Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Beşiktaş favori
Şu anki görünümde Beşiktaş şampiyonluğa en yakın takımlardan birisi. Her maçta bir öncekinden iyi oynuyorlar... Kemal, 'Aurelio iyileşti' diye oyunda yok. Bir kişi yazmamış "Kemal niye oynamadı?" diye. Nasıl bir Fenerbahçe köleliği bu!..


Lider Sivas sahasında 10 maçtır kaybetmiyordu ama Fenerbahçe'ye karşı direnemedi ve ortaya farklı bir mağlubiyet çıktı. Ne oldu? Sivas'ın gücü bu kadar mı diyeceğiz?
Denebilir. Bir yerden incelip kopması bekleniyordu. Neden? Skor üzerine konuşmuyorum. 4-0 Galatasaray kazanmasına karşılık Ankaragücü'nün o maçta çok şey yapabilecek bir futbol oynadığını söyledim. Ama Sivasspor için aynı şeyi söyleyemeyiz. Sahada 'Sivas' diye bir takım var mıydı? 'Sivas' diye bir futbol var mıydı? Fenerbahçe en zayıf Anadolu deplasmanlarından birinde gibiydi. Fenerbahçe'nin PAF takımı da çıksaydı o maçı kazanırdı. Rakip yoktu karşısında!..
Nereye gitti peki bu lig lideri, 10 maç üst üste kazanan Sivas. Televizyon Sivas'ın maçlarını yayınlamadığı için ben geçmişteki maçlarını nasıl kazandığını bilmiyorum ama bu gördüğüm maçta Sivasspor yok. Fenerbahçe açısından çok üzüldüğüm bir şey var. Bir hafta evvel takımın en iyi oyuncusu Kemal, 'Aurelio iyileşti' diye oyunda yok. İlk 11'de yok, sonra da oyuna sokulmuyor. Bu antrenörlük değil. Zico bana bunu anlatmasın. Kemal gibi Milli Takım'ın fevkalade ihtiyaç duyacağı bir adamı, böyle basit bir şekilde harcamak iş değil. Aurelio ile Kemal'in farkın ne? Aurelio, Zico'nun vatandaşı. Aynı dili konuşuyorlar. Bana aksini kimse anlatmasın. Gaziantep maçının kahramanıydı Kemal; Ankaragücü maçında Arda nasıl oynadıysa, öyle oynadı. 10 dakika oyuna sok ya!.. Takım farklı galip geldi. Böyle bir şey yok. 'Aurelio'ya dokunulmasın' diye Kemal'i bitirme kararı verdi. Gazeteleri okuyorum bir tanesi yazmamış, 'Kemal niye oynamadı' diye. Bir mahkumiyet. Nasıl bir Fenerbahçe köleliği bu ya!.. Hiçbir Fenerbahçe yazarını, Fenerbahçe yorumcusunu rahatsız etmedi mi, bir hafta evvel öve öve bitiremedikleri Kemal'in 90 dakika kenarda oturması!.. Bu nasıl gazetecilik? Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım mı yönetiyor Türk spor medyasını? Ben sorunun cevabını biliyorum da onlar 'Acaba utanırlar mı' diye soruyorum.

HOLOSKO ALIŞIYOR

Beşiktaş'ın grafiği her geçen gün yükseliyor. Ligde üst üste 6. maçını kazandı ve 8 maçtır da mağlubiyet yüzü görmedi. Ayrıca geriye düşse de kazanmasını biliyor.
Şu andaki görünüm içinde Beşiktaş şampiyonluğa en yakın takımlardan bir tanesi... Bu kadrosu bu lige yeter. Her maçta, bir öncekinden daha iyi oynuyorlar. Ertuğrul Sağlam, takım üzerindeki ağırlığını koymaya başladı, camia üzerindeki ağırlığını koymaya başladı. Artık Ertuğrul Sağlam takımı oynuyor sahada. Bu çok önemli. Yapılan transferler doğru, iyi yerlere iyi adamlar alınmış. Onlar da giderek yerleşiyorlar. Nobre her geçen gün biraz daha Beşiktaşlı oluyor, Holosko takıma alışmaya başlıyor. Ertuğrul, medyanın bütün korkaklığına rağmen hücum futbolu oynamakta ısrar ediyor. Sahaya bol hücum adamı ile çıkıyor, Beşiktaş da bunun karşılığını alıyor. Beşiktaş'ın sıkıntısı savunmasında. Gökhan Zan iyileşir, oynamaya başlarsa orada da sorun kalmaz. Gökhan'dan ümit yoksa, iyi bir stoper bulurlarsa o zaman 'Beşiktaş şampiyonluğa yakın' demem, 'Beşiktaş şampiyon olur' derim.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Özür dilemeli   / 29-01-2008
 Erzik doğru isim   / 23-01-2008
 Alex ne yaptı!   / 22-01-2008
 İlk kez bırakmadı   / 16-01-2008
 Fark ortada   / 15-01-2008
 Ronaldo ortada yok   / 09-01-2008
 Utanç duydum   / 08-01-2008
 Sevgi kalmadı   / 03-01-2008
 Ahlaken yanlış   / 02-01-2008
 Yedekler takımı   / 26-12-2007


 
Beşiktaş favori
Spor sayfalarını da okumuyorum
Teşekkür etmeli!
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Herkes görecek
Alex' in, "Türkiye' de onun gibi...
Kalli sorusu
Polat' a "Kalli gidiyor mu,...
Drpic' e fren
Zagreb' in başarılı savunma...
Sanal imza
Moawad, "Afrika Kupası" biter...