Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İlk kez bırakmadı



Seyirci tribünü bırakıp gitmeye başlamıştı ama takım hâlâ orada çırpınıyor, didiniyor. Tuncay'ın gidişinden sonra Fenerbahçe'yi ilk defa böyle gördüm

Birden bire 'Holosko geldi, Beşiktaş kurtuldu' havası yaratıldı. Holosko, Roberto Carlos gibi olsa, tamam. Adamın ismi var. Holosko'nun nesi var?

Holosko'nun katılmasıyla birlikte Beşiktaş'a bir hava geldi. Yeniden şampiyonluk için iddialı demeçler verilmeye başlandı. Konya'yı son dakikada da olsa yenmeyi başardılar. Beşiktaş'ta bir düzelmeden bahsedebilir miyiz?

Hava geldi mi, Holosko var mıydı, Konya maçında? Ben Beşiktaşlı olduğu için özellikle Haşmet'i (Babaoğlu) davet ettim maçı seyredelim diye... 20.
dakikada birbirimize soruyorduk, 'Holosko oynuyor mu' diye. Adı geçmiyordu. Şimdi biz çok çabuk kararlar veriyoruz. Holosko gibi bir adamın takıma ayak uydurması, en az 6 ay alır, bir sezon alır. Arada parlamaları olur, kaybolmaları olur ama takıma alışmak, arkadaşlarına alışmak zaman gerektirir. Birden bire bir hava yaratıldı, 'Holosko geldi, Beşiktaş kurtuldu.'

BU KADAR UCUZ MU!
Holosko, Roberto Carlos gibi bir adam olur, tamam. Onun adının orada olması da bir şeydir. Ama ağır kaldığı için Fenerbahçe'nin sol kanadı koridora döner, ağır kaldığı için ofsaytı bozar, bunlar ayrı. Roberto Carlos bir havadır. Çünkü adamın ismi hava. Holosko'nun hangi ismi var? Ben New York Times'a gitsem oraya hava katar mıyım? Amerika'da kimin umrunda Hıncal Uluç!.. Evvela gidip 6 ay, Amerikan İngilizcesini öğrenmem lazım. Türkiye'de yazabildiğim gibi yazabilmem için. Aynı dili yazmam lazım. Zamana ihtiyacım var. Belki orada da efsane olurum ama belki... Bekleyecekler, onların dilini öğreneceğim, onların yaşamını öğreneceğim, onların yaşamını yaşamaya başlayacağım ki onların yaşamını yazayım. Ben Türkiye'de ezbere bildiğim bir şeyi yazıyorum, rahat yazıyorum. Yepyeni bir dünyada, yepyeni şeyler yaşayıp, yepyeni şeyler yazmam lazım. Ancak zamana bağlı. Uymaya da bilirim, geri dönerim. Ama Hıncal geldi hava verdi. Gülerler adama. Beşiktaş, bu kadar ucuz bir takım mı, Holosko gelmiş hava vermiş.

Konya'da son dakika golüyle kazandı Beşiktaş. Maçla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Orada bir defa önemli olan şu: Her zaman son dakika gollerini yiyen takımlara kızarım ama karşı tarafın mücadeleyi kesmemesi, maçı bırakmaması da çok önemli.

AVCI'NIN GÜNAHI VAR
Fenerbahçe'nin de o yanı müthişti. Maçın bir 5 dakikası daha olsa Fenerbahçe 4-2 kazanabilirdi... Gerçi bunda Belediye ve Avcı'nın da günahı var. Galatasaray'a 2-0'dan 2-2, Fenerbahçe'ye 2-0'dan 2-2. Bu şu demek Ben bunlar kadar iyi futbol oynamayı biliyorum ama işi bitirmeyi bilmiyorum.' Yani 81. dakikada Belediye golü attıktan sonra bakıyorsun, 2-0 mağlup durumda olan takım sanki Belediye... Panik içinde... İnanılır gibi değil. Ben bu kadar şaşkın bir takım hayatımda görmedim. Fenerbahçe'nin seyircisi tribünü bırakıp gitmeye başlamıştı ama takım hâlâ orada çırpınıyor, didiniyor. Bu çok önemli bir olay. Yani Tuncay'lı Fenerbahçe bunu hep yapıyordu. Çünkü hakem düdüğü çalmadan maçı bırakmıyordu. Tuncay'ın gidişinden sonra ilk defa Fenerbahçe'yi böyle gördüm. Bu çok önemli. Bu ruhu kim yarattı Fenerbahçe'de, Zico mu yarattı, içeride biri mi var, henüz bilmiyorum. Ama çok önemli. Beşiktaş'ın son dakika golü de Fenerbahçe'nin son dakika golleri de çok önemli.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Fark ortada   / 15-01-2008
 Ronaldo ortada yok   / 09-01-2008
 Utanç duydum   / 08-01-2008
 Sevgi kalmadı   / 03-01-2008
 Ahlaken yanlış   / 02-01-2008
 Yedekler takımı   / 26-12-2007
 Kalli yetmez   / 25-12-2007
 Zafer Yıldırım'ın!   / 19-12-2007
 Tezgah mı var!   / 18-12-2007
 Süreyya bana gelip ağlacak   / 12-12-2007


 
İlk kez bırakmadı
Beni bir kere daha yanılttı
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

25 yıllık baskı
Çeyrek asırdır kupaya hasret kalan...
Top Kalli' de
Dönmek istediğini ileten...
Boumsong sürprizi
Siyah-beyazlıların sezon başından...
Sambacı umudu
Dubai Cup' ta şampiyon olan...