Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kimin başkanı!

Galatasaray gibi bir kulüpte futbolcu isyanı ile hoca değişmez. Kalli'nin istifası Polat'ın otoritesini sıfıra indirmiştir...

Futbolcu şantajıyla hoca değişiyor, Fenerbahçe için televizyonları dolaşan Selahattin Beyazıt'ta çıt yok

Galatasaray, Gençlerbirliği karşılaşmasına hocasız çıkmak zorunda kaldı. Kalli'nin 6 hafta kala görevi bırakmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kalli'nin ayrılması 6 hafta kala da olabilir, 1 hafta kala da olabilir, birinci günden de olabilir. Onu tartışırız ama benim tartışmayacağım bir şey var. Galatasaray gibi bir kulüpte futbolcu isyanı ile hoca değişmez.
Takımı küme düşürecekse dahi ben Adnan Polat'ın yerinde olsaydım Kalli kalırdı. Kalli'nin istifası Adnan Polat'ın, Galatasaray'daki otoritesini sıfıra indirmiştir. Zaten ne kadar olduğu tartışılırdı ama... Futbolcu isyanı ile sen teknik direktör kellesi veriyorsan bir başkan olarak, yarın öbür gün artık hiçbir şey yapamazsın. Ha Adnan Polat, 'Köprüyü geçene kadar ben buna tahammül ederim. 6 hafta bunlara katlanırım, 6 hafta sonra da bu takımın tamamını şutlarım. Seneye yepyeni bir takım kurarım' diye düşünüyorsa tamam. O zaman ben de gider Adnan Polat'tan özür dilerim. Ama bu isyancıları bu takımda bırakarak Kalli'yi gönderdiğin zaman senin başkan olarak otoriten bitmiştir. Sen Galatasaray'ın tarihine yakışmayan bir başkan olursun. Galatasaray'da böyle bir şey yok. Galatasaray sezon içinde en zor hoca değiştiren takım. Galatasaray'ın bir geleneği var. Adnan Polat devre arasında değiştirmeyi düşünüyordu, biliyorum. Geçen sene de Gerets'i değiştirmek istemişti. Ama gücü yetmiyor. Kendisinde o gücü göremiyor. Şimdi düşünebiliyor musun, geçen sene gazetelerdeki adamlarını arıyorsun, "Hakan Şükür'ü ben devre arasında temizleyeceğim. Ona saldırın, onu yıpratın. Bana yardımcı olun" diyorsun; nisan ayında Hakan Şükür'ün liderliğindeki futbolcuların isyanına boyun eğip, Kalli'yi gönderiyorsun! Hakan Şükür orada antrenör oyuncu gibi kenarda oturuyor. Adnan Polat nerede şimdi? Adnan Polat nerede? Kendi kendisini koysun. Okuyunca bana, 'Hıncal ben şuradayım' desin. Bana da demesin, sana desin, yaz. Benim laflarımın çıktığı yerde Adnan Polat'ın lafları çıksın. 'Hıncal şurada yanılıyorsun' desin.

İMZALAR TOPLANMALI
Siz aslında ilk yarının sonlarından bu yana Kalli'nin gönderilmesi gerektiğini söylüyordunuz.
Şu anda da değiştirilmesi gerektiğini söylüyorum. Köprüyü geçerken at değiştirilmez ama köprü yok ki ortada. Köprüyü bitirmiş, bütün köprüleri atmış Kalli. Onun için Kalli'yi, son maç dahi değiştirebilir ama böyle değil. Futbolcu isyanı ile değil. Galatasaray için çok kötü örnek bu. Yarın öbür gün Galatasaray'ı çürütür, bitirir. Galatasaray kongresi Galatasaray'a sahipse eğer, imzalar toplanmalı, derhal Galatasaray'a yeni bir yönetim gelmeli. Futbolcuya boyun eğmiş, futbolcunun isteğiyle, tehdidiyle, şantajıyla, teknik direktör değiştirmiş bir yönetim Galatasaray'ı yönetemez. Bu kararı kim verecek: Kongre. Nerede o kongre!.. Galatasaray bitiyor, yok oluyor kimsenin haberi yok, kimsenin umurunda değil!.. 10 tane baldırı çıplak gidip havaalanında Chelsea'ye tezahürat yapınca, Selahattin Beyazıt gazete gazete dolaşıyor, televizyonları dolaşıyor, "Bu Galatasaray'a yakışmaz" diyor. Selahattin başkan peki bu yakışıyor mu Galatasaray'a!.. Futbolcu şantajıyla antrenör değiştirmek. Çıt yok. Selahattin Beyazıt, Fenerbahçe'nin başkanı mı, Galatasaray'ın başkanı mı? Bu nasıl Galatasaray'ın değerlerini sahiplenmek? Galatasaray'ın tarihinde futbolcu lafıyla teknik direktör değiştirmek var mı? Kendi başkan olduğu zaman bir futbolcusu gelip Selahattin Beyazıt'a 'Bu hocayı değiştirmezsen ben oynamıyorum' dese ne yapardı!.. "Vay efendim, siz nasıl Chelsea'yi alkışlarsınız!" diye kıyametleri koparan Selahattin ağabey, şu rezilliği çıtı çıkmadan seyrediyor. Çünkü Selahattin ağabeyi Fenerbahçe'nin sorunları ilgilendiriyor, Galatasaray'ın sorunları ilgilendirmiyor. Yaşayan 1 numaralı Galatasaraylı Selahattin ağabey. En saygın Galatasaraylı!.. Yaşayan en eski başkan. Bütün Galatasaraylıların elini öptüğü "Başkanım" dediği bir adam bunu yapıyor. Kim kurtaracak Galatasaray'ı bu pislik çukurundan!.. Fenerbahçe atı almış doludizgin giderken, Galatasaray'daki çöküntüye bak!.. Gelecek sezon Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki fark 10 seneye çıkar. 10 seneye... Ondan sonra da bir daha kapanmaz.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Aynaya baksınlar   / 09-04-2008
 Cesaretli olmalı   / 08-04-2008
 Lüzumsuz bir hazırlık maçıydı   / 02-04-2008
 Şampiyon belli   / 01-04-2008
 Bir kişi çıkmaz   / 26-03-2008
 Süreç başladı   / 25-03-2008
 Tüzük değişmeli   / 19-03-2008
 Meydan okuyorum   / 18-03-2008
 Fark atar   / 12-03-2008
 Fener mucizesi   / 11-03-2008


 
Kimin başkanı!
Denizli yönetebilir
Avcı'yı un ufak ederler
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Kezman gidiyor
Kulübede oturmayı sorun eden golcü...
Neşemiz iyi
"Arkadaşların hepsinin neşesi...
Yeter artık
"Bu ceza çok ağır. Şampiyonlu-ğa...
Zirveyi sarsarız
"Cumartesi G.Saray, ligin son...