Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Fark atar

Hakemler Fener'e başka, Vestel'e başka görüyorlar. Böyle de sürecek. Eyyamsız maç yöneten Çakır'ın başına neler geldiğini gördük

Yeni kurulan federasyonun Fenerbahçe'nin arkasında olduğu ortaya çıktı. PFDK, etrafa boğalar gibi saldıran Lugano'ya ceza vermeye gerek görmedi

Şu an en iyi takım Fenerbahçe. Medya, hakem, gözlemci, temsilci, federasyonu da bunlara eklersen Fenerbahçe ligde fark atar

Fenerbahçe'nin başarısı Zico'ya olan güveni artırdı. Taraftarlar, maçların ardından sık sık "I love you Zico" tezahüratları yapıyor. Zico'nun performansını nasıl buluyorsunuz?
Zico, Türkiye'de teknik direktörlüğü öğreniyor.
Fenerbahçe'ye gelen Zico ile bugünkü Zico arasında çok önemli farklar var ama henüz öyle Milan'a falan gitmek için erken. Henüz maçı okumasında, maça müdahalelerinde yeterli cesareti ve etkinliği göremiyorum. Sonuç ne olursa olsun, hep maçın sonlarında kafasındaki klişe değişiklikleri yapıyor. Ya da Ali Bilgin'e yaptığı gibi 'Bu da prim alsın' diye değişiklik yapıyor. Yoksa Fenerbahçe'nin oyununu etkileyecek değişiklikleri vakit kaybetmeden yaptığına ben şimdiye kadar şahit olmadım. Örnek Samet Aybaba'nın daha birinci yarıda 2 adam değiştirerek Bursaspor'un Fenerbahçe'yi yenmesini sağlaması gibi bir hamlesi yok.

Fenerbahçe, Zico ile devam etmeli mi?
Tabii etmeli. Bir takımın iyi takım olmasını istiyorsan, zat zurt hoca değiştirmeyeceksin. 15 sene kalsın Zico. Yaşı da uygun. Alex Ferguson yıllardır Manchester United'da... Zico niye Fenerbahçe'de kalmasın?

MUMA DÖNDÜLER

Beşiktaş, son dakikalarda aldığı galibiyetlere bir yenisini daha ekledi. Bunu şampiyonluk göstergesi olarak algılayanlar da var. Son dakika galibiyetleri şampiyonluğu Beşiktaş'a getirebilir mi?
Beşiktaş çok kötü oynuyor. Beşiktaş her zaman maç kaybedebilir. Şu an en iyi görünen takım bence Fenerbahçe. Hasan Doğan'ın Beşiktaşlı olmasına rağmen, bu yeni kurulan federasyonun, bütün güçlerinin Fenerbahçe'nin arkasında olduğu ortaya çıktı. Bir Cüneyt Çakır olayında, kupa maçı sonrasında medyanın müthiş baskısından sonra hakemlerin nasıl muma döndüğünü gördük. Bütün yorumlarını Fenerbahçe lehine yapıyorlar.

Vestel Manisa maçında 2 tartışmalı pozisyon vardı.
2 değil, 3 tartışmalı pozisyon vardı. 2 ofsayt, bir tanesi faul. Tartışmayı ben şöyle söylüyorum: Aynı golü Vestel atsaydı ne olacaktı çok merak ediyorum? "Hakem yorumu" derken bunu kast ediyorum. Fenerbahçe'ye öyle görüyorlar, Vestel'e böyle görüyorlar. Öyle görmeye devam edecekler. Çünkü Cüneyt Çakır gibi eyyamsız maç yöneten hakemin başına neler geldiğini gördük. Şimdi o hakemin gözlemcisi Murat Ilgaz. Murat Ilgaz, Türkiye'nin en tartışmalı hakemlerinden bir tanesi. Onun hakkında söylenenleri telaffuz etsem, beni dava eder ve kazanır. Çünkü bunların, elimde belgesi falan yok. 'Kanıtlasınlar üniformamı çıkarırım' der sen de bir şey diyemezsin. Nasıl kanıtlayacaksın? Düşünebiliyor musun, Profesyonel Ceza Kurulu, Lugano'ya ceza verilmesine gerek görmedi!.. İzleyelim mi Profesyonel Ceza Kurulu Üyeleri'yle; Lugano'nun 5 dakikasını, kırmızı kartı gördükten sonra hakemin üzerine nasıl saldırdığını... İki takımın oyuncuları tarafından sadece Fenerliler değil... Nasıl güçlükle, bir İspanyol boğası nasıl zapt edilirse, öyle zapt etmeye çalışıldığını... Saha ortasında gördük, dakikalar boyunca sürdü bu... Çıkana kadar sürdü, sahanın kenarında da sürdü. Bütün görüntüler var. Digiturk'te de duruyor. Profesyonel Ceza Kurulu'nun Fenerbahçe tarafından kurulduğu söyleniyor her yerde... O kurul ceza verilmesine gerek görmedi.

DİNÇER YÖNETİYOR
Gerek görmezken, dayandırdığı şey Murat Ilgaz'ın raporu. O Murat Ilgaz, Türkiye'de dedikodusu yapılan hakemin, Cüneyt Çakır'a bence verdiği bütün kararlar doğru olan, vermediği kararlar tartışılır, 6.9 not verip, 6 hafta ceza almasını sağladı. Lugano'nun olayını yazmadı raporuna... Lugano gördüğü 2. sarı kartın ardından yapmadık rezillik bırakmadı, ortalığı birbirine kattı, yazmadı, mükafat aldı. Ertesi hafta Beşiktaş'ın Ankara deplasmanına 'gözlemci' diye atandı. Kim tarafından... Fenerbahçe'nin maaşlı menajeri, Kemal Dinçer'in başkanlık yaptığı Gözlemciler Kurulu tarafından. Hadi buyrun bakalım şimdi!.. Türkiye'de hakemlik yapın!.. Bundan sonra ligde Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu etkileyebilecek kritik pozisyonlarda hakemlerin özgür, rahat, inançları içinde düdük çalacaklarını ya da kart çıkaracaklarını düşünebiliyor musun? Niye Kezman'a kartı çıkaramadı Kuddusi Müftüoğlu, Şener'in burnu darmadağın olduğu halde!.. Her hakem, Kezman'ı gözlemek zorunda. Kezman her maçta en az 20 kere rakibine çaktırmadan vuruyor. Bütün bunları birleştirirsen; medya, hakemler, gözlemciler, temsilciler, federasyon; Fenerbahçe ligde fark atar.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Fener mucizesi   / 11-03-2008
 Seçim hesapları   / 05-03-2008
 Heykeli dikilmeli   / 04-03-2008
 Asla affetmem   / 28-02-2008
 Korkak ve tabelacı   / 27-02-2008
 Özhan'cı olurum!   / 26-02-2008
 Kartımı çöpe attım   / 20-02-2008
 Seçilmedi atandı   / 19-02-2008
 Türkiye bitmiş   / 13-02-2008
 Kalli sonuncu   / 12-02-2008


 
Fark atar
Sokakta görsem tanımam
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Maldonado hazır kıta
Sakatlıktan kurtulan Maldonado,...
Başarısız diyemezler
"2 şampiyonluk yaşadım ve 100...
Kazan kaynıyor
Turkcell Süper Lig lideri...
Rekor transfer
Trabzonspor' dan bir yıldız daha...