 
Şampiyon belli
Büyük takım değil
Galatasaray'ı yok ediyorlar
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Fena üzeriz
"Fenerbahçe, Chelsea dahil...
Sona doğru
G.Antep beraberliği sonrası hesap...
Potada kaos
İdmana çıkmayan Beşiktaş Cola...
Tekke dönüyor
2011' e kadar Ruslarla sözleşmesi...