Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Seçilmedi atandı
Hasan Doğan, AKP iktidarı ve Fenerbahçe yönetimi tarafından atanmıştır. Aksini kimse söylemesin Kulüplerin, Doğan'ı niye destekledikleri de meydanda! Seçildiği gün 44 milyon YTL'lik borçları affedildi.... Federasyona nasıl girdiğini anlamadığım insanlar var. Öğrendiğime göre 'Başbakan girmelerini istemiş'


Hasan Doğan, beklenildiği gibi büyük bir ittifakla Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na seçildi.
Hasan Doğan atandı. Hiç kimse bunun aksini söylemez. Aslında Spor Bakanı Murat Başesgioğlu da gazetelere yaptığı açıklamada bir nevi bunu itiraf etmiş oldu. Diyor ki, "Biz önce Şenes Erzik ile görüştük. Şenes Erzik kabul etmedi. Ondan sonra iki kişi ile daha görüştük, onlar da kabul etmedi." Yani bu ülkenin Spor Bakanı, özerk futbol federasyonu başkanlığını birilerine tavsiye ettiğini açıklıyor. Sonra Hasan Doğan'ı Kulüpler Birliği'ne aday gösterdi. Yok ya!.. 'Sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın' der eskiler!..
Haluk Ulusoy'un federasyon başkanlığını bitirmek için Recep Tayyip Erdoğan ve Aziz Yıldırım'ın her şeyi yaptıkları biliniyor. Hasan Doğan ile Recep Tayyip Erdoğan'ın çok yakın olduğu da biliniyor. Doğan'ı bugüne kadar federasyonlara, Recep Tayyip Erdoğan'ın soktuğu ya da sokmak için elinden gelen her şeyi yaptığı biliniyor. Şimdi bu defa 'arş-ı alaya varmasın' diye, Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yapıyor ve "Hasan Doğan aday olmasın" diyor. Hasan Doğan da hemen bir açıklama yapıyor, "Ben katiyen aday değilim" diye. Böylece Recep Tayyip Erdoğan ve Hasan Doğan sütten çıkmış ak kaşık olarak olayın dışındalar. Ama bu sırada Kulüpler Birliği toplanıyor ve ittifakla Hasan Doğan'ı aday belirleyince, "Artık ben görevden kaçamam" diyor. Recep Tayyip Erdoğan da "Ben demokrasiye inanıyorum. Madem kulüpler onu istiyor bana bir şey düşmez. Hayırlı olsun Hasan Doğan" diyor. Bizim de bu senaryoyu yutmamız bekleniyor.

CANAYDIN PEŞKEŞ ÇEKTİ
Hayır Hasan Doğan, AKP iktidarı ve Fenerbahçe kulübü yönetimi tarafından Türk futbolunun başına atanmıştır. Bunun aksini bana kimse söyleyemez. Kulüplerin 'Niye Hasan Doğan' dediği de meydanda... Hasan Doğan'ın seçildiği gün kulüplerin 44 milyon YTL'lik borcu affedildi. Daha neler olacak? Bu işin başında tabii Özhan Canaydın var. Özhan Canaydın, Seyrantepe Stadı'nı yaptırmak için Galatasaray'ın tarihini dahi sıfırlamış bir kişi. İlla bu stat bitecek. 'Bu stadı Özhan Canaydın yaptırdı' diyecekler. Yarın öbür gün bir kişi de 'Bu stadın adı Özhan Canaydın olsun' diye teklif edecek ve böylece o stat orada durduğu sürece Özhan Canaydın'ın adı yaşayacak. Özhan Canaydın bütün hayatını buna vakfetmiş. Bu projeyi önleyenin Aziz Yıldırım ve Recep Tayyip Erdoğan olduğunu bildiği için Aziz Yıldırım ve Recep Tayyip Erdoğan'ın her dediğine 'evet' der hale geldi. Galatasaray'ı peşkeş çekti bu ikisine. Onlar da 'Sen Kulüpler Birliği Başkanı'sın, bizi karıştırmadan Kulüpler Birliği'nden bu işi çıkar' dediler.

NASIL RAPOR VERECEK!
Aziz Yıldırım karışmadı, Recep Tayyip Erdoğan karışmadı, Seyrantepe uğruna Özhan Canaydın kendisini ortaya attı. Zaten kulüplerin ilk kalemde 44 milyon YTL'lik borcu silindi. Zaten belediye kulüpleri, zaten belediye desteği ile ayakta duran kulüpler, zaten Anadolu'nun oylarının çoğu AK Parti'sinde... İşi bitirdiler. Onun için kimse 'Özerklik, seçim, falan filan' demesin bu bir atamadır. Benim burada üzüldüğüm tek şey bütün bunları bildiği halde Şenes Erzik'in kayıtsız kalması. Erzik'in bu olanları FIFA'ya nasıl izah edeceğini hakikaten merak ediyorum. Şenes başkan, "Türkiye'de futbol gerçekten özerk" diye bir rapor verebilecek mi, çok merak ediyorum.

_Hasan Doğan federasyonundan büyük bir beklenti var kamuoyunda. Doğan ve ekibi bu beklentinin karşılığını verebilecek mi?
Daha federasyon nasıl kuruldu onu da bilmiyoruz. Bu federasyona nasıl girdiğini aklımın almadığı insanlar var. Şöyle minik bir soruşturma yaptım; bunların bazılarıyla Başbakan görüşmüş, 'Girin bu federasyona' diye. Bunların hepsi iş adamları. Devletle iş yapan iş adamları. Başbakan telefon edip 'Girin' derse girecek. Seçme hakları yok. Bunlar isimlerini süs olarak mı koydular, yoksa gerçekten ağırlıkları olacak mı, bunu zaman gösterecek. Bugün için söylenen şey; 'Federasyonu, Hasan Doğan, Lütfi Arıboğan ve Mahmut Özgener yönetecek. Gerisi göstermelik.'



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Türkiye bitmiş   / 13-02-2008
 Kalli sonuncu   / 12-02-2008
 Yanlış yaptı   / 06-02-2008
 Cinayet gibi   / 05-02-2008
 Beşiktaş favori   / 30-01-2008
 Özür dilemeli   / 29-01-2008
 Erzik doğru isim   / 23-01-2008
 Alex ne yaptı!   / 22-01-2008
 İlk kez bırakmadı   / 16-01-2008
 Fark ortada   / 15-01-2008


 
Seçilmedi atandı
Fener'in babasıydı
16 dakika G.Saray'ın lehine değil
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Titre Palop
F.Bahçe' nin Şampiyonlar Ligi 2.
Leverkusen yakın takipte
Konyaspor maçını büyük dikkatle...
Forvette savaş çıktı
Slovak yıldızın transfer edilmesi...
Hedef Avrupa
Trabzon' da A.Gücü' nden alınan...