Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Türkiye bitmiş

70 milyonluk bir ülkede Hasan Doğan dışında bir aday bulunamıyor-sa yazıklar olsun. Olabilecek en yanlış adamı aday gösterdiler
Demirören, 'Mehmet Topuz için 11 milyon euro teklif etti' demek, 'Demirören futboldan anlamıyor' demektir
Trabzon Kongresi, 'İbra etmiyorum' dedikten sonra bunu yeni yönetimin görmezden gelmesi mümkün olabilir mi?

Kulüpler Birliği, yaptığı toplantının ardından Hasan Doğan'ı destekleme kararı aldı. Doğan, federasyon başkanlığı için doğru isim mi?
Komedi, pislik, rezillik. O kadar çok dillendi ki bu iş ben bu konuda konuşmak bile istemiyorum. Olabilecek en yanlış adamı da aday gösterdiler.
Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakını, Recep Tayyip Erdoğan'ın kızlarını okutan RAMSEY'in akrabası. Geçen kongrede Aziz Yıldırım, "Bu varsa ben oy vermiyorum" diyerek, Ayhan Bermek'i dışlamış, can düşmanı Haluk Ulusoy'u desteklemişti, şimdi o Aziz Yıldırım, Hasan Doğan için Kulüpler Birliği'ni harekete geçirdi. Özhan Canaydın'a talimat vererek... Niye? Bin türlü şayia dolaşıyor. 'Niye Aziz Yıldırım, Hasan Doğan'ın peşinde?' diyorum, bana, "Aziz Yıldırım niye Körfez Kaymakamı'na, Belediye Başkanı'na gitti? Dubai'li Maktum için. O işi bir deş bakalım" diyorlar. Dubai işinde Aziz Yıldırım, Maktum için gitmez, belli kendi için gidiyor. Hasan Doğan'ın ne alakası var, bu işle, bilemiyorum. Karmakarışık. Dahası, meşhur İsviçre rezaletinin planlandığı bir toplantı var. Bu toplantıyı organize eden Hasan Doğan ve o toplantıda alınan kararları uygulamaya koyan da Davut Dişli. Davut Dişli, Hasan Doğan federasyonuna girecekmiş. Yani fevkalade fair-play federasyonu olacak!.. Siyasi federasyon, Recep Tayyip Erdoğan federasyonu, Aziz Yıldırım federasyonu, üstüne üstlük bir de fair-play federasyonu. Yani Türk futbolunun başına daha yanlış bir adam nasıl seçilebilirdi, bana söyleyin. Neresinden bakarsanız bakın şüyuu vukuundan beter. Bu söylediklerimin hiçbiri kanıtlanmış şeyler değil. Hepsi Türk spor kamuoyunda, her kapının ardından konuşulan şeyler. Yani Türkiye, bir federasyon başkanı bulamıyor da bunu buluyorsa yazıklar olsun. 70 milyondan başka bir tane adam daha çıkaramıyorsa Türkiye bitmiştir.

CANAYDIN KAZANACAK
Galatasaray'da da aynı sorun var. Kısa bir süre kaldı ancak hâlâ ortada bir başkan adayı yok.
Yok, Galatasaray'da iş bitmiş. Özhan Canaydın kazanacak.
Kongrede karşısına aday çıksa da fark etmeyecek galiba...
Fark etmez, çıksa da çıkmasa da Özhan Canaydın kazanacak ama Adnan Polat kesinlikle yönetime girmiyor. Bana "Ben bu işte yokum" dedi. Polat'ın yerine Ünal Aysal yönetimde olacak gibi görünüyor.
Ünal Aysal girebilir. Ünal Aysal, Özhan'ın geçmişte kendisine attığı kazıklardan ders almamış görünüyor. Yönetime girebilir.
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, "Türkiye üstünde..." diye tanımladığı Mehmet Topuz için Kayseri'ye 11 milyon euro önerdiklerini açıkladı. Mehmet bu kadar eder mi?
Nereden teklif etmiş 11 milyon euro'yu? Beşiktaş'ın Mehmet Topuz'a verecek parası var mıymış!.. Ya da Erdoğan Demirören, oğluna 'Bu parayı da harcayabilirsin' demiş mi? Niye gitmedi Mehmet Topuz, 11 milyon euro verilmesine rağmen. Çünkü ben Mehmet'e telefon ettim, "Eğer gitmezsen benden 12 milyon euro sana" dedim. Onun için gitmedi. Salla... Olacak şey mi akıl var, mantık var!..

KAYSERİ 'HAYIR' DİYECEK
'Atıyor mu' diyorsunuz!..
11 milyona şu anda dünya piyasasında kimler alınır biliyor musunuz? 'Yıldırım Demirören, Mehmet Topuz için 11 milyon euro teklif etti' demek, 'Yıldırım Demirören futboldan anlamıyor' demektir. Ya da Mehmet Topuz'a demiştir ki 'Ben Beşiktaş'tan 11 milyon euro alacağım. Kırışalım bunu. Yarısı senin yarısı benim.' Olacak şey değil. "Ya dayak yemedin, ya saymayı bilmiyorsun' diye bir laf var, Türkiye'de...
Peki teklif doğruysa Kayseri'nin böyle bir serveti elinin tersi ile itmesi normal mi?
Vermez olur mu! Benim böyle şeylere karnım tok.
Demirören ve Kayseri Başkanı Recep Mamur, canlı yayında açıkladılar. Söyleyebilirler. 11 milyon euro'yu koyacak ve Kayserispor'un başkanı almayacak! Geçiniz. Trabzon Genel Kurul Üyeleri bir ezbere son verdi ve Albayrak yönetiminin mali ve faaliyet raporlarını ibra etmedi. Bu karar Türk futbolu için bir dönemeç midir?
İlginç bir durum. İbra edilmediğinde mahkemeye gider, mahkeme karar verir o paraları eski yöneticilerin ödeyip ödemeyeceğine... Yani büyük maddi yük altına girebilirler. Yönetim kurulu mahkemeye gitmeli mi? Olur mu, kapanır mı? 'İbra etmiyorum. Harcamalarda usulsüzlük var' dedikten sonra Trabzonspor kongresi, yeni yönetimin bunu görmezden gelmesi mümkün olabilir mi? O zaman bu yeni yönetimi de kapsamaz mı? Kongrenin ibra etmediği bir yönetimi, yeni gelen yönetim ibra edebilir mi, böyle bir hakkı var mı? Mahkemeye gidecekler. Bunlar gitmezse o ibrayı etmeyenlerden biri gider.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kalli sonuncu   / 12-02-2008
 Yanlış yaptı   / 06-02-2008
 Cinayet gibi   / 05-02-2008
 Beşiktaş favori   / 30-01-2008
 Özür dilemeli   / 29-01-2008
 Erzik doğru isim   / 23-01-2008
 Alex ne yaptı!   / 22-01-2008
 İlk kez bırakmadı   / 16-01-2008
 Fark ortada   / 15-01-2008
 Ronaldo ortada yok   / 09-01-2008


 
Türkiye bitmiş
Koloğlu ve Kazım'a üzülüyorum
İsveç'le niye oynadık?
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Hızlı ve öfkeli
Kimseyle kıyaslanmak istemediği-ni...
Sars Avrupa' yı
Galatasaray, 3. tur ilk maçında...
Yeter artık!
"Bizi rahat bıraksınlar, huzur...
Güvenoyu
Hacısalihoğlu: En azından...