Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Seçim hesapları

Liseli olmayan başkanlar Alp Yalman ve Faruk Süren, "En iyisi Özhan" diyor. Çünkü Özhan bu defa lisecilerin adayı değil

Kıraç'a karşı bir koalisyon oluşturdular. Ama Özhan, cin gibi biliyor ki Kıraç'ın desteği olmazsa kazanması söz konusu olamaz

Birbirlerinden nefret etmelerine rağmen Özhan ile Polat da İnan Kıraç yüzünden aynı safta olma durumundalar. Hesaplara bakar mısınız!

Galatasaray hocasız çıksa bundan daha kötü olamazdı?' şeklinde bir yorum vardı Beşiktaş maçından sonra. Kalli'nin Fenerbahçe galibiyetindeki ve Beşiktaş mağlubiyetindeki payı nedir?
Kalli'nin hiçbir şeyde payı yok.
Kalli'nin payı olduğu bir tek şey var: Galatasaray'ın sezon başındaki muhteşem kadrosunu darmadağın etti. Çocukları birbirine düşürdü, takım olma özelliğini kaybetti. Kendisi bir takım adamlardan nefret ediyor. Mesela Beşiktaş maçında, televizyonda maç seyretmenin güzel tarafları bu, Hakan golü kaçırdığı zaman, pozisyonu değerlendiremediği zaman kamera Kalli'ye döndü; adamın gözlerinden Hakan nefretini okuyorsun. Hakan o golü atsa belki üzülecek. O kadar nefret ediyor. Basın tribününde oturup bunu görmene imkan yok. Yakından gözünün içine bakman lazım. İçinden Almanca ne küfürler geçtiğini anlıyorsun, hissediyorsun. Kalli artık konuşulmaya değer birisi değil. Kalli artık iflas etmiş, bitmiş. Konuşulacak kişi Adnan Polat'tır. Geçen senenin ortasında Gerets'i değiştirmeye cesaret edemedi; Galatasaray şampiyonluğu kaybetti. Yazdım, sana da söyledim. "Geçen sene Gerets'i değiştirmediği için kaybetti, bu defa da Kalli'yi değiştirmediği için kaybediyor" diye. 15 gün önce de "Avrupa'dan da giderler, ligden de düşerler" dedim. İşte Avrupa'dan da ligden de düştüler. Neden? Çünkü görünen köy kılavuz istemiyor. Uzaktan benim gördüğümü, Florya'da yaşayan Adnan Polat nasıl göremiyor? Çünkü Adnan Polat da başka planların içinde. Böyle olunca Galatasaray kimsenin umrunda değil. Galatasaray'ın normalde lig liderliğini garanti etmesi ve de Avrupa'da yoluna devam ediyor olması gerekirdi. Şimdi ligde lider değil, Avrupa'dan elenmiş. Hezimet de Kalli'nin değil Adnan Polat'ındır.

ÖLMÜŞ AĞLAYANI YOK
Kalli'ye kimse laf etmesin. Kalli ne olduğunu geldiğinin 3. haftasında göstermeye başladı. Lincoln ve Hakan Şükür olayında Kalli-Ahmet Akcan ikilisinin ne olduğu ortaya çıktı. Bunların arkasında duruyorsa Adnan Polat, ben Adnan Polat'ın arkasında durmam. Özhan Canaydın niye duruyor Adnan Polat'ın arkasında? "Ben aday değilim, Adnan Polat'ı destekliyorum." Niye destekliyor Adnan Polat'ı? Daha da batırsınlar diye mi Galatasaray'ı!.. Galatasaray ölmüş ağlayanı yok.
Aslında orası çok da açık değil. Polat, Canaydın ile görüşüp adaylığını açıkladı ancak Canaydın henüz Polat'ı desteğini söylemedi. Bununla birlikte bir yandan da Canaydın'a geri dönmesi için çağrılar var.
Özhan Canaydın'ın kafasında bin tane tilki dolaşıyor. Özhan Canaydın'ın şu andaki hedefi Adnan Polat değil, İnan Kıraç. Özhan Canaydın'ı Galatasaray kulübüne başkan yapan İnan Kıraç. "Artık aday olma" diyen de İnan Kıraç. Çünkü Özhan'ın yıprandığını, Özhan'la bir yere gidemeyeceğini gördü, şimdi yeni bir aday sürecek ortaya, onun aracılığıyla kulübü yönetecek.

KOALİSYON KURDULAR
Özhan'ın "Aday değilim" demesinin sebebi bu!.. Çünkü lisecilerin oyu Özhan'da değil. Lisecilerin oyu İnan Kıraç'ta. İnan kimi gösterirse liseciler ona veriyorlar gizli kapaklı. İnan Kıraç'ın desteğini kaybettiği anda Özhan adaylığını koyamaz. "Yokum" demesi normal. Onun için dedim ya ben samimi olduğuna inandım. Samimiydi hakikaten. İnan Kıraç'sız seçimi kazanamayacağını biliyor. Şimdi söylediği laf ne? Dikkat buyurun. Büyük Kulüp'teki o meşhur yemekte... Galatasaray'ın liseli olmayan başkanlarının katıldığı yemekte Alp Yalman ile Faruk Süren ne diyorlar: "En iyisi Özhan..." Çünkü Özhan bu defa lisecilerin adayı değil. Bu defa liseciler başka birini aday gösterecekler. Yani, İnan Kıraç'a karşı bir koalisyon oluşturuyorlar. Özhan, Alp ve Faruk koalisyonu İnan Kıraç'a karşı. Ama Özhan, cin gibi biliyor ki İnan Kıraç'ın desteği olmazsa kazanması söz konusu olmaz. Bu nedenle "Tek aday olursam girerim" diyor. Bu ne demek; 'İnan Kıraç aday göstermezse!..' Yani 'O da beni desteklerse ancak ben aday olurum.' Mesele Adnan Polat'ın adaylığını geri alması değil, mesele İnan Kıraç'ın, Adnan Öztürk veya o kişi kimse ondan desteğini çekmesi... "İnan Kıraç'ın adayı olmazsa ben seçime girerim" demek istiyor. Ama İnan Kıraç'a karşı giremeyeceğini ve kazanamayacağını biliyor. Hikaye bu...
Polat'ın Lucescu ile anlaştığı, seçimi kazanırsa Rumen hocayı takımın başına getireceği yazıldı. Lucescu, Polat'a bir katkı yapar mı?
Adnan Polat şaşkın. Polat bana "Ben yokum" derken çok kararlı görünüyordu ve bunu da kayıtsız şartsız söyledi. "Özhan ağabey aday olmazsa ben olurum ama Özhan varsa ben aday olmam" demedi. "Ben yokum artık" dedi. Ben de "Doğru yapıyorsun" dedim. Adnan Polat çok yıprandı çünkü Kalli yüzünden. Kenara çekilmesi lazım. "Futbol şubesi adına özür dilerim" demesi ne demek başkanın!..
Çok ağır bana kalırsa. İstifaya bile yol açabilir.
Ama, işte Adnan Polat ile Özhan da aslında İnan Kıraç yüzünden aynı safta olma durumundalar. Birbirlerinden nefret etmelerine rağmen. Hesaplara bakar mısın?



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Heykeli dikilmeli   / 04-03-2008
 Asla affetmem   / 28-02-2008
 Korkak ve tabelacı   / 27-02-2008
 Özhan'cı olurum!   / 26-02-2008
 Kartımı çöpe attım   / 20-02-2008
 Seçilmedi atandı   / 19-02-2008
 Türkiye bitmiş   / 13-02-2008
 Kalli sonuncu   / 12-02-2008
 Yanlış yaptı   / 06-02-2008
 Cinayet gibi   / 05-02-2008


 
Seçim hesapları
Kararları tutarsız
Ulusoy yanmıştı!
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Volkan patladı!
Maça iki hatalı golle başlayan...
Sürpriz teklif
Canaydın, eski başkan Faruk Süren'...
Ben jokerim
Nerede ihtiyaç varsa orada görev...
Paşa' nın şansı yok
Kaptan Hüseyin, hocası Yanal' a...