Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Herkes atmak ister
Ama istemek başka, Fenerbahçe'nin penaltıcısının olması başka, bu kararı verecek kişi başka Penaltıyı herkes atmak ister. Kezman gibi yedek kaldığı için küsen bir adam daha çok ister


Ama yalakalık ve Fenerbahçelilik gözlerini öylesine boyamış ki gerçekleri de göremiyorlar, gördüklerini de yazamıyorlar. Ankara'da Fenerbahçe gerçekten psikolojik bir maç oynadı. Ne olursa olsun Chelsea maçının fiziksel ve ruhsal sarsıntısını 3 gün içinde atması söz konusu değil. Onun için Ankara'da böyle bir sürprizi bekliyordum ben. Ama özellikle Ankara savunmasının ikram ettiği bu gollerden sonra maçı alamamasına da şaşmamak mümkün değil... Ama Fenerbahçe de davet etti. O son golü adeta çağırdılar. Fenerbahçe'nin en zayıf yeri savunması. 'Oyunu savunmada oynamayın' diye bas bas bağırıyorum ben ama Fenerbahçe 'vakit geçireceğim' diye kapanınca dakikada Ankaraspor girmediği kadar pozisyona girdi. Hatta öyle yükleniyordular ki o aptalca kullandıkları duran toptan sonra Fenerbahçe iki kişiyle kontratağa kalkıp, bomboş sahada gol atıyordu neredeyse!..

SAVUNMASI KÖTÜ
Doğru dürüst pas verebilselerdi birbirlerine... Çünkü Ankarasporlu yoktu. Fener 18'inden, Ankaraspor kalecisine kadar Ankarasporlu oyuncu yoktu bir tane!.. Öyle yüklendi Ankaraspor. Sen çekilmezsen adam böyle gelebilir mi? Çekilirsen de işte bu!.. İyi bir savunma Mehmet Yılmaz'a o topu vurdurur mu? Ama Fenerbahçe'nin savunması kötü, kimseye anlatamıyoruz.

_Ankaraspor karşısında penaltıyı penaltıyı kaçırması nedeniyle Kezman da eleştirilerden payını aldı. Kimdeydi hata? Kezman'ın penaltıyı atmak istemesi mi, yoksa Alex'in atmasına izin vermesi mi?
Penaltıyı herkes atmak ister. Hele Kezman gibi gol krallığında iddialı olan bir adam. Hele Kezman gibi kenarda bırakıldığı için kızan, küsen bir adam. Bunun için Kezman her golü atmak isteyebilir. Kezman'a niye kızayım? Sen de oynasan o penaltıyı atmak isterdin, ben de oynasam atmak isterdim. Mahalle maçlarında kavga etmez miydik penaltıyı 'ben atacağım, sen atacaksın' diye. Kimse kalede durmak istemezdi ama penaltı atışı olduğunda herkes koşardı topun başına. Gol atma arzusu futbolda var. Penaltı da gol atmanın en kolay yolu. Ama Kezman'ın istemesi başka, Fenerbahçe'nin penaltıcısının olması başka... Bu kararı verecek kişi başka... Alex 'Ben kendimi iyi hissetmiyorum. Ben atmak istemiyorum' der Zico da daha önceden belirlenen ikinci penaltıcıyı görevlendirir. O Kezman mı, o başkası mı onu bilmiyorum. Penaltı böyle atılır uygar bir takımda. Mahalle takımı mı bu? Alex de çok ısrarlı olmadı penaltıyı atmak için? O sırada durum berabere olsa Alex topu bırakmazdı. 'Nasıl olsa galibiz, son dakikalara da gelmişiz, hadi bir gol de bu atsın' dedi. Lütfetti Kezman'a golü Alex. İşte buyur... İki puanı da Galatasaray'a lütfettiler.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kimin başkanı!   / 10-04-2008
 Aynaya baksınlar   / 09-04-2008
 Cesaretli olmalı   / 08-04-2008
 Lüzumsuz bir hazırlık maçıydı   / 02-04-2008
 Şampiyon belli   / 01-04-2008
 Bir kişi çıkmaz   / 26-03-2008
 Süreç başladı   / 25-03-2008
 Tüzük değişmeli   / 19-03-2008
 Meydan okuyorum   / 18-03-2008
 Fark atar   / 12-03-2008


 
Zico aldandı
Herkes atmak ister
Korkaklığı bırakmalı
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Vermeseydim çete derlerdi
Kaptandan ' Neden penaltıyı sen...
Final bileti Lincoln' den
Yıldız oyuncu, Adnan Sezgin' e...
Yönetime beş aday
"Beşiktaş büyük camiadır" diyerek...
Bu bir rekor
TRABZONSPOR' A bu sezon transfer...