Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Erzik doğru isim
Geçiş döneminde Şenes Erzik herkes için cazip bir isim. Kimse İktidarın adamı' diyemez. FIFA'nın ayağa kalkmasını da önler


Kulüpler, yapılan kongrede ittifakla federasyonun seçime gitmesini istediler. Ayhan Bermek adaylığını açıkladı ancak herkesin gözü Şenes Erzik'te... Erzik de henüz kabul edecek gibi görünmüyor.

Bu dönemde Şenes Erzik kurtarıcı olabilir. Ortada açık bir durum var. Bana sorarsan Haluk Ulusoy şiddetle gitmeyi hak etti ama böyle değil. Bu gidiş siyasal iktidarın Futbol Federasyonu'na el koyma ve Fenerbahçe'nin istemediği başkanı yollama ittifakı sonucu gerçekleşti. Yani Recep Tayyip Erdoğan ve Aziz Yıldırım'ın ittifakı sonucu. Seyrantepe'nin onayını alabilmek için de Özhan Canaydın, önce Aziz Yıldırım'a sonra Recep Tayyip Erdoğan'a teslim oldu.
Galatasaray'ın anahtarını iki Fenerbahçeliye verdi. Seyrantepe'yi yaptırmak için emirlerine girdi. Özhan Canaydın kim, aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanı. Şimdi bu ortamda yeni seçilecek federasyon başkanının iktidara, özellikle Recep Tayyip Erdoğan'a yakın birisinin olması FIFA'yı ayağa kaldırır.

SEÇİM YIPRATABİLİR
FIFA'nın ayağa kalkmasını önleyecek isim Şenes Erzik. FIFA'nın ve UEFA'nın asbaşkanı kendisi üstelik. Şenes Erzik'e hiç kimse 'AKP'nin, Recep Tayyip Erdoğan'ın adamı' diyemez. Bu yüzden en azından bu geçiş sürecinde, herkese cazip gelebilecek bir kişi. Recep Tayyip Erdoğan ile Aziz Yıldırım şimdilik Haluk Ulusoy'u göndermenin keyfini yaşarlar. Yerine de Şenes Erzik'in gelmesine ses çıkarmazlar, bu geçiş döneminden sonra da istedikleri adamı, istedikleri heyeti oraya sokarlar o da ayrı... Ama şu dönemi kurtarırlar. Öte yandan futbolun siyasallaşmasına karşı çıkanlar için de Şenes Erzik iyi bir seçim. Benim gibiler için mesela... Ama Şenes Erzik haklı olarak Türkiye'de herhangi bir seçim mücadelesine girmez. Çünkü Türkiye'de çok çirkin pazarlıklar yapılıyor. Bu pazarlıkların içinde Şenes yıpranabilir. Ola ki seçimi bile kazanamayabilir. Halbuki FIFA ve UEFA da çok kritik seçimlerle görevde. Yarın Şenes yine bir seçime girdiği zaman, karşısındakiler 'Ya bu adamı kendi ülkesinde seçmiyorlar. Siz burada ne oy veriyorsunuz' diyebilirler. Orada oyları tehlikeye girebilir. Onun için Şenes, Türkiye'de seçime ancak ittifakla seçilecekse girer. Yani başka hiçbir aday olmayacak, herkes 'Şenes' diyecek, bir formalite kongresi sonunda, Şenes başkan olacak. Ayrıca Şenes Erzik'e federasyona şunu al, bunu al, onu al baskıları yapılmayacak. Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yıldırım Demirören'in adamı, Aziz Yıldırım'ın adamı, Özhan Canaydın'ın adamı gibi isimler empoze edilmeyecek. Bunu da kabul etmez Şenes. Bunların hepsi uluslararası kuruluşta Şenes'i yıpratır. Onun için Şenes Erzik 'Ben varım' demiyor. Bütün bu koşullar hazırlanır, 'Kardeşim istediğin ekibi kur, gel tek başına kimse sana karışmayacak' denirse Şenes gelir aday olur ve kazanır. Ama bu gerçekleşmezse Şenes Erzik aday olmaz. Onun için Şenes Erzik ortada konuşuyor. 'Varım' da demiyor, 'Yokum' da demiyor. Gelişmeleri bekliyor.

Erman Toroğlu, "Şenes Erzik görevi kabul etmezse vatan hainidir. Cenazeyi ancak o kaldırabilir" diyerek sert bir ifade kullandı. Durum bu boyutta mı gerçekten!..

DAHA ÖNCE NEREDEYDİ!

Erman Toroğlu bu işler cenazeye dönüşene kadar neredeydi? Adama sorarlar. 'Vatan hainliği' lafı o zaman kendisine durmaz mı? Erman Toroğlu, Türkiye'nin en çok izlenen televizyonunun, en çok izlenen programının yorumcusu. Türkiye'nin en çok okunan gazetesinin, en çok okunan yazarı. Bu işler cenazeye dönüşürken, 'Ey arkadaşlar işleri cenazeye döndürüyorsunuz' diye niye kıyametleri koparmamış? Onlar palavra laflar. Böyle laflara karnım tok, cevap bile vermem.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Alex ne yaptı!   / 22-01-2008
 İlk kez bırakmadı   / 16-01-2008
 Fark ortada   / 15-01-2008
 Ronaldo ortada yok   / 09-01-2008
 Utanç duydum   / 08-01-2008
 Sevgi kalmadı   / 03-01-2008
 Ahlaken yanlış   / 02-01-2008
 Yedekler takımı   / 26-12-2007
 Kalli yetmez   / 25-12-2007
 Zafer Yıldırım'ın!   / 19-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

' Tur' istik olur
Alex, Roberto Carlos, Edu ve...
Kupa alarmı
"Deplas-manda zorlu bir maç...
Kartal' ın Mert forveti
Nobre: Beşiktaş adına gol...
Kader günü
Baturoğlu: Menajerler ve kulüp...